ÇAĞDAŞ GENÇLİK 14. KEZ ANITKABİR’DE BULUŞTU
GÜNDEM 26.12.2022 08:35:00 1162 0

ÇAĞDAŞ GENÇLİK 14. KEZ ANITKABİR’DE BULUŞTU

ÇYDD Çağdaş Gençlik Geleneksel Anıtkabir Buluşmalarının 14’üncüsü, başta Çağdaş Gençlik Merkez Birimi, ÇYDD Ankara şubeleri ve Gençlik Birimleri olmak üzere tüm şubeler ve Genel Merkez’in desteğiyle 24 Aralık’ta gerçekleşti.

 

ÇYDD Çağdaş Gençlik Geleneksel Anıtkabir Buluşmalarının 14’üncüsü, başta Çağdaş Gençlik Merkez Birimi, ÇYDD Ankara şubeleri ve Gençlik Birimleri olmak üzere tüm şubeler ve Genel Merkez’in desteğiyle 24 Aralık’ta gerçekleşti. Çağdaş Gençlik, Atasına bir kez daha “Biz Buradayız!” dedi.

 Anıtkabir’de gerçekleştirilen programa, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 83 ÇYDD şubesinden gelen 2 bin 636 genç katıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla Tandoğan Meydanı’nda buluşan gençler, saat 11.00’de Aslanlı Yol’dan Anıtkabir’e yürüyüşe başladı. Ardından “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği” yazılı çelenk resmi törenle Mozole’ye bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. 

Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Selin Özışık, Çağdaş Gençlik’in Cumhuriyet’i korumak ve Atatürk’e bağlılık konusundaki kararlılığını belirterek Anıtkabir defterini imzaladı.

 Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Selin Özışık, “Gençliğin Mesajı” olarak yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Büyük Önder Atatürk, bugün karşında; bir kimsenin lütfuna terk edilmiş kara bir düzenin değil, Cumhuriyet‘in hiç sönmeyecek ateşini yaşamı boyunca taşıyacak, özgür bir memlekette yüzüne memleketin özgür rüzgârları değen, en çok barışa ve hiç durmadan ilerlemeye inanan aydınlık kuşakların fertleri olarak bulunuyoruz. 

Siz, bizlere sadece ülkemizin sağlam temeller üzerinde ilerlemesi ve gelişmesi için belirli amaçlar ve ilkeler bırakmadınız. Siz, bizlere kaynağını tam bağımsızlıktan, yurtseverlikten, çağın gereklerini savunan değerlerden; bilimden, sanattan, evrensel ilkelerden alan, kendine ve halkına güvenen bir gençlik ülküsü bıraktınız. 

Ne yazık ki Cumhuriyetimiz bugün, ağır bir tabloyla karşı karşıyadır. Ekonomik kriz, cemaat ve tarikatların sosyal yaşam karşında oluşturduğu tehdit, eşitlik ve gelecek için güven vermeyen eğitim sistemi…  

Atam, "Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." dediğin kadınlarımız bugün, eşit ve özgür bir yaşam istemi mücadelesinde yerlerde sürükleniyor, emeğin sömürüsü gün geçtikçe artıyor. Yurttaşlarımız din, dil, ırk, cinsiyet eşitsizliğiyle hayatın her alanında karşılaşıyor, ayrımcılık şiddeti büyüyor. Bugün, liyakatsizliğin devletin bütün organlarını sardığı, hukukun siyasallaştırılarak araç haline getirildiği; niteliksiz ve yozlaşmış bir bürokratik anlayışa sahip, halkın çıkarları için çalışması gerektiğini unutmuş ve halkın tayin ettiği devlet gücünü kendine, yandaşlarına kullanan siyasiler ile karşı karşıyayız.  

Bu karamsar tabloya rağmen biz, umudu dipdiri olan Çağdaş Gençliğiz! Bilmelisin ki bu topraklarda hâlâ adaleti kendine yol edinen, demokrasiye inancı tam, aydınlık günler için mücadele etmekten vazgeçmeyecek; çağdaş, ilerici ve bağımsızlık ateşini içinde taşıyan bizler mücadeleni yaşatıyoruz. Tıpkı Türkan Hocamız gibi ilkelerinin ışığından hiç sapmadan, aydınlık günleri inşa edene dek aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz! 

Bizlere bıraktığın laik, çağdaş ve eşitlikçi Cumhuriyet'in kıymetini daha çok anladığımız bu günlerde en büyük gururumuz, bizi kul değil birey yapan aydınlık Cumhuriyet ve kazanımlarının bekçisi olmaktır. Yolunu yolu, ışığını güneşi bilen Çağdaş Gençlik olarak on dördüncü kez huzurunda olmaktan gurur duyuyor ve bir kez daha, gençliğe olan güvenini boşa çıkarmayacağımıza, bu ülkeyi herkes için yaşanabilir kılacağımıza, bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimize ve hukukun üstünlüğünü sonuna kadar savunacağımıza söz veriyoruz.  

Biz buradayız ve her zaman burada olacağız!

 

Saygı, şükran ve tarifsiz özlemimizle…”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı