ARATOS FELSEFE OKULU DERSLERİ BAŞLADI
KÜLTÜR SANAT 21.10.2015 12:54:29 1432 0

ARATOS FELSEFE OKULU DERSLERİ BAŞLADI

Aratos Felsefe Okulu´nun ilk dersi yapıldı. İlk derste, Dokuz Eylül Üniversitesi´nden Doç. Dr. Doğan Göçmen ?Çağımızda Felsefeyle Düşünmek" konusunu anlattı

Antik Çağ´da başlayan felsefe okulu geleneği Tarsus´ta sürüyor: Aratos Felsefe Okulu 5. Dönemin ilk dersini gerçekleştirdi. Ekim ayından Mayıs´a 16 ders işlenecek.

 Adını Antik Çağ´da Tarsuslu filozof Aratos´tan alan ve 2004 yılından bu yana Tarsus´ta yayın Aratos dergisi 2011 yılında başlattığı Aratos Felsefe Okulu´na bu yılda devam ediyor. Geçmişi bir bilim ve felsefe kenti olan Tarsus´ta Aratos Felsefe Okulu yeni dönemin ilk dersi yapıldı.

Tarsus´un kültür, sanat ve düşün yaşamına yönelik çalışmalarla katkıda bulunan Aratos dergisi, 2014-2015 yılı             5. Dönem ilk dersi Aratos Kültür Sanatevi´nde Prof. Dr. Uluğ Nutku salonunda yapıldı.

Aratos Felsefe Okulu´nun ilk dersindei Dokuz Eylül Üniversitesi´nden Doç. Dr. Doğan Göçmen ?Çağımızda Felsefeyle Düşünmek" konusunu anlattı.

Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çetin Veysal´ın yürütücülüğündeki Aratos Felsefe Okulu, Ekim ayında başlayan ve Mayıs ayına kadar sürecek olan eğitim seminerlerine Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Toros Üniversitesi ile çeşitli üniversitelerden gelecek hocaların vereceği derslerle devam edeceği bildirildi.

/resimler/2015-10/21/1259208826578.jpg

Aratos dergisi kurucusu ve yayın yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık´ın verdiği bilgiye göre, ?Aratos Felsefe Okulu 5 yılına girdi ve geçen yıllarda oldukça ilgi gördü. Bu dönem yeni deneyimlerle yolumuza devam ediyor. Aratos Felsefe Okulu´nda Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Edebiyat, resim, heykel, mimarlık, müzik, çevre ve tıp gibi branşlarda verilmektedir. Bu yıl toplamı 16 ders verilecektir?.

Uğur Pişmanlık konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

 ?Bir zamanlar Antik Çağın önde gelen kentleri arasında yer alan ve geçmişinde bilim, felsefe gibi konuların önemli bir yer tuttuğu Tarsus, yeniden felsefe ile yoğrulacak. Tarsus´ta felsefe okulları geleneğini sürdürüyoruz. Aratos Felsefe Okulu 5. Dönem derslerine başladı. Aydınlanmacı bir ilkeyle yola çıkan okulumuzda amacımız, Tarsus´un zengin tarihsel, kültürel birikiminden de yararlanarak felsefe üzerine bir eğitim çalışması üzerinden yeniden düşünsel üretimin gerçekleşmesine katkı koymaktır? 

Aratos Felsefe Okulu´nun bu yıl ki ders programında yer alan konu başlıkları ise şöyle:

?Çağımızda Felsefe İle Düşünmek? Doç. Dr. Doğan Göçmen, Yard. ?İnsan Değeri Açısından Etik? Celal Gürbüz, "Mutluluk Üzerine" Doç. Dr. Erdem Çiftçi,?Albert Camus ve Yaşama Felsefesi? Yard. Doç. Dr. Mustafa Günay, ?Cioran ve Felsefesinin Temel Kavramları?

Doç. Dr. Sadık Erol Er, ?Felsefede Varoluş ve Özgürlük Sorunsalı? Doç. Dr. Zehragül Aşkın,  ?Sanata Felsefeyle Bakmak? Yard. Doç Eray Yağanak, ?Aşk ve Felsefe? Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, "Türkiye´de Tarih Yazımının Gelişim Süreci" Yard. Doç. Songül ulutaş, ?Hegel ve Sarte´de Öznelerarasılığın Diyalektiği?Doç. Dr. Zehragül Aşkın, ?İnanç? Doç. Dr. Eyüp Erdoğan, ?Diyalektik Üzerine? Prof. Dr. Çetin Veysal, ?Mersin-Tarsus Arasındaki Bazı Kayıp Yerleşimler"Prof. Dr. Murat Durukan, "Tarsus Tarihinde  Düşüncenin, Efsanenin, İnancın İzleri ve Yansımaları" Hüseyin Adıbelli.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı