Beşiktaş özüne dönecek,altyapısını güçlendirecek
SPOR 23.08.2020 12:39:00 593 0

Beşiktaş özüne dönecek,altyapısını güçlendirecek

Yamantürk, "Özümüze dönmek zorundayız. Gençlere önem vermek zorundayız. Bu sebeple Sergen hocamızdan destek istedik. Hoca “Altyapıda futbolcu var da ben mi oynatmıyorum” dedi çok haklı. Altyapıyı iyileştirmemiz gerekiyor" dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Mesut Urgancılar, Divan Kurulu İkinci Başkanı Fethi Hinginar ve Denetim Kurulu Üyesi Suat Anıl’ın hazır bulunduğu toplantıyı, Divan Kurulu Üyeleri, Kulübüün YouTube kanalından canlı olarak izlediler.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, "Kulübümüz zor bir dönemden geçiyor. Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulumuz ellerinden geleni yapıyor. İçinde bulunduğumuz zor şartlardan kurtulmak sadece onların yapabileceği bir şey değil.Üzülerek görüyorum ki bankalar konsorsiyumuyla yapılan anlaşmanın revize edilmesi konusunda taraf bankalar anlayışlı bir tutum içinde değiller. Yüksek faizler kulübümüzü zorluyor. Bu iş sıcak para koyarak halledilemez. Alacaklıların yardımcı olmaya çalışmasıyla bu sorun aşılabilir. Alacaklıların iyi niyetli olması lazım. Bizden hem canımızı hem malımızı istiyorlar. Bu sorunun bir şekilde çözülmesini umut ediyorum.
Yayıncı kuruluş, pandemiyi bahane ederek ödemelerde tasarrufta bulundu. Tek taraflı tasarruf yapılacaksa bu anlaşmaları neden yapıyoruz? Buna bir çözüm bulunması lazım. Maçlarımızı kendimiz yayınlayabiliriz. Biz sporcularımıza olan borçlarımızda pandemiyi bahane edemiyoruz.90 milyon Euro bütçeli takımdan 35 milyon Euro bütçeli takıma geldik. Düşük bütçeli takımla mı yoksa yüksek bütçeli ve daha çok gelir elde eden takımla mı daha çok borç ödeyebiliriz ikilemi içindeyim.Kulübümüzün başlattığı Bırakmam Seni bağış kampannyasına destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Kulübümüzün içinde bulunduğu mali durumla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Benim babam iyi bir Beşiktaşlıdır. Trabzonsporlu diyerek onu aşağılamaya çalışmayı, Beşiktaş JK Başkanı olan şahsımı Trabzonsporlu diyerek aşağılamaya çalışmayı şiddetle reddediyor ve kınıyorum. Hürser Tekinoktay’dan daha iyi Beşiktaşlı olduğumu ispat etmeye hazırım. Yaptığım görevler ortada. Fedakarlıklar, aldığım yük ortada. Böyle bir yakıştırma yapmasını hoş bulmuyorum. Beşiktaşlılığın kültür kodları bende var. Sizde olup olmadığını bir kontrol edin. Babama teşekkür ediyorum, bana Beşiktaş’a yakışır çok güzel özellikleri öğretti ve yetiştirdi. Babamla ilgili konuşulup tweet atılmasını saygısızlık olarak kabul ediyorum. Bundan sonra çok daha sertleşeceğimi ve kabul etmeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Babam kendi elleriyle stadın önüne bir kartal heykeli koydu. Her gün eliyle uğraşarak yerleştirdi. “Trabzonsporlu birinin orada ismi niye geçiyor” dediler. Babam o ismi kendi koymak istemedi, Fikret Orman koydurdu. Çok istiyorsanız gelin kendiniz ellerinizle çıkartın. Varsa yüreğiniz bekliyorum.

Bırakmam Seni kampanyasına destek veren Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Bu kampanya, manevi birlik ve beraberliğimizin gündeme gelmesi ve yeşermesi amacını taşıyordu. Biz bunu başardık. Bu durum, rakamlardan daha önemli. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu herkese gösterdik. İş insanlarımızın ve taraftarlarımızın yaptığı destek, hiç de küçümsenecek bir şey değil. Kampanyamızın devam ettiğini vurgulamak istiyorum. Ödül kampanyamız var. Taraftarlarımız SMS atmaya devam edebilirler. Yapılacak çekilişte ev ve araba olmak üzere birçok özel hediye taraftarlarımızı bekliyor. Taraftarlarımız, destek vermeye lütfen devam etsin.

KPMG incelemesini camia bekliyor. Covid-19 nedeniyle gecikme var. Biz de merakla bekliyoruz. İnşallah söz konusu rapor, kasım ayında yapılması planlanan mali kongreye yetiştir.

Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla ilgili sürekli spekülasyonlar üretiliyor. Onlardan şikayetçi olduğum ve değişiklik yapmak üzere seçime gideceğim iddia ediliyor. Böyle bir şey yok. Ağır konuları sırtlanmış durumdayız. Arkadaşlarımdan memnunum. Gayet uyum içinde çalışıyoruz.

Amatör branşlarda maliyeti düşürecek çalışmalar yürütüyoruz. Basketbolda yaptıklarımız, futbolda da yapmak istediklerimizin bir başlangıcıydı. Basketbol takımımızın birkaç sene içinde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Eski bütçelerin üçte biriyle nasıl başarılı olunabileceğini göstereceğiz. Bu da inşallah diğer branşlara da yansıyacaktır. Sponsorlar bulmaya çalışıyoruz. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Amatörlerin kulübümüze verdiği yükü ortadan kaldırmak ana prensibimiz. Niyetimiz amatör branşları kapatmak değil. Yönetici arkadaşlarımız bazı amatör takımlarımızın yükünü kulübün üzerinden almaya çalıştılar.

Pandemi nedeniyle kombine satışı yapamıyoruz. Yapmayı da doğru bulmuyoruz. Beşiktaş’a destek olmak isteyenler, ileride kombine almak kaydıyla kullanılmak üzere banka hesaplarımıza para gönderirlerse memnun oluruz.

Bankalar konsorsiyumu ile yapılan sözleşme, yaşamamıza engel oluyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede faaliyetlerimizi sürdürebilecek bir yapılandırmaya gitmeyi istiyoruz. Geride kalan dokuz ayda bunu yapamadık. Beşiktaş’ın bu sıkıntılarla yürümesi mümkün değil.

Maliyeti yüksek futbolcularımız var. Sözleşmesi iki yıl daha devam edecek futbolcularımız var. İndirim alamadığımız futbolcularımız var. Suçlamıyoruz ama camiayı bilgilendirmek benim görevim. İndirim yapmak istemeyen birçok futbolcu, “Bir daha böyle bir sözleşme alamayız” diyerek tekliflerimizi reddediyorlar. Başka ne yapabiliriz bilemiyoruz. Var olan bütçeleri karşılamakta zorlanıyoruz. Bu yük, sırtımızda iki yıl daha devam edecek. Kulüpten ayrılan futbolcuların yerlerini dolduracak oyuncuları alma şansımız yok ama halletmeye çalışıyoruz. Elimizdeki oyunculara ödememiz gereken para 40 milyon Euro iken bize tanınan limit 30 milyon Euro. Transfer limitlerinin yarattığı yük ve sıkıntı devam ediyor. Mevcut kadrodan giden olmadığı sürece yeni oyuncu transfer etmemiz handikap. Mevcut oyuncular indirim yapmadıkça yenilerine yer nasıl açacağız, bu bir handikap. Başka takımlar bu süreci nasıl yönetiyor, bilemem, biz efendi bir kulübüz. Doğru işler yapıyoruz. Mevcut kadrodan indirim almaktan başka çarem gözükmüyor. Bunu da gerçekleştireceğime inanıyorum. Çabuk olamıyoruz, herkesin beklentileri var. İşimiz bir hayli zor.

Özümüze dönmek zorundayız. Gençlere önem vermek zorundayız. Bu sebeple Sergen hocamızdan destek istedik. Hoca “Altyapıda futbolcu var da ben mi oynatmııyorum” dedi çok haklı. Altyapıyı iyileştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle değerli futbol adamı Mehmet Ekşi ile futbol altyapı konusunda el sıkıştık. Altyapıyı kendisine teslim ediyoruz. Sergen Yalçın ile uyumlu çalışacaklar. Bu konuyla ilgili projelerimizi önümüzdeki hafta açıklayacağız.

PAOK maçı önemli. Bu turu atlarsak önümüz biraz daha açılacak. Umuyorum ki maçı kazanacağız. Siyasi polemikler söz konusu. Biz bir spor kulübüyüz. Spor kardeşliktir. Bu şekilde hareket edeceğiz. Dışişleri Bakanlığımız ve TFF gerekli görüşmeleri yürütüyor ve bize yardımcı oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. PAOK başkanına; futbolun kardeşlik olduğunu, renklerimizin, simgelerimizin aynı olduğunu birçok konuda birleştiğimizi anlatan bir mektup göndereceğim. Efendi gibi sahaya çıkar, topumuzu oynarız. Üzerimizde oluşturulmaya çalışılan baskı bize etki edemez. Biz cesuruz, bize bir şey olmaz. Biz çıkar oynarız. PAOK maçı şifresiz kanalda yayınlanacak. Bu konuyla ilgili girişimde bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.

Yorucu bir süreçten geçiyoruz. Pandeminin, mali durumların, taraftarsız olmanın, transfer limitinin getirdiği büyük zorluklar içindeyiz. Burada en güzel şey, kampanyada verilen destek ve birlik-beraberlik mesajları. Bunlar çok önemliydi. Beşiktaş bu virajı çok rahat dönecektir. Emin ellerdeyiz. Kurullarımıza teşekkür ediyorum. Pandeminin olmadığı bir toplantıyı inşallah en kısa zamanda yaparız. Geleceğe güzel bir Beşiktaş teslim edeceğiz. Kurullarımızın değerli üyeleriyle bu camia yıllar boyu ayakta kalacaktır.

Bundan sonra özellikle benimle ilgili söylenecek yanlış ve iftira niteliğindeki sözlere cevap vermeyeceğim. Haddini aşanlarla mahkemede hesaplaşacağım. Muhalefetteki bazılarına söylüyorum, bizi bırakın arkadaşlar. İşimizi lütfen yapalım. Seçim zamanı geldiğinde ne istiyorsanız yapın. Taraftarlarımızdan sosyal medya aracılığıyla insanların ailelerini üzen hakaret ve iftiralara prim vermemelerini rica ediyorum.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu