VİDEOLU HABERLER 4.03.2023 10:19:00 2548 0

"Barajda çok derin çatlaklar var" (Görüntülü)

CHP'li Milletvekilleri, gövdesinde 2 insan boyunda yarıklar oluşan barajla ilgili acil adım atılmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Ayhan Barut, İlhami Özcan Aygun ve Okan Gaytancıoğlu, "Deprem nedeniyle barajlarda hiç sorun yok" diyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye Malatya'da tepki gösterdi. Yaklaşık 80 bin dönüm alanı sulayan ve gövdesinde iki insan boyunu aşan derin yarıklar oluştuğu için suyu tahliye edilen Akçadağ Sultansuyu Barajı'nda incelemelerde bulunan CHP'li Milletvekilleri, Bakan ve yetkilileri acil adım atarak soruna çare bulmaya çağırdı.

DEPREM MAĞDURLARIYLA GÖRÜŞTÜLER

CHP Genel Merkezi'nce deprem yaralarının sarılması için deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Ayhan Barut, İlhami Özcan Aygun ve Okan Gaytancıoğlu, Adıyaman'ın hemen ardından depremin vurduğu Malatya'da çalışmalar yaptı. CHP Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve deprem mağdurlarına başsağlığı dileyerek 'geçmiş olsun' temennilerini iletti. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya'daki Ziraat Odası Başkanları, çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri ile görüşen CHP Heyeti, Doğanşehir Topraktepe Köyü'nde enkazların altında binlerce ton kurutulmuş kayısısı kalan üreticilerin sorun ve taleplerini de dinledi. Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde depremden büyük zarar gören Sultansuyu Barajı'na giderek incelemelerde bulunan CHP'li Milletvekillerine Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal da eşlik etti. CHP Heyeti'nin inceleme yapmak için geldiği bölgede yabancı uyruklu akademisyenlerin baraj bölgesinde inceleme yaptığı görülürken bakanlık yetkililerinin henüz bölgeye gelmediği bildirildi.

"Deprem nedeniyle barajlarda sorun yok" açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, şunları kaydetti:
"Sayın Bakan Kirişçi, bırak Ankara’da oturmayı gel Malatya, Akçadağ, Sultansuyu Barajına. İki boyum kadar derinlik var. Sanki Çanakkale’de cephedeyim, koruyoruz düşmanlardan kendimizi. Ama siz Ankara’dan bakıyorsunuz hiçbir barajımızda sorun yok. Akçadağ Sultansuyu Barajı bölgemizin tam 8.000 hektarlık alanı yani 80.000 dekar alanı sulayan araziyi barajımız şu anda tahliye ediliyor, suyu boşaltılıyor ve depremden büyük yara almış. Ama size kalırsa Türkiye’de hiçbir barajımızda, göletimizde sorun yok. Hadi oradan Sayın Bakan, hadi oradan."

"BARAJ GÖVDESİNDE YARIK VAR"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, barajların önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Tarımda sulama son derece önemli, o nedenle suyu biriktiriyoruz, böyle barajlarda sonra kullanıyoruz. Şimdi bu baraj milyonlarca liraya yaptırıldı yıllar önce. Ama bu barajda şu anda çiftçiler yararlanamıyor ve suyu da tahliye ediliyor. Halbuki şuanda bu depremin yaralarını üretimle kurtarabileceğiz ama barajları sağlam yerlere yapmamışlar. Ya da dolgu malzemeleri bakın gördüğünüz gibi eksik. Yani bu barajın böyle olmaması gerekli ya da burada bir fay hattı var. Bunları bilime danışarak teknoloji ile örtüşerek, planlama yaparak yapmamız gerekirken yazık günah değil mi milyonlarca lira paraya? Çiftçi buradan su bekliyor, tarlalar su bekliyor, ama bakın gövdede yarık var ve şu anda su tahliye ediliyor."

DEV YARIKLARI GÖSTEREREK BAKANA SESLENDİ

"Barajlar hem insan hayatı için hem de tarım için oldukça önemlidir" diyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, 'Barajlarımızda bırakın yarılmaları, çatlak dahi yok' açıklamasını hatırlatarak şunları vurguladı;
"Bakanın bu sözleri, maalesef halkımızı, insanlarımızı kandırmasına yöneliktir. İşte şimdi burada Malatya’da Sultansuyu Barajındayız. İki insan boyunda gövde yarılmış kullanılamaz durumda. Bunların hepsi birer milli servettir. Bizi hayata yeniden döndürecek, hayata bağlayacak olan tarımdır, tarımda suyla yapılır. Şu anda bu baraj boşaltılıyor ve buradaki alanlar maalesef susuz kalacak önümüzdeki süreçte tarımsal üretimde azalmalar meydana gelecek. Buradan Tarım bakanına çağrı yapıyoruz, siz nasıl elemanlarla çalışıyorsunuz da Türkiye’de barajların sorunu olmadığını söylüyorsunuz. Gelin burada, üç baraj gördük, bu üçüncü baraj gövdelerde çatlamış, siz duymadıysanız görmediyseniz biz size buranın hasarlı olduğunu buradan duyuruyoruz. Gelin burayı kontrol edin."
Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal da, yetkilileri bölgeye davet ederek barajla ilgili adım atılmasını, çiftçi mağduriyetinin önlenmesini istedi. 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı