BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEREL 27.04.2022 08:39:00 611 0

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nın açılışı Vali Dr. Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Sheraton Grand Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Tanju Altunsu ile İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’ın konuşmalarının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban “Yakın zamana kadar bağımlılık konusu konuşulduğunda ülkemiz çok büyük oranda hedef ülkelerden birisi değildi. Toplumumuzun çok az bir kesiminde belli miktarda ve belli tipteki uyuşturucu madde konusu gündeme gelirdi. Dolayısıyla da birçok mahallemizde, semtimizde ve şehrimizde uyuşturucu konusu çok gündem oluşturmazdı ama maalesef son dönemlerde özellikle de sentetik uyuşturucuların yaygınlaşmasıyla birlikte uyuşturucu konusu bizim de bütün şehirlerimizin, mahallelerimizin sorunu haline gelmeye başladı. Yakın zamana kadar uyuşturucuyla mücadelede özellikle güvenlik güçlerimizin yürüttüğü önemli çalışmalar var.”dedi.

“BU SORUNUN BİZİM İLİMİZE, MAHALLEMİZE, SEMTİMİZE, ÇOCUKLARIMIZA UZAK OLDUĞUNU SÖYLEME LÜKSÜMÜZ YOK.”

Ülkemizin eskiden daha çok köprü konumunda olduğunu ve bu konudaki gündemimizi Doğu- Batı hattındaki uyuşturucuların yakalanması, insanlığın sıkıntı çekmemesi için yürütülen faaliyetlerin oluşturduğunu belirten Vali Elban konuşmasını “Artık maalesef kendi insanımız, gençliğimiz hedef haline geldi. Bu yüzden artık yürütülen çalışmaların büyük bir bölümü kendi insanımıza yönelik oldu. Bu konudaki çalışmalar uyuşturucuların yakalanması ya da bu ticaretin önlenmesine ilişkin yürütülmeye başlandı. Uyuşturucunun birçok çeşidiyle birlikte çok hızlı yaygınlaşmasıyla ve maalesef birçok uyuşturucu türünde de bırakmanın çok zor olması sebebiyle de çok fazla tedavi merkezleri kurulmaya başladı. Bu merkezlerde çok fazla kişi de tedavi görmeye başladı. Bu arada farklı tedavi yöntemleri de geliştirilmeye başlandı. Dolayısıyla bağımlılık, kütle halinde ve büyüyen, büyük bir sorun olarak devam etmektedir. Her geçen gün farklı bağımlılık türleri ortaya çıkmaya başladı. Bitkisel olan uyuşturucudan sentetiğe doğru ciddi bir artış görülürken, teknoloji bağımlılığı gibi birçok yeni türleri ortaya çıkmaya başladı. Bu konu artık yapılan klasik mücadele yöntemlerinin ötesine geçip farklı yöntemlerle, yeni yeni tekniklerle mücadele edilmesi gereken, dünyanın her tarafında kullanılan mücadele yöntemlerinin süratle ülkemizde de bizim şartlarımıza adapte edilerek kullanılması gerekiyor. Artık bu sorunun bizim ilimize, mahallemize, semtimize, çocuklarımıza uzak olduğunu söyleme lüksümüz yok.” ifadeleriyle sürdürdü.

Konunun ciddiyetini vurgulayan ve çalıştayın önemine dikkat çeken Vali Elban “Hemen hemen her kurumda uyuşturucuyla mücadele konusunda ve bu konuyla alakalı farkındalık kazandırmak amacıyla yürütülen birçok çalışma var. Ama karşı taraftaki uyuşturucu tacirlerinin yöntemleri ve çıkarttığı uyuşturucu türleri de her geçen gün farklılaşıyor ve çoğalıyor. Özellikle internet, sosyal medya kullanıcısı gençlerimizin bu kadar yoğun bir taarruz altında kaldığı bir dönemde bizim de yeni yöntemler bulmaya ihtiyacımız var. Onun için de bugün 4 farklı grup içinde sizlerin yapacağı ve yarın da devam edecek olan bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Çünkü her biriniz alanında çok farklı uzmanlıkları, deneyimleri olan ve birçok farklı olayları yaşamış kişilersiniz. Sizlerin bu konuda hazırlayacağınız notlar, dersler, ödevler mücadelemize belki çok farklı bir boyut katabilecek. Burada tartıştığımız konular ve ortaya çıkan fikirler bizim için çok önemli. Bu sürede yaptığınız önerileriniz belki de ülkemiz gündeminde yankı uyandırabilir. Birçok şeyin değişmesine vesile olabilir. Bu çalıştaydan çıkacak öneriler hakikaten çok önemli ve çalıştayımızın niteliği yüksek.”dedi. Sözlerini bu sorunun tüm insanlığın başından giderilmesi için temennilerde bulunarak sürdüren Vali Elban çalıştayın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Ben olsaydım” temasıyla düzenlenen ve bağımlılıkla mücadele kapsamındaki sorunlarla çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay iki gün süreyle devam edecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli