BİR DÖNEM BİTİYOR!
GÜNDEM 30.07.2023 18:46:00 1767 1

BİR DÖNEM BİTİYOR!

Yeni Adana Gazetesi 25 Aralık 1918’de başladığı yayın hayatına son veriyor.

105 yıllık yayın hayatı boyunca Atatürk ilke ve devrimlerini sonuna kadar savunmuş, laiklik ve halkçılık ilkelerinden, demokratik ve sosyal devlet anlayışından taviz vermemiş, ulusalcı çizgisini değiştirmemiştir. Türkiye’nin bir hukuk devleti olması için mücadelesini her alanda sürdürmüştür. Bugün gelinen noktada yerel basının yaşam mücadelesi verdiği hayatta kalma çabasından Yeni Adana da nasibini almıştır. Yüregir ailesi olarak gazetemizin maddi ve manevi olarak yayını sürdürme çabasının artık mümkün olmadığını görmekteyiz.
Yeni Adana Gazetesi’ne 1918’den bu yana emek veren tüm yazı işleri müdürlerine, idarecilerine, yazarlarına, çizerlerine, muhabirlerine, sanat sayfalarını hazırlayan/düzenleyenlere, dizgicilerine, basımcılarına, muhasebecilerine, basımevlerine, dağıtım elamanlarına, bayilere, uzman bilgisayar desteği veren firmalara teşekkürü bir borç biliriz.
Yeni Adana’yı kurulduğu günden bu yana okuyucuların eline ulaştıran Yeni Adana ailesinin bir ferdi olan bu arkadaşlarımızın yoğun emek ve çabası Yeni Adana’nın tarihinde yerini almıştır ve almaktadır.
Yeni Adana ailesinin kaybettiği bireylerine rahmet diler, yaşayanlara uzun ve sağlıklı ömür dileriz. 
Yeni Adana ailesi demek yalnızca gazetenin sahipleri ve çalışanları demek değildir. Yeni Adana ailesinin vaz geçilmez üyeleri olan okurlarımız da bu ailenin yüzyılı aşkın üyeleridirler. Yeni Adana gazetesinin okurları kurulduğu günden bugüne geri bildirimleri ve katkılarıyla yıllar boyunca etkileşimli gazeteciliğin özgün örneğini sergilemiştir. Okurlarımız bu davranışlarıyla yalnızca Yeni Adana gazetesine değil, Atatürk ilke ve devrimlerine, ülkesine ve Adana’sına sahip çıkmıştır. Bu nedenle Yeni Adana okurları bu ailenin bir üyesi olmuştur. Ancak okurlarımıza üzülerek Türkiye’nin bu ekonomik ve siyasi koşullarında gazetemizin yayın hayatını sürdüremeyeceğini iletmek durumundayız.
Yeni Adana/Yüregir ailesi olarak, gazetemizi düşünsel, maddi ve manevi olarak destekleyen, iyi ve kötü gününde yanında olan milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, yerel kamu ve özel kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Gazetemizin hem okuyucuları hem de yazarları arasında yer alan tüm akademisyenlerimize de fikirleri ve kalemleriyle Yeni Adana ailesinin bir üyesi oldukları için teşekkür ederiz. Bu bağlamda Yeni Adana gazetesini destekleyen varlığından onur duyan yerel basın ve yayın organlarımıza, Basın İlan Kurumuna teşekkür eder, çalışmalarının daim olmasını dileriz.
Ülkemizin özellikle laiklik ilkesinin korunduğu ve uygulandığı, Atatürk ilke ve devrimleriyle çağdaş günlere ulaşması dileğiyle, 
Sevgi ve sağlıkla kalın,
YÜREGİR AİLESİ ve YENİ ADANA GAZETESİ


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Aziz Gözene
3.08.2023 10:07:18
Bir dostu, bir okuru ve aralıklarla da olsa zaman zaman bir yazarı olarak "Bir Dönem Bitiyor" haberini içim ezilerek okudum. Yeni Adana Gazetesi Ulusal Kurtuluşa katkılarıyla, Atatürk ilke ve Devrimlerine ödünsüz bağlılığıyla tarihteki yerini almıştır. Yurt dışında aldığı Dünya Gazete Sahıpleri Ödülü ve yurtiçinde aldığı sayısız ödüller ile basındaki başarısını kanıtlamıştır. Gazetenin varlığı için maddi manevi hiçbir övveriden kaçınmayan Yüregir Ailesi'ne teşekkürler... Gazetenin adeta nefesi Başyazarı Çetin Remzi Yüregir ağabeye "Gazeteye adanmiş ömrü için" binlerce teşekkür... Dostlukla, sevgi ve saygıyla... Aziz Gözene ...

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı