“Anız yakmaya ağır cezalar verilmeli”
GÜNDEM 4.08.2021 10:42:00 366 0

“Anız yakmaya ağır cezalar verilmeli”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, anız yakanlara karşı caydırıcı tedbirler uygulanmasını istedi, ağır cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Çukurova’nın Küçükçınar, Fadıl ve Bozcalar mahalleleri orman yangınının yakınlardaki bir tarlada anız yakılması sonucu ortaya çıktığını belirten Başkan Soner Çetin, “Türkiye’nin her tarafındaki ormanlar yanarken orman kıyısındaki tarlada anız yakmak cehalet ötesi bir şey. Anız yakanlara karşı ağır cezalar uygulanmalı” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, anız yakanlara karşı caydırıcı tedbirler uygulanmasını istedi, ağır cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Soner Çetin başkanlığında toplanan Çukurova Belediye Meclisi toplantısında önceki gün Çukurova’nın Küçükçınar, Fadıl ve Bozcalar mahalleleri yakınlarındaki orman yangını damgasını vurdu. Başkan Soner Çetin, yangın haberini duyar duymaz olay yerine gittiğini belirterek, “Devletin tüm yetkilileri oradaydı. Biz de iş makinalarımızla, personelimizle, tankerlerimizle çalışmalara destek olduk” dedi.

Bir vatandaşın çok yakınında bir yerde anız yakmak suretiyle orman yangınına sebep olduğunu söyleyen Başkan Soner Çetin, “Ben de çiftçiliğin içinde olan biriyim. Anız yakma toprağa büyük zarar veriyor. Herkes bunu biliyor. Her sene Çukurova gibi bir ilçede yakılan anızlar sebebiyle hava ve çevre kirliliği oluşturuyor. Devamlı uyarı yapılıyor. Yapmayın arkadaşlar yazıktır günahtır. Toprağa zarar veriyorsunuz. Özellikle ormanın kıyısında bunan tarlanın anızının yakılması cehaletin de ötesinde bir durum” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, anız yakılmasına karşı ciddi tedbirlerini alınmasını ve yakanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Orman yangını olduğu sırada anız yakanların toprağına devlet tarafından el konulmasının bile konuşulduğunu anlatan Başkan Soner Çetin, “Cennet vatanımız ne hale geliyor, ormanlarımız yanıyor. Bu kadar insan seferber olmuş, herkes seferber olmuş, sen böyle bir ortamda anız yakıyorsun. Böyle bir cehalet olabilir mi. Bundan sonra caydırıcı tedbirler alınmalı. Çok ağır cezalar verilmeli. Türkiye’nin her yerinde orman yangınları var. Milli değerlerimiz yok oluyor, akciğerlerimiz yanıyor” dedi.

Başkan Soner Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemdeki maddeler meclis oy birliği ile kabul edildi. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı