BAKAN KİRİŞCİ YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMA PROJESİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
YEREL 28.11.2022 08:51:00 1031 0

BAKAN KİRİŞCİ YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMA PROJESİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Projenin, İmamoğlu ilçesindeki 4. kısım boru montaj sahasını ziyaret eden Bakan Kirişci, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve hat kapama yapısının betonunun dökülmesi için butona bastı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Vali Dr. Süleyman Elban, 26 milyar TL yatırım bedelli; İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerimizde 109 bin 702 hektar araziyi suya kavuşturacak Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi’ndeki çalışmaları inceledi.

Projenin, İmamoğlu ilçesindeki 4. kısım boru montaj sahasını ziyaret eden Bakan Kirişci, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve hat kapama yapısının betonunun dökülmesi için butona bastı. Ardından da sohbet ettiği işçilerle fotoğraf çektirdi.

Kent genelindeki 33 bin 333 dekar tarım arazisine kurulması planlanan akıllı otomasyon sulama sisteminin Ufacıkören Mahallesi'ndeki test uygulamasına da katılan Bakan Kirişci burada yaptığı açıklamada sulamayla ilgili yatırımların teknolojiyle bütünleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin su kaynaklarını en verimli ve etkin şekilde kullanmak zorunda olduklarını belirten Bakan Kirişci, "Toplam su varlığımız 112 milyar metreküp, ancak artan nüfus ve üretim desenimize bağlı olarak sürekli değişim gösteriyor. Suya olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Toplam su tüketimimizin yüzde 76'sı doğrudan tarımsal sulamaya gidiyor, yüzde 24'lük kısmı da sanayi ve evlerde kullanılıyor. Dolayısıyla bizim bütün çabamız, gayretimiz suyu en verimli şekilde kullanmak." dedi.

Tarımsal sulamanın geliştiğine işaret eden Bakan Kirişci, "Tarla içerisindeki sulamada, sadece damlama veya yağmurlama sulamayla yetinmiyoruz. Bunun sonraki hamlesi olarak hem topraktaki nemin hem de iklimsel, meteorolojik verilerin esas alındığı, buna göre de sulama sisteminin açılıp, kapatıldığı bir sistemin pilot uygulamasını gerçekleştirdik. Burada kullanılan yazılımın, donanımın yerli ve milli olması bizim için önemli." ifadesini kullandı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) e-Devlet Kapısı'ndan erişim imkanı sağlandığını da söyleyen Bakan Kirişci, akıllı otomasyon sulama sisteminin de dijitalleşme çalışmalarının açılımı olduğunu dile getirerek gençlerin tarımla ilgilenmesini önemsediklerini vurguladı ve kuracakları Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'nde gençlerin projelerini dinleyeceklerini kaydetti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı