EĞİTİM 22.04.2023 21:18:00 1691 0

"BORSA -OKUL DEĞİL - EKOLDÜR''

"Sizlerle aynı kaderi paylaşmaktan şeref duyarken,'BORSA -okul değil - EKOLDÜR' misyon ve vizyonuyla 'Kırmızı Çizgimiz MAVİ TABELA'mızdır diyoruz."

"BORSA -OKUL DEĞİL - EKOLDÜR''

Abdurrahman Köse/Borsa Lisesi Mezunu

 

 M A V İ TABELAMIZ

Tarih öğretmeni Faruk DEMİREL Hocamızın önderliğinde 'BORSA için HER ŞEY' olan 'MAVİ TABELA'mızın bakımı Not: Katkılarından dolayı Dernek Başkanımız Sayın Adem Sungurtekin'e teşekkür ederiz. 

Bu vesile ile MAVİ TABELA'mızın bizim için değerini bir kez daha vurgulamak amacıyla 2022 Şubat'ında Yazdığım 'Güzelleme'yi bir kez daha paylaşmak istedim:

....

MEKANIN SAHİPLERİ –mezun- BORSALILARIMIZA

(Siz değerli mezunlarımızdan hep ‘MEKANIN SAHİPLERİ’ diye söz ederim.)

İlk sözümüz: BORSA -okul değil- EKOLDÜR

2019 Eylül'nde Başkanımız Adem Sungurtekin 'in tabiriyle 'MAVİ TABELA' altında, 'Seyhan BORSA Anadolu LİSESİ' adıyla şu anki okulumuz eğitim ve öğretim hayatına başladı. Sizlerin mezun olduğu okul, hukuki olarak 'Borsa Lisesi' adıyla Gürselpaşa'daki mekana taşındı. Böylece şehrimizde iki 'BORSA LİSESİ' olmuştu. Giderken yeni açılan okulumuza hem maddi hem de yönetimsel desteklerini esirgemediler. Kurucu müdiremiz Nazmiye Özsungur ve Mehmet Emin Gül Hocamlara –bu vesileyle- teşekkür ediyoruz. Bizlere çokça katkıları oldu. 

İki okuldan birinin adı değişecekti. Sorarım size! Sizlerin mezun, bizlerin –bazılarımızın mezunu da olduğu- büyük haz ve heyecanla çalıştığımız- mekanın adı değişse idi, mutlu olur muyduk? Ben olmazdım. 

Okulumuzun açıldığı yılın ekim ayındaydık sanırım. Dersten çıkmış, bahçeye inmiştim. Bir de ne göreyim. 'BORSA LİSESİ' tabelamız indiriliyor, yerine sarı -Seyhan Borsa Anadolu Lisesi- tabelası asılıyor. Sanki içimden bir parça kopmuştu. Boğazım düğüm düğüm… O acıyla derse girdim. 

Teneffüse çıkıp merdivenlerden karşıdaki pastaneye baktığımda Başkanımız Adem Sungurtekin'i gördüm. El işaretiyle 'Bu ne yahu!' diyordu. Hemen yanına gittim. Durumu anlattım. Bir sonraki ders çıkışı baktım 'MAVİ TABELA'mız yerinde. Birkaç saat içinde tarifsiz bir acıdan, büyük bir sevince gark olmuştum. 

Allah sizi inandırsın, eğer tabela yerine asılmasaydı, bugün bu okulda çalışmıyor olabilirdim. Çünkü iki proje okulundan teklif almıştım, bize gel, diye. Teklif olmasaydı da başka okula giderdim, diye düşünmüştüm. Çünkü benim lise hayatımın başladığı, lise hayatımın bittiği, öğretmenliğin nasip olduğu… Arkadaşlarımın, kardeşlerimin, çocuklarımızın mezun olduğu ‘MAVİ TABELA’nın altından geçip mahallemin çocuklarına, arkadaşlarımın çocuklarına, Adana’mızın çocuklarına bütün derslerimde önce BORSA RUHU eğitimi, sonra mevzuat öğretimi yapamazdım. Biz gücümüzü ‘BORSA RUHU’ndan alarak eğitim ve öğretim yapıyoruz, yapacağız. Elbette ki, bu ruhun yaratıcıları ‘SİZ –değerli- MEZUNLAR’sınız. Başta derneğimiz olmak üzere, mezunlarımıza ulaşarak BORSA –okul değil- EKOL’dür felsefesini, anlayışını öğrencilerimize aktarmaya çalışmalarımızı –BAL Ailesi (Seyhan BORSA Anadolu LİSESİ) adıyla paylaşımlarda bulunduğumuz facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Evet, doğrudur. Lise yıllarınıza ait bir belge almak için ‘Gazi Anadolu Lisesi’ne gideceksiniz. 

Ama lise aşklarınız, lise kavgalarınız, lise hatıralarınız için ‘MEKAN’a geleceksiniz. Mekanın sahiplerini mekanlarında ağırlamaktan şeref duyacağımızı lütfen biliniz. Sizleri; öğrenim gördüğünüz, haylazlıklar yaptığınız, aşklar yaşadığınız mekanda ‘MEKANIN SAHİPLERİ MEKANLARINDA’ adıyla tasarladığımız etkinlikte ağırlamak için uygun şartları bekliyoruz. Lütfen şimdiden hatıralarınızı hazırlar mısınız? Bizlerle paylaşmak için…

Birçok sanatçı, sporcu, bilim insanı yetiştiren BORSA RUHU MİSYONU’ndan ilham alarak…

İyi İnsan, İyi Öğrenci, İyi Meslek Sahipleri yetiştirme vizyonunu hayata geçirme çabalarımızla, sizlerin bıraktığı misyona layık olmaya çalışmaktayız.

‘Fikri Hür, İrfanı, Vicdanı Hür Nesiller Yetiştirmek’ vazgeçilmez gayemizdir. Biliniz. 

Son sözümüz: BORSA –okul değil- KADERDİR

Sizlerle aynı kaderi paylaşmaktan şeref duyarken,'BORSA -okul değil - EKOLDÜR' misyon ve vizyonuyla 'Kırmızı Çizgimiz MAVİ TABELA'mızdır diyoruz."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı