Bakan Kasapoğlu Adana
SİYASET 8.10.2022 09:59:00 588 0

Bakan Kasapoğlu Adana'da Lezzet Festivali'ne katıldı

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin kortej yürüyüşüne katılan Bakan Kasapoğlu, festival kapsamında diğer protokol üyeleriyle mangal ateşini yakarken, bir şefle sahnede kızarttığı taş kadayıfı ikram etti.

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin kortej yürüyüşüne katılan Bakan Kasapoğlu, festival kapsamında diğer protokol üyeleriyle mangal ateşini yakarken, bir şefle sahnede kızarttığı taş kadayıfı ikram etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Adana’da önemli açıklamalarda bulunurken,Lezzet Festivali'ne açılışına katıldı

Bakan Kasapoğlu kentteki temasları çerçevesinde ilk olarak, AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katıldı. Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak yaklaşık 70 bin kişilik bir aile olduklarını söyledi.

Kente devasa bir spor altyapısı tesis ettiklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, Adana'daki 45 spor tesisi sayısının 97'e çıkarıldığını, ilçelerde de devam eden yatırımlar olduğunu dile getirdi.

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'de yurt konusunun maniple edilmesine fırsat vermediklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Bundan 21 yıl önce Adana'da 2 yurt vardı. Diyorlar ya 'Yurt sorununu bir sene içerisinde çözeceğiz'. Öyle bir sorun da yok. Açık söyleyeyim, sizin bunu anlama, kavrama kapasiteniz de yok. Biz, 21 yılda kentte 2 olan yurt sayısını 9'a yükselttik. Hamdolsun bugün 2022 yurt yerleştirmelerinin ilk fazında Adana'mızda başvuran her arkadaşımızı yurtlara yerleştirdik. Bir tane dahi yedeğimiz kalmadı. Biliyorsunuz Türkiye genelinde ikinci fazı açtık, yüzde 92 yerleştirme oranıyla bir rekor kırdık. Bunun dünyada, Avrupa'da, hiçbir yerde örneği yok. Bu bir gurur tablosudur. İşte o gurur tablosunun Adana'daki yansıması da ayrı bir sevinçtir. Bu çerçevede çabalarımıza yine ihtiyaca, talebe göre devam edeceğimizi belirtiyorum."

Kentte açılan Yeni Adana Stadı'nın 33 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en modern statlarından olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, tesisin uzun yıllar kente hizmet edeceğini anlattı.

Adana'da 21 yılda 137 olan spor kulübü sayısının 542'ye, lisanslı sporcu sayısının da 11 binlerden 219 binlere yükseldiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, "Diyoruz ya biz fırsat eşitliği, sporu tabana yayma... Bunların süreç içinde ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu noktada da durmayacağız. Kadın odaklı spor politikamızda, kadınlar başta olmak üzere 85 milyonun spora erişimini nasıl önceliyorsak, Adana'mızda da tüm halkımızın genciyle, büyüğüyle, kadınıyla, erkeğiyle, engellisiyle herkesin erişimini arttırma noktasında gayretlerimize, çabalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Gençlerle yan yana olmaya devam edeceğiz"

Bakan Kasapoğlu, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi'ni 4 yıldan bu yana pandemiye rağmen başarıyla yürüttüklerini, Adana'nın bu süreçte en başarılı şehirlerden olduğunu aktardı.

Adana'nın "Yenilmez Armada" olarak bilinen yüzme ve su topu takımı Adana Demirspor'un 1942 yılından itibaren hiç yenilmeden 29 defa Türkiye şampiyonu olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, bununla ilgili "Suya Yazılanlar" adlı kitabı da tüm gençlerin okumasını tavsiye etti.

"Yeni yüzücüler çıksın, yeni yenilmez armadalar ilelebet devam etsin." diyerek, Adana'da yüzme öğrenmek isteyen herkesi bu sporla buluşturduklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, 100 bin kişiye bu süreçte eğitim verildiğini aktardı.

Bakan Kasapoğlu, Adana'da yeni bir olimpik havuz inşa ettiklerini ve ilçelerde de havuz çalışmalarının sürdüğü bilgisini verip, Türkiye yüzyılına Adanalı gençlerin, sporcuların güçlü bir mühür vuracaklarına inandığını belirtti.
 
Daha sonra, ‘2023'e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı kapsamındaki ‘STK Toplantısı’na katılan Bakan Kasapoğlu,  buradaki programın ardından 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin kortej yürüyüşüne geçti. 

Bakan Kasapoğlu, festival kapsamında diğer protokol üyeleriyle mangal ateşini yakarken, bir şefle sahnede kızarttığı taş kadayıfı katılımcılara ikram etti.

Festival alanında düzenlenen Spor Toto Muaythai Süper Ligi finallerine katılacak sporcularla buluşan Bakan Kasapoğlu, kentin çeşitli caddelerinde esnaf ziyaretinde bulundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu