“BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” PROJESİNİ DİNAMİTLEMEYE ÇALIŞMAK GAFLETTEN ÖTE BİR DAVRANIŞ”
SİYASET 3.04.2020 01:03:00 314 0

“BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” PROJESİNİ DİNAMİTLEMEYE ÇALIŞMAK GAFLETTEN ÖTE BİR DAVRANIŞ”

Erdoğan, “Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dışında ve üstünde görenlere milletimiz de hak ettiği cevabı veriyor, verecektir,” dedi

Erdoğan, AKP’li Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye, Allah'ın izniyle, bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek, inşallah aydınlık, müreffeh ve huzurlu günlere kısa sürece kavuşacaktır” dedi.

“Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Millî Dayanışma Kampanyası’nı 83 milyonun kader ortaklığını sembolize eden bir projeyi dinamitlemeye çalışmanın gafletten öte bir davranış olduğunu kaydeden Erdoğan  “Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dışında ve üstünde görenlere milletimiz de hak ettiği cevabı veriyor, verecektir. Sergiledikleri hukuksuzluk ve tehlikeli söylemlerle dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz,” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nden, video konferans yöntemiyle belediye başkanlarına hitap etti.

Erdoğan, AKP'nin belediyelerde gösterdiği emsalsiz başarıyla Türkiye'nin yönetimini üstlenmiş bir parti olduğunu belirterek belediyelerinin halkın günlük hayatına dokunan çalışmaları ve yaptıkları altyapı yatırımlarının önemli olduğunu kaydetti.

Kovid-19 hastalığı sürecinde belediyelere çok büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Erdoğan, kamu hizmet binaları, toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çöp toplama alanları gibi yerlerin temizliğinin ve dezenfeksiyonunun aksatılmadan yapılması uyarısında bulundu.

Belediyelerin bu süreçteki çalışmalarına kaynak sağlamak için İller Bankası ödeneklerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kesinti yapılmayacağını bildiren Erdoğan, “Milletimiz göz boyamaya çalışanla halis niyetle hizmet edenin ayrımını böyle dönemlerde daha iyi yapar. AK Parti olarak bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık.  İnşallah bu salgın döneminde de uğratmayacağız” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'ye eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden ulaşıma kadar her alanda kazandırdıkları güçlü alt yapının önemini, kriz döneminde çok daha iyi görebildiklerini belirterek gelişmiş ülkelerin bile pek çoğu kriz karşısında âdeta çökerken, Türkiye'nin hemen her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğunu ispatladığını söyledi.

Erdoğan, “Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek, inşallah aydınlık, müreffeh ve huzurlu günlere kısa sürece kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Millî Dayanışma Kampanyası’nın hedeflerinden birinin de birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekmek olduğunu belirterek, benzer kampanyaların ekonomik gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun dünyanın diğer ülkelerinde de yürütüldüğünü anlattı.

Yardım kampanyasında toplanacak tutarın doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktarılacağının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu kampanyaların gayesi milletimizin fertleri arasındaki güçlü dayanışmayı ortaya koymaktır. Sergiledikleri hukuksuzluk ve tehlikeli söylemlerle dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dışında ve üstünde görenlere milletimiz de hak ettiği cevabı veriyor, verecektir. Hele hele 83 milyonun kader ortaklığını sembolize eden bir projeyi dinamitlemeye çalışmak açık söylüyorum, gafletten öte bir davranıştır.”

“Gün siyasi, etnik, mezhebi tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak ebedî ve ezelî kardeşliğimizi hatırlama günüdür. Gün tıpkı İstiklal Harbimizde olduğu gibi ortak düşmana karşı birleşme günüdür” diyen Erdoğan, böyle bir dönemde siyasi rant hesabı yapanların, umut vermek, güven aşılamak, katkı sunmak yerine, karamsarlık pompalayanların asla affedilemeyeceğini söyledi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı