YAŞAM 22.12.2017 10:35:43 380 0

"BÖLÜNMÜŞ, VE TAŞIMALI ADALET BİR AN EVVEL SONA ERMELİ"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve beraberindekiler Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı´nca tamamlandığında Türkiye´nin en büyük üçüncü adliyesi olma özelliği taşıyacak Adana yeni Adliye Sarayı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

"208 BİN METRE KAPALI ALANA SAHİP"

Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi´nde 208 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye´nin üçüncü büyük adliyesi olacak olan bina inşaatında, dış cephe kaplamanın büyük bölümünün tamamlandığı, iç dizayn, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi. Yaklaşık yüzde 80´ı tamamlanan adliye sarayı inşaatının özellikleriyle hem akıllı hem çevreci olacağı bildiriliyor. Yer altından çıkan suların bir depoda muhafaza edilip kurulacak arıtma sistemiyle binanın ısıtılması ve soğutması ile bahçe sulamasında kullanılacağı, ayrıca çatısına kurulacak enerji panelleriyle elektriğini kendi üreteceği ve binanın elektronik sistemle kontrol edileceği belirtilmekte. Yetkililer, şu anda 347 çalışanıyla, inşaatın devam ettiğini ve Mayıs 2018´de yeni Adliye Sarayı binasının tamamlanmasının öngörüldüğünü bildirdiler.

Ayrıca, tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle yurttaşların ve personelin çok rahat kullanabileceği fonksiyonel bir bina olacağı belirtilmekte. Binada kullanılan ürünlerin çevreye saygılı, doğal ürünler olmasına özen gösteriliyor.  

Baro Başkanı Av. Veli Küçük "Adliye Sarayı´nın bir an evvel hizmete geçmesini bekliyoruz. Gördüğümüz eksiklikleri ve tespit ettiğimiz sorunları yetkililere iletiyoruz. Uzun yıllardan beri dört ayrı bina ile hizmet veren adalet birimleri ne yazık ki bölünmüş, parçalanmış ve ring hizmeti veren iki servis aracımızla taşımalı haliyle en fazla meslektaşlarımıza ve tabiki yurttaşımıza hak ettiği hizmeti veremediği gibi bu durum artık eziyete dönüşmüştür." dedi.

"TÜRKİYE´NİN EN MODERN ADLİYELERİNDEN OLACAK"

2018 yılı Mayıs ayında bina inşaatının bitirilmesi planlanan yeni adliye binasında, 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme salonu, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu ve banka ile sosyal ve fiziksel ihtiyacı karşılayacak birçok donatı yer alacak. Tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle yurttaşlarımızın ve personellerin çok rahat kullanabileceği ´Yargı-Kent´ özelliği taşıyan bir bina olacak. Binada ayrıca 1.132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık olmak üzere toplam 1.602 araç kapasiteli otoparkı bulunacak.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı