Beyaz Yakalılar İçin Bir Kurtuluş Manifestosu: “Çok Çalışıyoruz”
KÜLTÜR SANAT 18.08.2022 08:27:00 1249 0

Beyaz Yakalılar İçin Bir Kurtuluş Manifestosu: “Çok Çalışıyoruz”

Dr. Erdem Aksakal, Doğan Kitap’tan çıkan yeni kitabı “Hayalsiz yaşayan beyaz yakalılara kişisel özgürlük rehberi: Çok Çalışıyoruz”la yeni bir pencere açıyor.

Beyaz yakalı çalışanların hayatına odaklandığı ilk kitabı Mezeleri Güzel’le hatırı sayılır bir beyaz yaka kitlesine ses olan Dr. Erdem Aksakal, Doğan Kitap’tan çıkan yeni kitabı “Hayalsiz yaşayan beyaz yakalılara kişisel özgürlük rehberi: Çok Çalışıyoruz”la yeni bir pencere açıyor. Her beyaz yakalının hayatla, kendiyle ve gelecekle ilgili düşüncelerinden izler bulacağı Çok Çalışıyoruz, kitapçılarda ve online alışveriş platformlarında satışa çıktı.    

Kariyer yolculuğunda yükselmek, sakince emeklilik beklemek, kurumsal dünyadan kaçarak uzaklaşmak, yurt dışında çalışmak ve bir beyaz yakalı seyyah olmak… Yeni kitabı Çok Çalışıyoruz’la Erdem Aksakal, modern yaşamın “ezilenler”i olan beyaz yakalıların iç dünyasına, hayattan ve gelecekten beklentilerine dair bir pencere açıyor. Bu dünyaya yabancı olanlar için merak uyandırıcı bir keşif sunan kitap, beyaz yakalı çalışanlara ise derin bir yüzleşme, dertleşme ve birlikte yol arama imkanı sunuyor. 

Ofis dünyası insanlarının yaşantısını, çarpıcı anlatım dili ve hikayeleriyle 2016’da yayımlanan Mezeleri Güzel adlı ilk kitabında ele alan Erdem Aksakal, yeni kitabı Çok Çalışıyoruz’da ise “Peki ne olacak halimiz?” sorusuna yanıtlar veriyor. 

Beyaz yakalıların hayatını ele geçiren çok çalışma gerçeğini, hapishane metaforuyla ele alan Erdem Aksakal; cezaevi kültürüne özgü kavramlarla kurduğu benzetmelerle bir yandan da okuyucusunun yüzünü güldürmeyi başarıyor. 

 

Bir beyaz yaka hükümlüsünün maceraları

Heyecan verici “kaçış” girişimleri de kitapta kendine yer buluyor. Bu konuyla ilgili kitaptaki şu bölüm ipucu veriyor: “Gerçekçi bir ihtimal gibi görünmez ama her cezaevinden kaçanlar olmuştur. Kimisi tünelle, kimisi bir karambol yaratarak, pencereden çarşafları uç uca ekleyerek, hastalık bahanesiyle gittiği revirden… Her mahkum, aslında içeride olmaması gerektiğine, hürriyeti hak ettiğine inanır. Hele ki, beyaz yakalı bir kurumsal hayat mahkumuysanız büyük olasılıkla oraya nasıl düştüğünüzü halen kabullenemiyorsunuzdur.” 

Samimi ve sahici dile sahip hikaye anlatıcılığını, iş hayatının içinden canlı örneklerle sayfalara taşıyan Erdem Aksakal, kitabının arka kapak yazısını şu vurucu sözlerle tamamlıyor: “Biz bu çağın hayalsiz büyüyen çocukları olduk. O yüzden de kaybolduk, hapsolduk bu labirentte. Artık çıkış yolunu arama, bu yolculukta kendimizi bulma vakti.”

 

Kızarız çalışırız, haksızlığa uğrarız çalışırız, ağlarız çalışırız. Biz çalışırız. 7/24 çalışırız. Uykularımızı feda ederiz. Zamanımızı, mekanımızı, hayatımızı armağan ederiz sorgusuz sualsiz. Hele ki lehimize bir kolaylık olursa daha da çok çalışırız. Zam alırsak iki kat, takdir görürsek üç kat fazla çalışırız. Az çalışmayı beceremeyiz, biz eğitimimizle emeğimizle geldiğimiz işin hakkını verme derdindeyiz. İşveren dünyanın zor durumuna rağmen bizi işten çıkarmak yerine, sağlığımızı düşünüp evden çalışma imkanı sağladıysa minnetle, tutkuyla, hırsla çalışırız.” 

- Erdem Aksakal / Çok Çalışıyoruz

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı