BU İKTİDARIN MİLLETİMİZE VERECEĞİ HİÇBİRŞEY KALMAMIŞTIR
GÜNDEM 15.12.2021 14:19:00 956 0

BU İKTİDARIN MİLLETİMİZE VERECEĞİ HİÇBİRŞEY KALMAMIŞTIR

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “2022 Bütçe görüşmelerinde milletimiz için istediğimiz her şeyi Ak Parti iktidarı ret etti”

Çulhaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki 2022 bütçe görüşmelerinde İyi Parti Grubu olarak görüşmelere aktif katkı verdik ve milletimizin içinde bulunduğu zor durumlar göz önüne alınmalıdır diyerek yapılması gerekenleri tek tek sıraladık. Bunlar için toplam 19 önerge verdik. Her biri milletimizin dertlerinin çözümü için verilmiş önergelerdi.

Komisyon görüşmelerinde verdiğimiz önergeleri bu sütunlardan paylaşmak istiyorum.

*Yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilerimizden sadece 414 bini karşılıksız burs olarak ayda 650 TL alıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine 8 milyar 500 milyon TL ilave ödenek verilerek 1 milyon öğrencimizin ayda 1000 TL burs alabilmesini

*Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde öğretmen açığının azaltılması amacıyla 50 bin ilave öğretmen atamasının yapılabilmesine olanak sağlayan 6 milyar 250 milyon TL’nin Milli Eğitim Bakanlığı ödeneklerine eklenmesi.

*Ülkemizin yüksek teknolojili üretim konusundaki eksiğini gidermek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe ödeneklerine AR-GE teşvikleri için 50 milyon, diğer teşvikler için 3 milyar TL olmak üzere toplamda 3 milyar 50 milyon TL eklenmesini KOBİ’lerin elektrik ve doğalgaz maliyetlerindeki artışın bir bölümünün sübvanse edilmesi amacıyla KOSGEB bütçe ödeneklerini 10 milyar TL arttırmayı

*3600 ek göstergenin belirtilen gruplara verilebilmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesine 7 milyar 250 milyon TL ilave yapılmasını.

*Asgari ücretin en az 4000 TL olabilmesi için sosyal güvenlik primlerinin kişi başı 500 TL’lik bölümünün sübvanse edilmesini sağlayacak 30 milyar TL tutarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesini artırmayı.

*EYT sorununun çözülmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe ödeneklerinin 45 milyar TL arttırılmasını.

*Tarımsal desteklere ayrılan ödeneğin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin 28 milyar 200 milyon TL arttırılması.

*Orman yangınlarına müdahalede yaşanan sorunların çözümü amacıyla 10 adet yeni yangın söndürme uçağı alınması amacıyla 800 milyon TL Orman Genel Müdürlüğü bütçesinin arttırılması

*Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine 10 milyar TL eklenerek ülkemizdeki 2 milyon 600 bin bebeğin bez ve mama masraflarının karşılanması.

*Engelli vatandaşlarımıza yapılan aylık ödeme tutarının 1500 TL’ye getirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin 20 milyar TL yükseltilmesi.

*Kadınların güçlenmesi ve kadın yoksulluğunun azaltılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin 10 milyar TL arttırılması.

*Şehit yakını, gazi ve yakınlarına sağlanan desteklerin makul bir seviyeye çıkarılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine ilave olacak şekilde 5 milyar 500 milyon TL eklenmesi. Yoksulluk sınırı altında yaşayan 2 milyon ailenin kış ayları boyunca ısınma giderlerinin karşılanması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin 5 milyar TL arttırılması

*Şehit yakın ve gazilerimizin TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmasını sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesine 350 milyon TL ilave edilmesi.

*Esnaf ve sanatkarlarımızınpandemi sebebiyle yaşadıkları sorunların bertaraf edilmesi için Ticaret Bakanlığı bütçesinin 25 milyar TL arttırılması.

*Sağlık çalışanı ihtiyacının karşılanması amacıyla 50 bin ilave atama yapılmasına olanak sağlayacak 5 milyar TL ödeneğin Sağlık Bakanlığı bütçesine eklenmesi.

*Yap-işlet-devret modeli ile yapılan otoyol, köprü ve havalimanları için 2022 yılında müteahhitlere ödenmesi planlanan 42.5 Milyar TL’nin düşürülmesi.

                Bunların hepsi bütçeden rahatlıkla karşılanabilir ve milletimizin bir nebze de olsa yaralarına merhem olabilirdi ama iktidar, yandaş müteahhitlere ödenek koymayı tercih etti vehepsini ret etti.

Bu iktidarın milletimize vereceği bir şey kalmamıştır ve vakit geçirmeden seçim sandığı büyük milletimizin önüne biran evvel gelmelidir(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı