Barut,
SİYASET 1.03.2020 15:44:00 490 1

Barut, "Evlilikler azalıyor, boşanmalar artıyor"

Ayhan Barut'tan evlenme ve boşanma istatistiklerini paylaştı. Barut, "İnsanlarımız evlenemez, evini geçindiremez oldu.Asgari ücretle ancak 4 çeyrek altın alınıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik krizin vurduğu insanların evlenemez, evini geçindiremez hale geldiğini söyledi. Asgari ücretle ancak 4 tane çeyrek altın alınabildiğini aktaran Barut, "İnsanlarımız mahçup olmamak için düğüne gitmekten korkar hale gelmişken, boşanmalar hızla artarken bunlar 3 çocuk önererek insanlarımızla dalga geçiyor" dedi.

"BOŞANMALAR HIZLA ARTIYOR"

Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2019 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini paylaşan Ayhan Barut, "Geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı, 2018 yılına göre yüzde 2.3 azalarak 541 bin 424'e geriledi. Aynı dönemde boşanma sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 155 bin 47'ye yükseldi. AKP iktidarı döneminde istikrarlı bir şekilde evlenme sayısı azalıyor, boşanma sayısı artıyor" diye konuştu.

"İNSANLAR DÜĞÜNE GİTMEKTEN KORKUYOR"

AKP'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde bir asgari ücretle 6.6 adet çeyrek altın alınabildiğine dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ücretleri kuşa çevirip ekonomiyi batıranlar bilmeli ki, 2020 yılında asgari geçim indirimi de eklediğinizde asgari ücretle ancak 4.25 adet çeyrek altın alınabiliyor. Ekonomik krizin yaşamımızı alt üst ettiği güzel ülkemizde insanlarımız evlenemez, evini bile geçindiremez oldu. Bunca senedir ülkeyi yönetiyorlar ama bu krizin sorumlusu olarak çözüm üretmeyip sorunları daha da derinleştiriyorlar. İnsanlar yuva kuramazken, evliliklerini sonlandırırken bu çok bilmiş beyler, millete '3 çocuk' tavsiyesinde bulunuyor. Bırakın evlenmeyi düğüne gitmekten korkan yurttaşlarımızla dalga geçiyorlar."


(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Yrmsz
14.09.2020 21:27:00
Islama göre evlenilmezse olacagi budur Allah ne der evliligi kolaylastirin dogru Allah evliligin en güzel olani masrafsiz ve külfeti az olanidir SAV Efendimiz neyi buyuruyor nikah benim Sünnetimdir benim Sünnetimden kacan sirt ceviren benden degildir diye buyurmustur Peki Türk Milleti olarak biz ne yapiyoruz Biz Millet olarak Evliligi Zorlastiriyoruz Peki zorlastirinca ne gibi sonuc doguyor Ister istemez genclerin yaslari yükseliyor ,Genclerin önüne engel koyuluyor ,Gencler nefsini tutamayip zinaya kayiyor Burda gencler zinaya bulastigi kadar sucluysa Elalem ne der , Toplum baskisi, Aile ve Akraba Baskisi uygulayanlarda o genci önüne engel koyup O genci zinaya atmaklada sucludur Bunu suclusu Kimdir bunun suclusu Aile ve Türk Milletinin Dügün Örf ve Adetleridir Cevre Baskisi, Aile Baskisi, Elalem neder Kim nederse desin ama bu benim icimden gecenler

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli