BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK: “DAYATMACI VE TEPEDEN İNME ANLAYIŞI KABUL ETMEYECEĞİZ”
YAŞAM 18.06.2020 10:26:00 691 0

BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK: “DAYATMACI VE TEPEDEN İNME ANLAYIŞI KABUL ETMEYECEĞİZ”

BARO BAŞKANLARI  “AVUKATLIK YASA DEĞİŞİKLİĞİ”NİN GERİ ÇEKİLMEMESİ HALİNDE BULUNDUKLARI İLLERDEN YÜRÜYÜŞ BAŞLATACAK

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan ile birlikte  twitter.com/aytakaytac ve youtube:kemal aytaç üzerinden yayınlanan “Adalet Güncesi” adlı söyleşiye katıldı.  “Avukatlık Yasa Değişikliği” hakkındaki düzenlemenin geri çekilmemesi halinde baroların başlatacakları eylemler hakkında bilgilerini, görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Baroların yapısı ve seçim sistemi ile ilgili yapılması düşünülen ve son günlerde sıkça tartışılan yasal düzenleme hakkındaki düşüncelerini geçtiğimiz hafta TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve kendisinin de dahil olduğu 44 Baro Başkanı ile birlikte Adalet Bakanı ve Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a ve kurum denetçilerini ziyaretleri sırasında sakıncalarını ve çekincelerini anlattıklarını ayrıca, TBMM’de grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Hakların Demokratik Partisi’nin Grup Başkanvekillerine de ifade ettiklerini dile getirdi.

 

 

İstanbul Barosu mensubu Av. Kemal Aytaç’ın hazırlayıp sunduğu program yaklaşık 1 saat sürdü.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  Baroların görevi hak ve özgürlükler ve hukuk devleti ve demokrasi kavramlarına işlevsellik kazandırmak bu kavramları savunmak olduğunu belirterek, “Yapılmak istenen Avukatlık Kanunu değişikliğini yaşanan sorunlu pandemi sürecinde Baroların görüşü alınmadan, barolarca avukatların ihtiyaçlarına dönük çalışma istenmeden, olağan yasalaşma sürecine uyulmaksızın, tepeden inme ve dayatmacı bir yaklaşım ile yürütülmektedir.

Barolar her daim, mazlumun, mağdurun, sesi kısılmak istenenlerin yanında yer almıştır. Ayrıca seçim sistemi ve  Baroların yapısı Türkiye’nin en demokratik yapılarından biridir. Bu yanlıştan vazgeçilmemesi halinde 19 Mayıs ve 1 Haziran bildirgelerimizde olduğu gibi, meslektaşlarımıza ve halkımıza verdiğimiz sözün arkasında durarak, demokratik hak kullanımı kapsamında, hukuki eylemlilik sürecini başlatıyoruz.

 

Baro Başkanları olarak bulunduğumuz illerden Ankara’ya doğru sembolik olarak her gün 10 kilometre olmak üzere  ‘savunma yürüyüşü’ ne başlayacağız.

 

Olağanüstü toplantı talep sahibi olan Baro başkanlarımızın bu taleplerini Türkiye Barolar Birliğine fiziki olarak elden teslim etmek gibi bir dizi eylem planı çerçevesinde mücadelemizi devam ettirmek yönündeki kararlılığımızı ortaya koyacağız.

 

Yasa teklifinin komisyona geldiği gün baro başkanlarımız TBMM yolunda 'duran başkan' eylemi yapılması planlanmaktadır. Teklifin yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışma yapılacaktır.

 

Düzenlemenin tüm bu çabalara rağmen yapılması halinde Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmesi sırasında 'Son Nöbet' adı altında nöbet tutulması da düşünülmektedir.

 

“EYLEME KATILACAK BAROLARIN SAYISI ARTMAKTADIR”

 

Baroların ve Avukatların en üst seviyede örgütlü gücü olması gereken çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliğini bu ortak iradeye sahip çıkmaya, kanuni ve fiili görevlerini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeye davet ediyoruz. Şu anda katılımcı barolarımızın sayıları her geçen gün artmaktadır.

 

Mesleğimizin yürütülmesini hedef alan olumsuz yaklaşımlara bir cevap olarak 24 Şubat 2018 günü Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda yapıldığı gibi meslektaşlarımızın geniş katılımıyla bir toplantı da düşünülmektedir.

 

Cumhuriyetin, demokrasinin, hukuk devletinin, laikliğin ve hak arama özgürlüğünün savunucuları olarak; bu süreçte bir kez daha, tüm yetkilileri sağduyuya, anayasaya, evrensel, milli hukuki değerlere sahip çıkmaya ve aklıselim davranmaya davet ediyoruz.

 

Aydınlık ve güneşli günlere olan inancımla birlikte bu mücadeleyi herkes adına başlatıyoruz. Barolar kimsesizlerin kimsesidir. Barolar susarsa, halkın nefesi kesilir.”(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı