ATİLLA DAVASINDA TANIK OLARAK SARRAF İFADE VERİYOR
DÜNYA 29.11.2017 20:08:17 476 0

ATİLLA DAVASINDA TANIK OLARAK SARRAF İFADE VERİYOR

Türkçe ifade veren Sarraf sö zleri tercümanlar aracılığıyla İngilizce´ye çevrilirken kendisi için cezaevinden çıkmanın en kolay yolunun savcılıkla anlaşmak olduğunu söyledi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi´nde görülen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla´nın davasının ikinci gününde Rıza Sarraf tanık olarak dinleniyor. Beş numaralı tanık Sarraf´ın ifadesinin en az üç gün süreceği belirtiliyor.

New York Güney Bölgesi´nde 21 aydır devam eden yargı sürecinde Rıza Sarraf bugün ilk kez hakim karşısına tanık sıfatıyla çıktı. Duruşma salonunda beşinci tanık sıfatıyla ifade vermeden önce Sarraf sadece doğruları söyleyeceğine yemin etti.

Sarraf´ın duruşmaya cezaevi elbisesi ve ayağında kelepçeli olarak getirildiği görüldü. Sarraf´ın duruşmada oldukça rahat ve sakin olduğu gözlendi.

Türkçe ifade veren Sarraf´ın sözleri tercümanlar aracılığıyla İngilizce´ye çevrildi. Sarraf, kendisi için cezaevinden çıkmanın en kolay yolunun savcılıkla anlaşmak olduğunu söyledi.

Otelde kaldığı yönündeki iddiaları ise kabul etmedi. Bu yönde kendisine herhangi bir ayrıcalık tanınmadığını belirtti. Sarraf, FBI koruması altında olduğunu söyledi. Gardiyanlara rüşvet verdiği iddialarını kabul etti.

İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf´ın ?kendi isteğiyle ve hiçbir baskı olmadan suçlamaları kabul ettiği? yazılı belgedeki gizlilik kararı kaldırıldı. Sarraf´ın hakkındaki suçlamaları kabul ettiği belgeyi 26 Ekim günü imzaladığı ortaya çıktı.

Amerika Adalet Bakanlığı´na bağlı elektronik işlemlerin gerçekleştiği sistemde ?gizlilik? kaydı bulunan 366 sıralı dosyadaki belgeler üzerindeki gizlilik kararı hakim Richard Berman tarafından kaldırıldı.

Sistemde yer alan belgeye göre Sarraf kendine yöneltilen suçlamaları kabul ettiğini ifade ettikten sonra imzalıyor. Belgede, Sarraf kendisine isnat edilen tüm suçlamaları kabul ettiğini belirterek bu kararı hiçbir zorlama ve baskı olmadan kendi isteğiyle verdiğini ifade ediyor.

"Hangi suçlamaları ne şartla kabul ettiği henüz belli değil"

Amerika´nın Sesi´nin imzalanan belgeyle ilgili görüşlerine başvurduğu hukukçular, imzalanan belgeyi şöyle değerlendirdiler. ?Sarraf imzaladığı belgede duruşmalara sanık olarak çıkması halinde çok büyük bir ceza alma ihtimalinin olduğu bildiğini bu yüzden hakkında isnat edilen suçları kabul ederek daha düşük ceza alacağının farkında olduğunu belirtiyor. Hakkında yapılan suçlamaları kabul ettiğini bu kararını hiçbir baskı, zorlama olmadan kendi iradesiyle aldığını beyan ediyor. Avukatları ve tercümanla birlikte imzalıyor. Bu belge sadece suçlamaları kabul ettiği yönünde bir belge. Hangi suçlamaları ne şekilde ve ne şartlarda kabul ettiğini henüz bilmiyoruz. Bu anlaşmanın da detayları yayınlanacaktır. O belge yayınlandıktan sonra anlaşmanın ne şartlarda yapıldığını göreceğiz? diye konuştular.

Sarraf gardiyanlara rüşvet verdiği iddialarını da kabul etmiş

Sarraf´ın kabul ettiği altı ayrı suçlamaya ek olarak yedinci bir suçlama daha yapıldığı, bu suçlamanın da cezaevinde Sarraf´ın gardiyanlara dağıttığı rüşvet iddiaları olduğu belirtildi.

Atilla´nın avukatı Victor Rocco´nun dün yapılan duruşmada iddia ettiği, Sarraf´ın cezaevinde görevli gardiyanlara rüşvet verip cezaevine kadın sokmaya çalıştığını, içki, uyuşturucu ve yiyecek temin ettiği yönündeki suçlamaları da 26 Ekim´de kabul ettiği belirtildi. Ek iddianamede görevli bir gardiyanın Sarraf´a rüşvet karşılığında bir çok kez cep telefonu sağladığı, cezaevine içki sokmak dahil birçok yasağı rüşvetle deldiği gibi suçlamalar bulunuyor.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı