Bisiklet hayatımızın her alanında yanımızda
YAŞAM 12.02.2021 12:33:00 560 0

Bisiklet hayatımızın her alanında yanımızda

Radyo Trafik’te uzun süredir devam eden “Bisikletli Yaşam” programında bisiklete dair birçok konu masaya yatırıldı.

Radyo Trafik’te 15 günde bir yayınlanan, Uğur Dursun’un sunumu ve Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suybatmaz’ın katılımı ile dinleyenlerle buluşan “Bisikletli Yaşam” programı bu hafta da “bisiklet” ile dopdoluydu. 

Programın konukları arasında; Ankara’da yapılan bisiklet yolu ve Ankara’daki bisikletli yaşama dair bilgiler aktaran Burçin Tarhan, İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan ve aynı zamanda Bisikletliler Derneğinin Bergama temsilciliğini de yürüten Emine Aktürk vardı. Aktürk, kanserle mücadelesinde bisikletin yerini anlattı. 

ANKARA’YA YENİ YAPILAN BİSİKLET YOLU 

Ankara’da yapımı devam eden ve ilk etabı açılan bisiklet yolu ile ilgili programa katılan tiyatro ve drama öğretmeni, son yıllarda bisiklet ile ulaşımını sağlayan ve bisikletin yaygınlaşması için de çalışmalar gerçekleştiren Burçin Tarhan, bisiklet yolu yatırımları ile ilgili en önemli sıkıntının bütçe olduğunu söyledi. Tarhan; “Belediyenin hala şu anda kendine ait bisiklet yoluna yatırım yapabilecek bütçesi yok. Biliyorsunuz çeşitli yerlerden alınan bütçeler ile yapılıyor bu bisiklet yolu.” ifadelerini kullandı. 

Bisiklet yolu yapımında anlayışın güzergahı toplu taşımaya entegre etmek yönünde olduğunu söyleyen Tarhan, Ankara’da ilk etabı tamamlanan bisiklet yoluna dair şu bilgileri verdi: 

“İlk açılan etapta Beşevler’de metrodan başlıyor ve Anıtkabir’in kenarından Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nden devam ediyor. Akdeniz Caddesi üzerinden Esenpark’ın içerisi ve Adnan Ötüken Park’ın içerisinden Milli Kütüphaneye çıkartıyor ve orada bir metro istasyonu daha var. Oradan başlayan arkadaş çıkıp yoluna metro içinden devam edebilecek şekilde. Bu birinci etap… Bu etap etap devam edecek. Amaç da genelde şu anda üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgeleri yine bu ulaşıma entegre şekilde bağlaya bağlaya götürebilmek.” 

EMİNE AKTÜRK’ÜN BİSİKLETİ BIRAKMADAN DEVAM ETTİĞİ KANSERLE MÜCADELESİ  

Bisikletli Yaşam programının bir diğer konuğu ise Bisikletliler Derneği İzmir Bergama Temsilcisi Emine Aktürk oldu. 

5 yıl önce bisiklet sürmeye başlayan Aktürk son bir yıldır meme ve lenf kanseri ile mücadele ediyor. Bu mücadelesinde bisikleti de bırakmadan tedavisine devam ediyor. 

Hala bisiklet sürmek isteyenlere bisiklet öğretmenliği de yapan Aktürk; “Hasta durumumda dahi kadınlara hasta olduğumu söylemeden onları geri çevirmeden bisiklet öğrettim. Sonradan öğrendiler durumu.” açıklamasında bulunarak başta kadınlar olmak üzere bisiklet sürmek isteyenlere de örnek oluyor. 

“Bisiklet beni iyileştiriyor.” diyen Aktürk sözlerine şöyle devam etti: 

“İyileştiren tarafta var bisiklet hasta eden tarafta yok. Bisiklet gerçekten bu hastalık döneminde bana hem motive edici hem hareket açısından sağlığımı koruyucu etkenler ile çok faydalı oldu. Doktoruma her gittiğimde, kemoterapi aldığım zamanlar doktor soruyor: ‘Yan etkileri neler var? Sürekli yazman, bana söylemen gerekiyor.’ diyor. ‘Hiçbir şey olmuyor!’ diyordum. ‘Ben buradan gidiyor, ertesi gün bisiklet sürüyorum.’ diyordum. Çok şaşırıyordu doktor. Hala benim şu an bile bisiklet sürüyor olmama şaşırıyor.”  

BİSİKLET YOLLARI İLE İLGİLİ YENİ ATILIMLAR 

Bisikletli Yaşam programının sürekli konuğu Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz da ülkemizde bisiklet yolları konusunda yasal düzenlemeler ve teşviklerin başladığına ancak bunların uygulama tarafında sıkıntı yaşandığına dikkati çekerek şunları söyledi:

“Ülkemizde adımlar atılıyor, bisiklet yolu yatırımları konusunda müjdeler, haberler geliyor. Bunlardan biri de Ankara idi. Ve bisikletin ne kadar sağlıklı olduğunun belgeleri de gerçekten yaşanmış örnekleri de ortaya çıkmaya başlıyor. Bunların herkese anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece daha çok kişi bisikletin değerini anlayacak ve hayatına katmaya çalışacak.”  (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı