BM 77. Genel Kurulu Pazartesi Başlıyor
KÜLTÜR SANAT 11.09.2022 10:17:00 619 0

BM 77. Genel Kurulu Pazartesi Başlıyor

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul çalışmaları Pazartesi günü başlıyor. 12 – 27 Eylül tarihleri arasında yapılacak

BM 77. Genel Kurulu, diplomatik çevreler tarafından son dönemde yapılan, “en kritik genel kurul çalışmalarından biri” olarak değerlendiriliyor.

2020 yılında COVID-19 salgını yüzünden sanal ortamda, 2021 yılında düşük katılımla gerçekleşen BM Genel Kurul çalışmalarının, bu yıl hem yüksek katılımla hem de oldukça yoğun bir diplomasi trafiğiyle geçeceği belirtiliyor.

BM 77. Genel Kurulu’nun alt düzey toplantıları 12 -19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 12 Eylül’de 76. BM Genel Kurul Başkanı Abdulla Shaid, genel kurulda yapılacak devir teslim töreninde, görevini 77. BM Genel Kurul Başkanlığı’na seçilen Csaba Korosi’ye devredecek. BM 77. Genel Kurulu’nu ilk oturum 13 Eylül’de Korosi’nin başkanlığında yapılacak.

BM 77. Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmaları 20 Eylül tarihinde başlayacak. Dünya liderler arasında çok sayıda ikili ve çoklu görüşmeler gerçekleşecek.

Dünya liderleri küresel sorunları tartışacak

BM 77. Genel Kurul çalışmalarındaki liderlerin önündeki en önemli gündem maddeleri arasında, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaş, savaş sonrası yaşanan gıda kıtlığı, enerjiye erişim sıkıntıları, hem salgın hastalığın hem de savaşın tetiklediği enerji fiyatlarındaki artış, tedarik zincirlerinde aksama, finansal sıkıntılar ve yüksek enflasyon, Suriye savaşı, dünyadaki iç çatışmalar, Çin- Tayvan krizi, Ortadoğu’da barış, tırmanan küresel terör, nükleer silahlardan arıma, iklim değişikliği, artan gelir eşitsizliği, cinsiyet ayrımcılığı gibi çok sayıda küresel sorun yer alacak.

Dünya sorunları düzenlenen etkinlik ve toplantılarda tartışılacak

BM 77. Genel Kurul çalışmalarında birçok üst düzey toplantı ve zirve gerçekleşecek. 16 -19 Eylül tarihleri arasında, lider ve hükümet başkanlarının da katılımıyla “Eğitim Zirvesi” yapılacak. Liderler bu zirvede, dünyada eğitim dışında kalan çocukların eğitiminin sağlanması için görüşlerini aktaracak.

“BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”, düzenlenecek farklı oturum ve toplantılarda ele alınacak. Azınlıklara yönelik ayrımcılık ve eşitsizlikler tartışılacak.

BM 77. Genel Kurul çalışmalarında, “Küresel Hedefler Haftası kapsamında,”16-25 Eylül tarihleri arasında toplantılar düzenlenecek. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Hareketi kapsamında BM Özel Sektör Formu düzenlenecek. “Take Action Global” 2002 İklim Eylem Projesi başlatılacak.

“Erdoğan 20 Eylül’de BM Genel Kurulu’na hitap edecek”

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer alacağı dünya liderleri, BM 77. Genel Kurul çalışmalarına katılacak. BM üyesi 193 ülkenin devlet, hükümet ve heyet başkanları 20 Eylül tarihinden itibaren Genel Kurul’ç hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üst düzey çalışmalarının başlayacağı ilk gün olan 20 Eylül tarihinde altıncı sırada Genel Kurul’a hitap edecek.

Henüz resmi olarak açıklanmayan programa göre, Erdoğan’ın 17 – 18 Eylül tarihlerinde New York’ta olacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın New York’taki temaslarına çok sayıda kabine üyesi ve üst düzey bürokratın da eşlik edeceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, 77. BM Genel Kurul çalışmalarına katılmak için 15 Eylül’de New York’ta olması bekleniyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de Çavuşoğlu’nun çok sayıda ikili, çoklu ve Genel Kurul kapsamında düzenlenecek çeşitli özel oturum ve üst düzey toplantılarına katılması bekleniyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı