ADSİAD 25 YAŞINDA
EKONOMİ 4.01.2017 10:57:34 316 0

ADSİAD 25 YAŞINDA

Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak, Atatürk´ün çizdiği Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefini esas alarak bölgesel-sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetlerde bulunmak üzere yola çıka

/resimler/2017-1/4/1059304173963.jpgDemokratik, laik, etkin hukuk devleti anlayışı içinde, sivil toplumun kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaşmasına çalışmak, sanayici ve işadamlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek amacıyla kurulan ADSİAD, Adana´nın lider ve öncü sivil toplum kuruluşu olarak dikkat çekiyor.

ADSİAD İŞ DÜNYASINI BULUŞTURDU

Kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalarla üyelerine ve Adana´ya kaliteli hizmetler sunmayı ilke edinen ADSİAD, her geçen gün daha da ileriye yürürken, daha mutlu, daha çağdaş bir Türkiye için elini taşın altına koyan ilk STK´lardan biri olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz günlerde 25. Yılını görkemli bir törenle kutlayan ADSİAD, ?Çeyrek Yüzyıl? adıyla Türkiye iş dünyasını Adana´da buluşturdu. Bu önemli buluşmada ?Türkiye´nin İlk ve ikinci 500 Sanayi Kuruluşu Listesi´ne giren ADSİAD üyesi firmalara plaket verildi. Ayrıca ADSİAD´ın yeni üyelerine de rozetleri takıldı.

MUHTEŞEM DOSTLUKLAR

/resimler/2017-1/4/1100135581071.jpgGeceye katılanlara ayrı ayrı teşekkür eden ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, ?ADSİAD geçmişine dönüp baktığımda, dev projelerle, başarılarla ve muhteşem dostluklarla dolu, her anı büyük heyecanlarla yaşanmış, Türk sanayisinin beşiği Adana´yı kenetleyip tek yürek yapmış koskoca bir ?Çeyrek Yüzyıl´ görüyorum? dedi.

ADSİAD İLE ÇEYREK YÜZYIL
Sönmez, şunları söyledi: ?ADSİAD, çeyrek yüzyıllık tarihinde, DASİFED ve ÇUKUROVA SİFED gibi iki güçlü federasyon, bir TÜRKONFED başkanı ve bu değerli STK´ların yönetim kurullarında görev alan çok sayıda üyesiyle Türk iş dünyasına hizmet etmenin gururunu yaşıyor.  ADSİAD, bununla da sınırlı kalmıyor. Gururla belirtmekte fayda görüyorum ki; belediye başkanları, Adana ekonomisine yön veren odalarımızın başkanları, birçok yönetim kurulu üyesi de ADSİAD ailesinden çıkmış değerlerdir.Kurumların yaşamında 25 yıl çok uzun bir süre. Bu nedenle, 25´nci yılımızın kurumsal sloganını ?ADSİAD ile çeyrek yüzyıl? olarak belirledik. Geride kalan ?Çeyrek Yüzyıl?a, her biri ayrı bir onur madalyası gibi sayısız başarıyı sığdırdık.

/resimler/2017-1/4/1100559644377.jpg?DÜŞLERİMİZ ÖLMEYECEK?
ADSİAD´da bayrak yarışı devam ediyor; köklerimizden aldığımız güç, güzel günlere olan inancımız ve yurdumuza duyduğumuz karşılıksız sevgi ile mutlu yarınlara doğru koşuyoruz. Türk sanayisinin duayenleri Adana´dan dünyaya açılırken, kentimiz sinemaya, edebiyata ve sanata aşık bir kimlikle dünya ölçeğinde değerleri de bünyesinden çıkarmıştır. Bu topraklardan çıkmış ve ?Çukurova´yı yazmayan hiçbir yazar büyük romancı olamaz? diyen Yaşar Kemal ?İnsan, düşleri öldüğü gün ölür´ demiştir. Düşlerimiz ölmeyecek.?


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı