ARATOS’UN ADI İÇEL TV’DE FELSEFE PROGRAMI OLDU
KÜLTÜR SANAT 22.01.2020 08:50:00 1268 0

ARATOS’UN ADI İÇEL TV’DE FELSEFE PROGRAMI OLDU

Tarsuslu gazeteci-yazar ve Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, bir süredir Mersin’de yayın yapan İçel Tv’de felsefe programları gerçekleştiriyor.

Tarsus’ta 17 yıldır Aratos felsefe dergisini yayınlayan, Aratos Felsefe Okulu oluşturup burada dersler verilmesini sağlayan Uğur Pişmanlık, felsefeyi tv ekranlarına da taşıdı.

Uğur Pişmanlık’ın geçen yıl İçel Tv’de başlayan “Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlıklı canlı yayın program bu yıl da devam ediyor.

İçel Tv.’de “Hayalimdeki Yaşam” programının yapım ve sunucusu İbrahim Öngü’nün teklifi ile geçen yıl başlayan çalışmayla Tarsuslu filozof Aratos’un adı böylece bir tv programına da isim oldu.

Gazeteci Uğur Pişmanlık, ayda bir akademisyenler, yazar ve sanatçıları konuk ettiği programda, İbrahim Öngü’yle birlikte felsefe, tarih, edebiyat, sanat ile başta Tarsus olmak üzere bölge kentlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri üzerine konuşuluyor.

Edinilen bilgiye göre, daha önce, İçel Tv’de yapılan programlar ise şunlar;

23 Ekim 2019 tarihinde, “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programında Uğur Pişmanlık, Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zehragül Aşkın ile “Aratos’un Günümüze Yansıyan Yüzü ve Felsefeylemek” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

20 Kasım 2019’da İçel Tv.’de “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programında Uğur Pişmanlık ve Toros Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile “Felsefe Yaşamın Neresinde” başlıklı söyleşi.

İçel Tv.’de geçtiğimiz yılın son “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programında ise 18 Aralık 2019 tarihinde Uğur Pişmanlık ve İbrahim Öngü, Tarsuslu yazar ve ressam Remzi Karabulut ile programda “Geçmişin İzlerine Yolculuk” üzerine yapılan söyleşi oldu.

“Aratos’un Penceresinden Felsefe” programında yeni yılın ilk söyleşisinde ise, bu kez Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan olacak.

İbrahim Öngü ve Uğur Pişmanlık’la konuk olarak canlı yayına çıkacak olan Prof. Dr. Suat Karaaslan ile kent ve heykel üzerine konuşulacağı öğrenildi.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, daha önce İçel Tv’de İbrahim Öngü’nün konuğu olarak birkaç canlı yayın programına konuk olarak katıldığını belirterek, “İbrahim bey, “Hayalimdeki Yaşam” adlı yapımda benimle birlikte bir felsefe programı yapmak istediğini dile getirdi. Onun tarihe ve felsefeye olan ilgilisi ve duyarlı yaklaşımına olumlu yanıt verdim. Böylece, İçel Tv’de “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programı doğdu. Burada hem üniversitelerimizin çeşitli disiplinlerinden hocalarımız hem yerel yazar ve sanatçılarımızla başta felsefe olmak üzere, arkeoloji, kent tarihleri, şehircilik, sanat, edebiyat, estetik ile bölge kentlerini konuşmayı amaçladık. “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programı adı gibi bir felsefe programıdır. Çünkü her şeyin bir felsefesi var. Yıllar önce Prof. Dr. Betül Çotuksöken İstanbul’da özel bir radyoda, “Radyoda Felsefe” başlığıyla bir program yapmıştı ve kitaplaştırmıştı.

Ülkemizde felsefe programı yapan radyo ve tv kuruluşu var mı; bilmiyorum. Olduğunu da zannetmiyorum. Biz İçel Tv’de bir filozofun adına felsefe programı yapmış olduk. Bunun yolunu açtığı için yapımcı İbrahim Öngü’ye ve İçel Tv’ye teşekkür ediyorum. Pek çok filozofun yetiştiği bu coğrafya böylece tv’de bir felsefe programı kazanmış oldu” diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli