Barut,
SİYASET 12.12.2021 14:52:00 493 0

Barut, "Algıyı bırakın, gerçekleri saptırmayın"

CHP'li Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Meclis'te tarımsal üretimle ilgili paylaştığı tablonun yanlış verilerle dolu olduğunu, gerçekleri saptırmaya çalışan Bakanın algı operasyonu yürüttüğünü söyledi

 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Meclis'te tarımsal üretimle ilgili paylaştığı tablonun yanlış verilerle dolu olduğunu, gerçekleri saptırmaya çalışan Bakanın algı operasyonu yürüttüğünü söyledi. Bakan Pakdemirli'yi sert sözlerle eleştirerek istifaya çağıran Barut, "Yalan söylemeyin, halkı aldatmayın, işinizi yapın! Tarıma ve Üreticiye destek verin" dedi.

BAKANA TEPKİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Meclis'teki bütçe görüşmesinde elinde bir tabloyla kürsüye çıkarak buğday, arpa ve mısır maliyetleri ve satış fiyatlarını çarpıttı. Bakan Pakdemirli'nin Meclis kürsüsünde gerçekleri çarpıtıp yalan veriler paylaştığını söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bakan Pakdemirli bu tabloda çiftçinin arpa maliyetini 1.85 lira, satış fiyatını da 2.36 lira olarak gösteriyor. Bu gerçek değildir. TMO bu sezon arpa taban fiyatını 1.75 lira olarak açıkladı. Aynı bakan buğdayın satış fiyatını da 2.50 olarak gösterdi. Oysa geniş bir bölgede buğday 2.25 liradan alındı. Maliyetleri ise hep düşük tutmuşlar. Arpa maliyeti 2 lirayı, buğday maliyeti ise 2.20 lirayı aşmıştı bu sezon. Bu algı oyunudur, göz boyamadır, gerçekleri saptırmaktır" diye konuştu.

"GERÇEKLERİ ÇARPITMAYIN"

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Meclis'teki konuşmasında "19 yılda 396 milyar lira reel tarımsal destek ödedik. Desteklerimiz 2017'den bu yana tam 2 misli arttı" diye konuştuğunu hatırlatan Ayhan Barut, "Bu söylediği tutarın tamamı tarımsal destek de değil üstelik. İçinde dolaylı destekler de var. Üstelik 2006 yılında çıkarılan 5488 sayılı Tarım Kanunun 21. maddesi, 'Bütçeden ayrılacak kaynak, gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz' deniyor. Buna rağmen bugüne kadar çiftçiye ödenmeyen destek miktarı 276 milyar 454 milyon liraya ulaştı. Maliyetler misliyle artarken hani desteklerdeki artış? Gerçekleri saklamayın!" şeklinde konuştu.

"KRİZ GELİYOR, BAKAN ALGI PEŞİNDE"

AKP döneminde Türkiye'nin 19 yılda 70 milyon ton buğday ithal edip dışarıya 20 milyar dolar ödediğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu para yerli çiftçiye verilmedi, ithalata gitti. 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde buğday ithalatı için 150 milyon dolar ödeniyordu, sadece geçen yıl için 10 milyon ton buğday ithalatına 2.5 milyar dolar ödediler. Bu sene çiftçinin elinden tonu 2 bin 250 liraya buğday aldılar ama dışarıdan tonu 5 bin lirayı bulacak şekilde buğday ithal ettiler. Çiftçi gübre fiyatı fırladığı için bu sene gübresiz ekim yaptı. Verim ve kalite kaybı çok olacak. İnsanlar ekmek alamayacak! Çünkü ekmek üretecek buğday olmayacak. Gıda krizi kapıda. Çözüm üretmesi gereken bakan, yalanlara sarılmış durumda! Yalan söylemeyin, halkı aldatmayın, işinizi yapın Sayın Bakan! Tarıma ve Üreticiye destek verin!"

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu