AOSB’nin Kadın Sanayicileri, Bakan Kacır ile görüştü
EKONOMİ 24.06.2023 14:56:00 580 0

AOSB’nin Kadın Sanayicileri, Bakan Kacır ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır:“Dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm konusunda iki destek programı başlatacağız” dedi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile bir araya geldi. Görüşmede; Teknofest’in Adana’da da yapılması, Endüstri 4.0 , yeşil mutabakat, dijital dönüşüm, sürdürülebilir teknolojik okul modeli ve kadınların sanayideki yerine kadar birçok konu değerlendirildi.

Kadın Sanayiciler Platformu Kurucu Üyesi Ayça Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ile ziyaret ettikleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı yeni görevinden dolayı tebrik ettikten sonra kadın sanayiciler olarak beklentilerini ve birlikte hayata geçirmek istedikleri projeleri anlattılar.

Milletvekili Karamık, Adana’nın Türkiye Yüzyılının yıldız şehri olmasını istediklerini, lider şehir olabilecek güce sahip olduğunu ve stratejik önemini yaşanan deprem felaketinde de kanıtladığını ifade ederek, “Beşeri kaynak olarak Adana güçlü bir şehir ve layık olduğu yere ulaşması için hepimiz üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

Platformun Kurucu Üyesi Ayça Çelik ise “Biz burada yaklaşık 30 kişiyiz ancak, 80 kişilik bir grubu temsil ediyoruz.  Platform üyesi Sanayicilerimizin çoğunluğu birinci veya ikinci kuşak aile şirketlerinin sahipleridir ve işletmenin yönetiminde de üretiminde de bilfiil bulunmaktadır” dedi.

Çelik, platform olarak 8 yıldır gerçekleştirdikleri çalışmalara da dikkati çekerek, son olarak bir köy okuluna yaptıkları eğitim desteğinden söz etti.

Sürdürülebilir Teknolojik Okul projesi ile okula teknoloji odaklı bir ana sınıfı kazandırdıklarını belirten Çelik, “Bu sınıf teknolojik donanımının yanı sıra çevreci özelliği ile diğer okullardan ayrılıyor. Damla sulama sisteminden çatısında bulunan güneş enerjisi donanımına kadar teknolojik ve sürdürülebilir bir okul. Bunun diğer okullara da model olması bakımından bir çalışma yapmak istiyoruz. Eylül ya da Ekim ayı gibi bir açılış planlıyoruz. Bu açılışa sizi de şimdiden davet ediyoruz ” diye konuştu.

Bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmeyi hedefleyen Endüstri 4.0’ın önemine de vurgu yapan Çelik, bu konuyu önemsediklerini, bakanlık olarak bu yöndeki çalışmaların desteklenmesini beklediklerini bildirdi.

Ziyarete katılan diğer sanayici kadınlar da Teknofest’in Adana’da da düzenlenmesi, yeşil mutabakat, dijital dönüşüm, teşvik belgeli yatırımlarda KDV iadesi süresinin kısaltılması gibi birçok konudaki beklentilerini dile getirdiler.

BAKAN KACIR’DAN ADANA İÇİN ÜMİT VEREN SÖZLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise sanayici kadınların tüm soruları ve beklentilerini tek tek yanıtlarken, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm konusunda iki destek programı başlatacaklarını bildirdi. Bununla ilgili çalışmanın tamamlanıp, diğer kurumların görüşüne açıldığını ifade eden Bakan Kacır,  şunları kaydetti:“Adana OSB’de de ARGE merkezi olan firmalarınız var. Nasıl ki AR-GE Merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca etiketleniyor ve yıllarca bu ilişki devam ediyorsa dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm çalışmaları da öyle olacak. ‘dijital dönüşüm projemiz var destek verin’ şeklinde olmayacak. Yani bir defalık değil, yol arkadaşlığımız sonuna kadar devam edecek.

Dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm çalışmalarını sürdüren firmaları biz akredite etmiş olacağız ve sürekli destekler sunacağız. Bu iki programı çalıştık, başta Hazine ve Maliye Bakanlığımız olmak üzere   diğer kurumların görüşleri geldikten sonra destek programını başlatmış olacağız.”

TEKNOFEST VE ADANA

Teknofest’in Adana’da düzenlenmesi talebine de değinen Bakan Kacır, şunları söyledi:

“Çukurova bölgesinin potansiyelini değerlendiriyoruz. Bugüne kadarki teknofestlerde çıkan potansiyeli, oradaki gençler üzerinde oluşabilecek sonuçları, lise, ortaokul nüfusu, sanayide oluşabilecek sinerji gibi tüm yönleri dikkate alıyoruz. Karar noktasına geldiğimizde sizlerle işbirliği yaparız. Bu işe kuvvetli şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum.”

Bakan Kacır, AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’nun rol model olacak okulu için de tebrik ederek, “Biliyorsunuz Kalkınma Ajansları da bakanlığımıza bağlı. Sürdürülebilir Teknolojik Okul projenizin model proje olarak başka yerlerde de uygulanması konusunda Kalkınma Ajansı üzerinden devreye girebiliriz. Bu okulumuzun açılışına geldiğimizde ilgili arkadaşlar detaylar konusunda gerekli bilgileri alır ve işbirliğimizin de ilk adımını atmış oluruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda Kadın Sanayiciler Platformu Kurucu Üyesi Ayça Çelik, Bakan Kacır’a hediye takdim ederek, ilgi ve desteği için teşekkür etti.

(vş)
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı