Anadolu Sağlık Sen:
YAŞAM 9.12.2021 13:19:00 1115 0

Anadolu Sağlık Sen: "Askıda sendikacılık dönemi başladı!"

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sözleşmeli idareciler eliyle yürütülen bir sendikacılık dönemi yaşandığını söyledi!

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen ve 2011 yılında yürürlüğe giren 663 sayılı yasa değişikliği ile sağlık teşkilatlarında sözleşmeli idarecilik döneminin başladığını belirten Taşkın, bu değişiklikle birlikte sözleşmeli idarecilerin adeta sendikacılık yapmaya başladıklarını söyledi.

Sözleşmeli idarecilerin yönetmelik gereğince 2 yılda bir sözleşme imzaladıklarını ve yetersiz olanların ikinci yılın sonunda değiştiğine dikkat çeken Taşkın, sözleşmeli idarecilerin yetkili sendikanın referansıyla atandıklarını ve görevlerini yerine getirirken de üyesi oldukları sendikanın menfaati doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. Sözleşmeli idareci olarak atananların bir kısmının yetkili sendikanın Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, işyeri temsilcileri ve hatta üyelerinden oluştuğunun altını çizdi.

Necip Taşkın, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Görevlerini, mevcut yasalar doğrultusunda ayrımcılık yapmadan, çalışanları ötekileştirmeden, halkımızın sağlık hizmetini en verimli şekilde almalarını sağlamak için özveriyle çalışan sözleşmeli idarecileri tenzih ederek söylüyorum ki sağlık teşkilatlarına sözleşmeli idareci olarak atananlar ne yazık ki sağlık hizmetinde verimliliği esas alacaklarına yetkili sendikaya üye kazandırmak için çalışıyorlar. Liyakatsiz ve çalıştığı kurumun mevzuatından bihaber olan sözleşmeli idareciler, ahbap çavuş ilişkileriyle çalışma barışını bozuyorlar, aynı zamanda kendilerinden olmayan sağlık çalışanlarını ötekileştiriyorlar. Sağlık çalışanları bunlara iş ve işyeri sıkıntılarını anlatamıyorlar. Zira odadan kovulmak suretiyle aşağılanmaya varan muameleye maruz kalıyorlar.

Yetkili sendika, üye çoğunluğunu kendi çalışmalarıyla sağlamadı. Kurumlarımızda müdür koltuğuna oturtturdukları sözleşmeli idarecilerin çalışmalarıyla sağladılar. 663 Sayılı yasa aynı zamanda sözleşmeli idarecilerin kraldan çok kralcı kesildikleri bir dönemin başlangıcı olmuştur. Yetkili sendika adına bugün sendikacılık yapanlar sözleşmeli idarecilerdir. Bu ekonomik krizde askıda ekmek ve askıda çayı gördük. Gözlerimizin önünde gelişen başka bir askıda olayı yaşanıyor! O da "askıda sendika" dır! Yetkili sendika, sağlık teşkilatlarında çalışanların haklarını koruyamıyor. Onların ötekileştirilmesine, mobbinge ve şiddete maruz kalmalarına, alım gücünün zayıflamasına, enflasyonun altında zamlara mahkûm edilmelerine göz yumuyor. Yetkili sendika bu işi eline yüzüne bulaştırıyor. Sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal ve kültürel durumlarını iyileştirecek hiçbir kazanımları yoktur, tamamen başarısız olmuşlardır. Yetkili sendika dönemi kapanmıştır. Onlara tavsiyem sendikacılığı bırakmalarıdır. Yetkili sendika olmasa sağlık çalışanları haklarını daha iyi korur.  ANADOLU SAĞLIK SEN olarak, sağlık teşkilatlarında çalışan herkesi sendikamızın çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Bu nedenle tüm çalışanlarımıza sesleniyorum: SENDİKANI SORGULA GELECEĞİNİ KARARTMA."(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı