?AYM MECLİS İÇTÜZÜĞÜNDEKİ KİMİ DEĞİŞİKLİKLERİ ÇÖPE ATMALI?
SİYASET 3.01.2019 15:01:57 337 0

?AYM MECLİS İÇTÜZÜĞÜNDEKİ KİMİ DEĞİŞİKLİKLERİ ÇÖPE ATMALI?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunurken AYM yargıçlarının ağır baskı altında olduklarını savundu

 Anayasa Mahkemesinin, TBMM İçtüzüğü´nün bazı maddelerini iptal ettiğini, özgürlükçü bir yaklaşımla bakması halinde içtüzük değişikliğinin tamamını çöpe atması gerektiğini savunan Özel, "Çok ağır baskı altındalar. Cumhurbaşkanı´nın baskısı altındalar, en ufak farklı kararlarında kendilerinin de bir terör örgütüyle ilişkilendirilmesi ve hakim teminatının ortadan kalkmasından dolayı bir anda Anayasaya Mahkemesindeyken kendilerini demir parmaklıklar arkasında bulabilirler." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın belediye başkan adaylarına hitap ederken, "Kibrin sonu büyüklenme, onun sonu sınırı aşmaktır. Siyasette insanı gurur ve kibir yıkar." dediğini aktaran Özel, uzun bir süreden sonra Erdoğan´ın bu sözünün altına imza attıklarını belirtti. 

Özgür Özel, Erdoğan´ın, kendileri dışında yapılan ittifaka lakap taktığını, bu ittifaka birinin "illet", diğerinin "zillet" diyerek millete lakap taktığını, bunun kibir olduğunu öne sürdü. Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin kibrin doruklarında olduğunu iddia eden Özel, "Millet, kendisine lakap takana bir kulp takar, kulpunuzdan alırlar siyasetin rafına koyarlar. 31 Mart´ta başınıza gelecek budur." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, "Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir, iddiasını ispatlayamayan müfteridir." sözünü çok kullandığını dile getiren Özel, Erdoğan´ın, "Biz sizin terör örgütleriyle nasıl al takke ver külah yaptığınızı biliyoruz. Ama muhalefetin bu ilişkilerine ihanet desek yeridir." dediğini söyledi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu iddianı ispatlayacaksın. İspatlamazsan bir daha bu cümleleri kurmak iftiracılığın dik alasıdır. Ülkenin ana muhalefet partisi olarak sana net olarak söylüyoruz; bunları söylemeye haddin de hakkın da yok. Bu işten seni men ederiz. Aklını başına topla. Bu laflarla ülkeyi daha çok kutuplaştırma. Bu ülkenin kurucu iradesine, yaşı Cumhuriyetten fazla olan bu partiye bu iftiraları atamazsın. AK PARTİ, hukuka uymadıkça, anayasayı ihlal ettikçe, Meclisi susturmaya çalıştıkça, AK PARTİ´nin meşruiyetini sorgulamaya, onları rahat rahat uyumamaya zorlayacağız. Erdoğan´ın uykusunu kaçırıyorsak, muhalefet partisinin görevidir. Rahat uyuma kardeşim. Meşruiyetin de sorgulanacak. 31 Mart´ta seçmenden ağır darbe alacaksın." 

Özel, kanun gereği Nisan´da toplanması gereken Merkez Bankası Genel Kurulunun 18 Ocak´ta olağanüstü toplanacağını, bankanın elde ettiği karı, avans olarak Hazineye aktaracağını savundu. Özel, ocakta avans olarak verilecek bu paranın, ekonomiyi çevirmek için kullanılması zaruri enstrüman haline geldiğini ifade etti. 

Yıllık enflasyonun yüzde 20,3 olarak açıklandığına dikkati çeken Özel, memura ve memur emeklisine yüzde 10,69; işçi ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 10,19 zam yapılacağını belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özel, şunları kaydetti: 

"Enflasyonun yarısı kadar kayıp var. Ey Erdoğan, eğer sözünün eriysen, ´AKP hükümetleri işçiyi, memuru, emekliyi hiçbir zaman ezdirmedi´ diye övünüyorsan, hodri meydan. Memura, memur emeklisine, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine enflasyonun yarısı oranında verilen bu zammı düzelt bakalım. Osmangazi Köprüsü´ne yüzde 44,3 zam. Köprüden geçiş garantisi alanlara müjdeler olsun. Kriz gelir, reis zararı giderir. Köprüde yüzde 44 zam verip emekliye yüzde 10 zam veren adamdan, emeklinin ahını almış adam olur."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı