BARO BAŞKANLARI ENGELLEMELERE RAĞMEN
SİYASET 23.06.2020 20:53:00 459 0

BARO BAŞKANLARI ENGELLEMELERE RAĞMEN 'SAVUNMA YÜRÜYÜŞÜ'NÜ TAMAMLADI

Anıtkabir’e ulaşan baro başkanları, Aslanlı Yol’da yaptıkları yürüyüşün ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret etti.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “'Bu yol açılmadığı müddetçe buradan bir yere kıpırdamayacağız. Bir ay da sürse, bir sene de sürse biz buradayız' dedik ve o yol ondan sonra açıldı. Yolun açılmasının tek sebebi kararlılığımızdır” dedi

İktidarının tüm engellemelerine ve 24 saatten daha fazla bir süre boyunca Ankara girişinde polis ablukasında bekletilmelerine rağmen Savunma Yürüyüşü tamamlandı.

Baro başkanlarının toplu fotoğraf çekilmesinin ardından açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “Baroları Ankara’da büyük bir coşkuyla karşılamamız gerekirken maalesef büyük bir şiddet ve hak gaspıyla karşılandığına şahit olduk. Ancak barolar bu şiddete karşı boyun eğmediler ve direnişe geçtiler. İlk günden beri söyledikleri şey şuydu: Bu yaptığınız hukuka aykırıdır, kanunsuzluktur. Sizler bizim en temel hakkımızı gasp ediyorsunuz. Yazılı bir emir var mı, valilik kararı var mı diye soruyoruz, yok diyorsunuz. Zaten olamaz” dedi.

“Mücadeleyi örgütlü gücümüzden alıyoruz”

Av. Sağkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yasal haklarımızı sonuna kadar savunduk. Aslında 10 dakikada gerçekleştirebileceğimiz bir yürüyüş, yaklaşık 24 saatten daha uzun bir süre boyunca hem Türkiye kamuoyunda, hem de maalesef dünya kamuoyunda Türkiye’yle ilgili çok da olumsuz bir görüntü çizilmesine sebebiyet vermiştir. Fakat bunun sebebi biz değiliz. Biz yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve insan hakları için mücadele ediyoruz. Ve bu mücadeleyi örgütlü gücümüzden alıyoruz.”

 “Suç duyurusunda bulunacağız”

“’Bu yol açılmadığı müddetçe buradan bir yere kıpırdamayacağız. Bir ay da sürse, bir sene de sürse biz buradayız’ dedik ve o yol ondan sonra açıldı. Yolun açılmasının tek sebebi kararlılığımızdır” diyen Av. Sağkan, yaşananlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti:

“Bu olayda suç duyurusunda bulunmayacaksa hiçbir şeyde bulunmamamız gerekiyor. Çünkü bizim hürriyetimiz gasp edildi. Bizi zorla bir yerde, üç tur üzerinden barikatların sergilendiği, vatandaşla ve meslektaşla görüşme olanağımızın kaldırılması için minibüslerle çevremizin kapatıldığı kısmi bir gözaltı süreci yaşatıldı. Tabii ki bu hukuksuzluğa, kanun tanımazlığa karşı suç duyurusunda bulunacağız ve sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Feyzioğlu’na yanıt

Av. Sağkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun dün Anıtkabir’de verdiği fotoğrafa ilişkin ise şunları kaydetti:

“Sayın Feyzioğlu’nun uzun zamandır insan haklarını savunmaktan uzaklaştığını ve bunun karşısında olduğunu görüyorduk. Dün meslektaşları darp edilirken, arkadaşları yerde sürüklenirken yanlarında olmamış bir Barolar Birliği Başkanı ile karşı karşıya kaldık. Baro başkanları zordayken gelmeyip olay çözüldükten sonra gelen bir Baro Başkanı’nın tavrı ile karşı karşıya kaldık. Bunu kabul etmiyoruz, onu vicdanı ile baş başa bırakıyoruz.”

Av. Sağkan, barolara dair çıkarılmak istenen yasaya dair eylem planlamasını kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını söyledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli