Biden
DÜNYA 8.11.2020 11:56:00 551 0

Biden'dan zafer konuşması: "Rakiplerimiz düşmanımız değil"

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, zafer konuşmasında 'Rakiplerimize düşman muamelesi yapmayı bırakmalıyız, onlar da Amerikalı' dedi.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, Delaware kentinde zafer konuşması yaptı.

Biden: 'Birleştirmeye odaklanacağım'
"Arkadaşlar bu ülkenin halkı konuştu. Bize çok net bir zafer verdiler, ikna edici bir zafer verdiler. Halkımız için bir zafer. Bunu en çok oyla aldık, ulusumuzun tarihindeki en fazla oy. Tam 74 milyon oy. Beni şaşırttı bu durum. Dünyanın her tarafında öyle bir mutluluk, umut ve inanç gördük ki daha iyi bir yarın için... Bana verdiğiniz güvenle öyle bir başkan olacağım ki birleştirmeye odaklanacağım, eyaletleri kırmızı ya da mavi olarak değil sadece Birleşik Devletleri göreceğim. 
Bütün kalbimle, halkın bana verdiği bütün güvenle çalışacağım. ABD bundan ibaret, halkla ilgili. Bu da bizim hükümetimizin temeli olacak. Orta sınıfı yeniden güçlendirmek, ulusu güçlendirmek ve bizi burada evimizde birleştirmek. Bu benim için ömürlük bir onur. Öyle bir görev ki bu, çağımızın görevi. Ben Jill'in eşiyim, kocasıyım ve onun sevgisi ve bitmeyen desteği olmasa burada olmazdım. Aynı şekilde Hunter, kızım ve torunlarım olmasa, bütün ailem olmasa burada olmazdım. Jill bir anne, bir öğretmen ve hayatını eğitime adamış. Bütün Amerikalı öğretmenler, sizin için çok iyi bir gün. Sizden biri olacak Beyaz Saray'da. Çok iyi bir first lady olacak, o kadar gurur duyuyorum ki. Ve muazzam bir başkan yardımcısıyla olacağım. İlk siyah, Güney Asya kökenli kadın ve göçmenlerin kızı. Bana ABD'de imkansız olduğunu söylemeyin. Bizim için yıllarca bu kadar mücadele edenleri hatırlamalıyız.
Amerika bir kez daha ahlaki evrende adalete döndü. Bütün gönüllüler, bu salgının ortasında seçim sürecinde çalışanlar, özel bir teşekkürü hak ediyorsunuz. Kampanya ekibime, bütün gönüllülere, fedakar herkese, size her şeyi borçluyum. Oluşturduğumuz kampanya geniş ve çeşitli. Demokratlar, cumhuriyetçiler, bağımsızlar, homoseksüel, heteroseksüel, hispanik, Kızılderili, herkes var. Kampanyamızın en zor dönemlerinde Afrikalı-Amerikalı halk yine benden desteğini esirgemedi. Her zaman beni kolladınız, ben de sizi kollayacağım.
'ABD'liler bizi göreve çağırdı'
Bu kampanyanın Amerika gibi gözükmesini istiyordum. Bunu başardık, şimdi hükümetimizi de böyle yapmalıyız. Başkan Trump'a oy veren herkes, mutsuzluğu anlıyorum. Ama şimdilik birbirimize şans verelim. Artık bu sert söylemleri bırakmanı zamanı geldi. Yeniden ilerleyelim. Rakiplerimize düşman muamelesi yapmayı bırakmalıyız, onlar da Amerikalı. İncil bize der ki, "Her şeyin bir mevsimi vardır." İşte şimdi işte Amerika'nın iyileşme dönemi geliyor. Bu kampanya bittiğine göre, halkın iradesi, bize verilen yetki ne olacak. Amerikalılar bizi çağırdı göreve. Çağımızın savaşlarıyla savaşmak için, refah, virüse karşı savaş, ırkçılık karşısında vermemiz gereken savaş ve gezegenimizi kurtarma savaşı. Haysiyeti geri getirme, demokrasiyi koruma savaşı, herkese adil bir şans verme savaşı. İşimiz ilk olarak kontrol altına almak. Ekonomiyi yeniden inşa etmemiz mümkün olmaz öteki türlü.
'Koronavirüs ekibi belirleyeceğim'
Pazartesi günü bu ülkenin en önde gelen liderlerinden bir ekip belirleyeceğim. Biden-Harris planını alıp bir eylem planına çevirecekler. 20 Ocak 2021'de devreye girecek. Hiçbir çabadan kaçınmayacağım bu salgını yenmek için. Ben gururlu bir demokratım. Ama bir Amerikan Başkanı olarak yöneteceğim bu ülkeyi. Bana oy vermeyenler, bana oy verenlere lütfen bu birbirimizi şeytanlaştırma dönemini bitirelim. Tam şu an bitsin bu artık. Demokratların - cumhuriyetçilerin birbiriyle iş yapması bizim elimizde. İş birliği yapmaya da karar verebiliriz. Bu da bize Amerikan halkının bize verdiği yetkinin bir parçası. Onların çıkarlarını kollamak için iş birliği yapmamızı istiyorlar."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı