ANTRENÖR KAZIM TEKİN: “EVLADIMI KAYBETTİM”
GÜNDEM 16.02.2023 13:26:00 1646 0

ANTRENÖR KAZIM TEKİN: “EVLADIMI KAYBETTİM”

Depremde enkaz altında kalan Çukobirlkspor’un ilk kuşak milli hentbolcularından Metin Muhacir ile eşi toprağa verildi

Kahramanmaraş’da meydana gelen 7.7 ve 7,6 şiddetinde depremde eşi Nuran Muhacir ile Hatay’da enkaz altında kalarak yaşamlarını kaybeden Çukobirlikspor’un ilk kuşak milli hentbolcusu Metin Muhacir ve eşinin 8 gün sonra cesetlerine kavuşuldu.

Metin Muhacir ile eş Nuran Muhacir’in cenazeleri Adana’ya getirilerek Asri Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine oğlu Mehmet Can ile kızı Cansu aile yakınlarının yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı hentbol eski hakemi Cafer Esendemir, Çukobirlikspor eski antrenörü Kazım Tekin, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı ve Lise Müdürü Mustafa Dönmez, Beden Eğitimi Mezunları Derneği yöneticileri, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oymacı, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mahmut Kır, Çukurova Üniversitesi eski Rektör Danışmanı ve Çukobirlikspor eski hentbolcusu Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, meslektaşları, hentbolcu arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

TEKİN: “METİN YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ SPORLA TANIŞTIRDI”

Çukobirlikspor hentbol takımı eski antrenörü Kazım Tekin, “Metin Muhacir hem iyi insan hem de iyi sporcuydu” diyerek şunları kaydetti;

“Metin ve Çukobirlikspor’un diğer hentbolcuları 19 Mayıs Orta Okulu ve diğer okullardan henüz 12-13 yaşlarında keşfettim. Sporun her dalında çok yetenekliydi. Hentbola kazandırdım. Diğer sporcuları da Çukobirlikspor bünyesinde topladım. Minik, küçük, yıldız, genç ve büyüklerde defalarca Türkiye şampiyonlukları yaşadık. Tüm spor branşları içinde en fazla lisansa sahip hentbol olmasını sağladım. Elbette bunu tek başıma yapmadım. Ekip çalışması içinde Adana, Hentbolda Türkiye genelinde en çok konuşulan pilot bölge oldu. Rahmetli deneyimli yöneticimiz Hasan Baysaler ve Ergüven Merkezli sporcuların Çukobirlik Tesisleri’nde kadrolu işe girmelerini sağladılar. Metin Muhacir Bulgaristan, Yugoslavya ve Almanya’da milli takımla uluslararası müsabakalara katıldı. Milli olduğu için Spor Akademisi’ne girdi. Beden Eğitimi Öğretmeni olarak yüzlerce öğrenciyi sporla tanıştırdı. Antrenör ve il temsilcisi olarak onlarca öğrencisini milli takımlara kazandırdı. Türkiye genelinde hentbol ailesi tarafından çok sevilen Metin ve eşini çok talihsiz ve erken kaybettik. Mekanı cennet olsun. Evladımı kaybettim.”

ESENDEMİR: “DEPREM BÖLGESİNDE 30 KADAR GAZETECİYİ YİTİRDİK”

ÇGC ve eski hentbol hakemi Cafer Esendemir, İskenderun,  Hatay ve diğer deprem bölgelerine giderek depremin yıktığı yerler bizzat gördüğünü, Metin ve Eşi Nuran Muhacir’in Hatay’da PTT’de görev yapan oğlu Mehmetcan, gelini ve torunu görmek için Hatay’a gittiklerini, depreme yakalanan Muhacir ailesinden oğlu Mehmetcan, eşi ve torununun kurtarıldığını, ayrı bir odada bulunan Metin ve eşi Nuran’ın 8 gün sonra enkazdan çıkarıldığını, enkaza geç müdahale edildiğini ifade etti.

Metin Muhacir’in çok yetenekli ve başarılı sporcu olduğunu, 1981-82 yıllarında Güney Haber Gazetesi tarafında yılın sporcusu seçildiğini anımsattı.

Elazığ ile 11 ilde 30 kadar gazetecinin depremde yaşamlarını kaybettiğini belirten Esendemir, büyük üzüntü içinde olduklarını, evleri zarar gören meslektaşları için ÇGC Sosyal Tesislerini 24 saat açık tutulduğunu tüm gereksinimlerinin karşılandığını da sözlerine ekledi.

Bu arada Metin ve Nuran Muhacir’in çocukları Mehmetcan ve Cansu taziyeleri kabul ederken, çok üzgün, bitkin oldukları dikkati çekti.  (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı