ALTINORAN’DAN İMZA GÜNÜ VE SERGİ ETKİNLİĞİ
KÜLTÜR SANAT 28.10.2022 12:39:00 1212 0

ALTINORAN’DAN İMZA GÜNÜ VE SERGİ ETKİNLİĞİ

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Haluk Uygur, "Asyatik Türkiye'de Yaşam" adlı çevirisini yaptıkları kitabı, 4 Kasım 2022 Cuma Saat 18.00’den itibaren Adana Ramada Otel’de kitabı imzalayacaklarını söyledi.

 

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Haluk Uygur, "Asyatik Türkiye'de Yaşam" adlı çevirisini yaptıkları kitabın 4 Kasım 2022 Cuma Saat 18.00’den itibaren Adana Ramada Otel’de kitabı imzalayarak Adanalılara sunacaklarını söyledi.

1875 yılında Edvin John Davis isimli bir gezginin Adana, Mersin, Osmaniye, Maraş, Karaman, Konya ve bu illerin çeşitli ilçelerini gezip, birebir sohbet ederek, günbegün seyahat günlüklerini yazdığını belirten Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Haluk Uygur, “Roman tadındaki bu kitap birçok nedenle yayınlandığı 1879 yılından itibaren Türkçeye çevrilmedi. Türkçeye çevirmek ancak bu yıl Hakan Yaman ile birlikte bize kısmet oldu” dedi.

Uygur, “İki yıldır süren kuraklığın sonucunda evcil hayvanların neredeyse hepsi, insanların ise yarısı açlıktan ölmüştü. Ölmeden kalanlar açlıklarını bastırmak için bulabildikleri otları kil toprakla karıştırıp öğün yapıyorlardı. Binlerce kişi ise canını kurtarmak için son bir gayretle Adana'ya veya Konya'ya doğru yola çıkmıştı. Bu yüzden Gülek Boğazından itibaren Adana yolu bu yolculuğa dayanamayan birçok insanın kuşlar tarafından didiklenmiş cesetleriyle doluydu. Adana'ya ulaşanlar ise açlığın yanında, sıtma ve tifonun acımasız ateşiyle kavga etmek zorunda kalıyordu. Kenti bu yüzden derinden gelen bir koku sarmıştı. İşte tam bu sırada, yıl 1875 iken, Edvin John Davis isimli bir gezgin Adana, Mersin, Osmaniye, Maraş, Karaman, Konya ve bu illerin çeşitli ilçelerini gezip, birebir sohbet ederek, günbegün seyahat günlüklerini yazdı. "Asyatik Türkiye'de Yaşam". Roman tadındaki bu kitap birçok nedenle yayınlandığı 1879 yılından itibaren Türkçeye çevrilmedi. Türkçeye çevirmek ancak bu yıl bize kısmet oldu” dedi.

Uygur, 4 Kasım 2022 Cuma Saat 18.00’den itibaren Adana Ramada Otel’de kitabı imzalayarak Adanalılara sunacaklarını belirterek, “Ayrıca imza sırasında değerli müzisyen Seren’in ezgileri eşliğinde çok değerli bir koleksiyon sergisini de izleyebilirsiniz. Tüm dostlarımızı bekleriz. Altınoran birlikteliği bizlere güç verir” dedi.

UYGUR AİLESİNDEN ÖZEL KOLEKSİYON SERGİSİ

Ahmet Çağlar *Ali Raşit Karakılıç *Ayşe Esin Polat *Bayram Top * Claudia Üzelgeçici * Devrim Erbil *Eren Eyüpoğlu * Erol Doğaner *Etem Çalışkan *Gültekin Çizgen *Hakan Çapkan**Haluk Uygur *Hikmet Karabucak *Işıl Özışık *İbrahim Zaman *İlham Enveroğlu *İzzet Keribar *Mesut Dikel * Murat Ali Hersekli *Mustafa Dulda * Mutluhan Taş *Rauf Denktaş *Reha Bilir *Saygı Uygur *Sezgin Güvel *Sıtkı Olçar *Şemsettin Başkurt *Yalçın Gürsel'den oluşan 28 sanatçının resim, heykel, fotoğraf ve sinema dallarındaki eserlerin sergileneceği serginin 3 Aralık 2022 tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı