SİYASET 7.01.2022 13:03:00 548 0

"Anadolu topraklarındaki kültürel farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz"

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, insanların farklı diller ve etnik kökenlerden gelmiş olmalarının bir ayrımcılık vesilesi olmadığını belirtti

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen  "Anadolu Soruyor" programında konuştu.

Kurtulmuş, Kazakistan'da araçlardan silah dağıtılması, meydana gelen olaylar, olayların Türk Devletleri Teşkilatı ile ilgisinin olup olmadığı ve benzer olayların Türk cumhuriyetlerine sıçraması ihtimalinin sorulması üzerine, Kazakistan'ın bir an önce sükunet içerisine girmesi temennisinde bulundu.

Kazakistan'ın Türkiye'ye dost bir ülke, Kazak halkının kardeş bir halk olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bizim dost ülkemizdir, kardeş millettir. Kazakistan’ın son zamanlarda büyük bir ivme yakaladığını görüyoruz. Stratejik konumu önemli bir ülke. Son dönemlerde atılmış ciddi adımlar var. Bunlardan bir tanesi Latin alfabeye geçme adımlarıdır. Rusya’nın resmi dil olarak çıkarılması ve ötelenmesi söz konusuydu. Türkiye’de de çok önemli anlaşmalar imzalandı. Kazak halkı elde etmiş olduğu bağımsızlığını güçlendirerek, ekonomiyi büyüterek devam etme kararlılığında. Burada bir kaosun olmasına müsaade etmeden Kazakistan’da bir hükümetin kurulmasını, bu zor günleri aşmasını temenni ederiz. Türk milleti olarak da üzerimize düşeni yapacağımızı ifade etmek isterim."

"Seçim zamanında olacaktır"

Erken seçim söylemleri sorusu üzerine Kurtulmuş, seçimin Haziran 2023'te yapılacağını söyledi.

Kurtulmuş, muhalefetlerin dünyanın her yerinde yarın seçim olmasını istediğini ifade ederek, "Muhalefetin erken seçime sığınmasının temel nedeninin kendi aralarındaki koordinasyonu sağlamak olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde Cumhur İttifakı istemediği sürece bu parlamentodan erken seçim çıkması mümkün değil. Niye yapıyorlar, ciddi bir Erdoğan karşıtlığı var. Sadece konuşuyorlar. Kim Cumhurbaşkanı olacak tartışmasını onlar için söylemiyorum bile. Bunun tartışmasını yapıyorlar. Bunu kendi aralarındaki uyumu sağlamak için bir enstrüman olduğunu düşünüyorum. Erken seçim yoktur. Seçim zamanında olacaktır. Bir erken seçim havası yoktur." dedi.

"2023 siyasetinin kodları"

Kurtulmuş, partisinin siyaset geleneğinin temelinde vatandaşın gönlünü kazanmanın geldiğini söyledi.

Siyasette güçlü ve kalıcı olmanın yolunun vatandaşın gönlünü kazanmaktan geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, "AK Parti'nin şimdiye kadarki zor işi gönülleri kazanmaktı. 2023'ün kilit veya anahtar cümlesi ise gönüllerine girdiğiniz vatandaşın gönüllerinden düşmemeyi başarmaktır ve her gün yeni yeni insanların gönlünü kazanmaktır." dedi.

Partisinin tevazu siyasetini esas alarak hareket ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu makamların bir tane sahibi vardır o da millettir. Hiçbir makamda oturan arkadaşımız makamından dolayı kendisinde bir keramet bilmemeleridir. Milletin gözüne girmenin yolu ya da gönlüne girdiğimiz milletin gönlünden düşmememin yolu da tevazu içerisinde hareket etmektir, kibirden uzak olmaktır." diye konuştu.

"Enflasyonla mücadele temel vazifemiz"

Kurtulmuş, Türkiye'nin daha fazla istihdama, üretmeye ve ihracat yapmaya ihtiyacı bulunduğunu, yeni ekonomi modelinin temelinde de bu unsurların olduğunu belirtti.

Türkiye'nin geçmiş dönemde çok yüksek faiz ve düşük kur üzerinden borçlandığını ifade eden Kurtulmuş, 2013'ün Mayıs ayında Türkiye'nin İMF borcunu tamamen kapattığını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir yükseliş içerisinde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şu ifadelere yer verdi:

"Sanki bunlar yokmuş gibi Türkiye'de gördüğümüz eksiklikleri, noksanlıkları böyle gözümüzün önüne getirerek, ormanı ya da ufku görememek de bir talihsizliktir. Ben herhangi bir şahsın konuşmasıyla ilgili bir şey söylemem. Biraz bu arkadaşlara söyleyeceğim şey şu, biraz da Türk halkının sevindiği konularda, olumlu gördüğü konularda sizler de sevinin. Dolar yukarıya zıplayıp gittiği zaman, herkesin morali bozulduğu gibi sizin de moraliniz bozuldu ama o zaman şunu da beklemek hakkımız, dolar aşağıya indiğin zaman millet sevinirken siz de sevinin kardeşim. Yani bu kişiyi kastederek söylemiyorum, genel olarak söylüyorum. Yani muhalif olmak için iyi olan her şeyi görmezden gelmek de doğru bir yaklaşım değildir."

Türkiye'nin yeni ekonomi modeline de değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda yaşadığımız fiyat artışlarının ve enflasyonun fazlasıyla farkındayız. Bunun giderilmesi için Türkiye elinden geleni yapıyor. Şanlıurfa'da elektrik enerjisinin yüzde 45'ini devlet ödüyor, yani yarı yarıya devlet vatandaşına yük bırakmıyor. Bugüne kadar Türkiye'de doğal gazın 4'te 3'ünü devlet ödüyor. Asgari ücrette muazzam bir artış sağlandı. Vatandaşın yükünü azaltacağız ama Türkiye üretim eksenli bu yoldan vazgeçmeyecek, Türkiye bir daha asla IMF'ye borçlu hale gelmeyecek. Dış güçlerin ekonomik ve siyasi vesayet güçlerinin yörüngesine girmeyecek. Kendimiz üreteceğiz, güçlü bir ülke olacağız. Dünya pazarlarında markalarını üreten bir ülke olacağız. Kısa vadede de enflasyonla mücadele en temel vazifelerimizden birisidir. Bunların hepsini başaracağız bu istikamette yürüyeceğiz."(Kaynak Ak Parti Genel Merkezi)(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı