BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU FESTİVALİİ
KÜLTÜR SANAT 6.10.2022 09:48:00 888 0

BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU FESTİVALİİ'NDE ÜÇÜNCÜ GÜN ETKİNLİĞİ

1-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın üçüncü gününde Cansel Elçin, Cemal Okan ve Mert Arat’ın gerçekleştirdiği atölyeye ilgi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın üçüncü gününde Cansel Elçin, Cemal Okan ve Mert Arat’ın gerçekleştirdiği atölyelere ilgi yoğundu.

Bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın 5 Ekim Çarşamba günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik programında yapımcılıktan oyunculuğa sinemaya dair detaylar paylaşıldı. Buluşmaların üçüncü gününde Cansel Elçin ile Gençler İçin Oyunculuk Atölyesi, Cemal Okan ile Gençler İçin Yapımcılık Atölyesi, Mert Arat ile Çocuklar İçin Oyunculuk ve Drama Atölyesi gerçekleştirildi.

 

Cansel Elçin, Kendi Deneyimlerinden Hareketle Oyunculuğu Anlattı

“Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın üçüncü gününde oyuncu Cansel Elçin’in düzenlediği Gençler İçin Oyunculuk Atölyesi, samimi bir ortamda gerçekleşti. Gençlere kendi oyunculuk deneyimlerinden yola çıkarak, geleceklerini şekillendirme konusunda örnekler veren Elçin, “Oyunculukta herkesin kendi metodu vardır. Siz de kendi metodunuzu belirlemelisiniz.” diye konuştu. Cansel Elçin, insan psikolojisini bilmenin oyuncu olmak için çok önemli olduğunu ifade ederken; role girmek için metnin yeterli olmadığını ve oynamak için atmosferin benimsenmesinin gerektiğini vurguladı.

Cemal Okan, Yapımcı Olmanın Zorluklarını Paylaştı

Buluşmaların üçüncü günü TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan’ın Gençler İçin Yapımcılık Atölyesi ile devam etti. Okan, yapımcı olmanın matematiksel hesaplarla ilerlemek olduğunu söylerken; izlenme ve maliyet noktasında dijital platformların daha risksiz ilerlediğini belirtip, kendi meselesinin ise sinemayı güçlendirmek olduğunu ifade etti. Yapımcılıkta esas olan taklit etmek değil, kendin olmak diyen Okan, “Okul yıllarının ardından tekrar Beyoğlu’nda, böyle bir festival programında gençlerle buluşmak ise çok güzel.” diye konuştu.

Mert Arat, Çocuklarla Drama Yaptı 

Çocuklar İçin Oyunculuk ve Drama Atölyesi’ne son anda ortaya çıkan rahatsızlıkları nedeniyle Dora Dalgıç ve Eda Döğer katılamazken; atölye programı oyuncu Mert Arat’ın katılımıyla gerçekleşti. Klasik müzik eşliğinde kısa tiyatroların sahnelendiği ve çocukların aktif olduğu bir atölye düzenleyen Arat, küçüklerin yetenekleri karşısında çok etkilendiğini söyleyerek, “Burada yeni oyuncular görüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Gençler ve Çocukların Gelecekteki Hayallerine Dokunmak Hedefleniyor

Buluşmalar kapsamında düzenlenen atölyeler ile Türkiye’de sinema eğitimi gören veya sinemayı kendine kariyer olarak belirlemiş gençlerin ve sinemaya meraklı çocukların tecrübe kazanmalarını sağlayarak, gelecekte hazırlayacakları kısa ve uzun metrajlı film veya dizi projelerini yapımcılara nasıl sunacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Deneyim aktarımı söyleşileriyle de gençlerin ve çocukların sektör profesyonelleri ile tanışmalarını sağlamak, üretecekleri sanatsal içerikler ile ulusal ve uluslararası platformlarda etkin olarak yer almalarını ve oluşturulacak platform ile birçok gencin ve çocuğun bir araya gelerek etkin bir iletişim ağı yaratmalarına yardımcı olmak hedefleniyor.

“Beyoğlu Kültür Yolu Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”, İstanbul’da sinema eğitimi veren üniversitelerin öğrencileri ile sinemaya meraklı ve kendine bu alanda kariyer hedefleyen gençlerin ve 8-13 yaş arası çocukların katılımına açık olarak düzenleniyor. Etkinlik programında 12 atölye ve 3 söyleşi yer alırken; atölyeler Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde, söyleşiler ise İstanbul Sinema Müzesi Atlas 1948 Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin tamamı ücretsiz olarak düzenlenirken; katılımın kontenjan ile sınırlı olduğu atölye ve söyleşilere https://kulturbulusmalari.com/basvuru adresi üzerinden rezervasyon yapılabilir.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli