BAŞKAN MUHAMMET YALÇINDAN KREDİ AÇIKLAMASI
EKONOMİ 14.08.2023 23:31:00 7491 0

BAŞKAN MUHAMMET YALÇINDAN KREDİ AÇIKLAMASI

S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 1. Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, 6 Şubat depreminin ardından 4 katrilyon, 468 milyon 975 bin TL kredi kullandırdıklarına dikkat çekti.

Yalçın, Adana’da esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomik faaliyetlerin artarak devam etmesi, finansmana ihtiyaç duyan esnaflarımızın Devletimizin Halkbankası tarafından Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle sunduğu düşük faizli krediyle desteklenebilmesi için daha önce alınan kredilerde geri dönüşün olması gerektiğine işaret etti.

Başkan Muhammet Yalçın, Adana’da depremler nedeniyle işleri veya işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarların kooperatife başvurmaları halinde kredi geri ödemelerinin 6 ay ertelenmesi imkanından faydalanabileceklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarların Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerinin geri ödemeleri için ikinci kez getirilen 6 aylık daha faizsiz ertelemede Adana’nın kapsam dışında bırakılmasıyla ilgili açıklama yapan S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 1. Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararının dezavantaj gibi algılansa da aslında kent ekonomisi için avantaj olduğunu söyledi.

Kredi borçlarının ertelemesindeki temel amacın; depremler nedeniyle işleri veya işletmesi zarar gören, faal bir şekilde esnaflık faaliyetini devam ettiremeyen esnaf ve sanatkarın mağduriyetini gidermek olduğunun altını çizen Başkan Muhammet Yalçın, “Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ile  Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin depremden en büyük hasarı alan bölgelerimiz oldu. Bu illerimizde esnaflarımızın büyük çoğunluğu hala faaliyetlerine başlayamadı. Dolayısı ile kredi taksitlerinin ertelenmesi doğru bir karar. Ancak Adana’yı da aynı kategoride değerlendirmek mümkün değil. Çünkü ilimizde işyeri depremden hasar gören esnaf sayısı çok fazla değil. Yani Adana’daki esnaflarımız küçük bir bölümü dışında deprem sonrasında faaliyetlerini kesintisiz devam ettiriyor” dedi.

Adana’da esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomik faaliyetlerin artarak devam etmesi, finansmana ihtiyaç duyan esnaflarımızın Devletimizin Halkbankası tarafından Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle sunduğu düşük faizli krediyle desteklenebilmesi için daha önce alınan kredilerde geri dönüşün olması gerektiğinin altını çizen Başkan Yalçın, “Biz deprem sonrası 5 binin üzerinde dosya yaptık, 4 milyar, 468 milyon 975 bin TL kredi sağladık. Geri dönüşler olmazsa bu çark dönmeyecek. Bundan da en büyük zararı kent ekonomisi ve esnaf, sanatkarlarımız görecek. Bu nedenle biz Adana’nın kapsam dışı bırakılmasının kent ekonomisi için avantaj olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Başkan Muhammet Yalçın, kredilerin geri ödemeleri için 6 ay faizsiz erteleme kararında her ne kadar Adana kapsam dışı bırakılsa da depremler nedeniyle işleri veya işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarların kooperatife başvurmaları halinde ertelemeden faydalanabileceklerini dile getirdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı