ALTINORAN’DA ESAT ÜLKÜ VE TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI EKİNLİĞİ
KÜLTÜR SANAT 17.12.2021 10:10:00 818 0

ALTINORAN’DA ESAT ÜLKÜ VE TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI EKİNLİĞİ

Adana Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, Nazilli Fotoğraf Derneği, Adana Tabip Odası ve Aydın Tabip Odası tarafından Esat Ülkü ve tüm sağlık çalışanlarına saygı ekinliği gerçekleştirildi.

Adana Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, Nazilli Fotoğraf Derneği, Adana Tabib Odası ve Aydın Tabib Odası tarafından Esat Ülkü ve tüm sağlık çalışanlarına saygı ekinliği gerçekleştirildi.

Adana Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, açılışta yaptığı konuşmada, Corona salgının birçok bedeni aramızdan aldığını belirterek, ”Ancak bedenden daha önemlisi yaşamı alıyor. Yani biz her gün kaybettiğimiz 200 küsur insana odaklanmışken ama her dakika kaybettiğimi yaşamamızın kaybolduğunu görmüyoruz. Bunun için bir kısım kent efsaneleri üretiliyor. Belki de biyolojik bir savaştır, onu bilemiyoruz ama bir sonucu var bu işin, bu sonuç bize diyor ki, yaşamdan kopun evinize girin. Eğer bu biyolojik savaşsa bunun devam edeceği açıktır, evimizde yaşamaya mahkûm olacağız. Okulsuz okullar, sergi salonsuz sergiler, ziyaretçisiz müzeler, vs. Yani insansız bir dünya. İstenildiği kadar bedensiz yaşanılsın. Herkes evine hapsedildikten sonra herkes öldü demektir. İşte bunu aşmanın da tek bir yolu var. Tek yolu aşılanmaktır” dedi.

Bu serginin açılmasının nedeninin fotoğrafın sanatsal değerinin dışında, yaşama dönme mücadelesinin en önünde savaşan kahramanların ve bu kahramanların içerisinde kaybedilenlerin anısına bir saygı duruşudur olduğunu ifade ederek, “Sizleri bu kahramanlar öncüğünde bir dakikalık saygı duruşuna davet etmek yetmez, daima saygıda durmak lazımdır” dedi.

Uygur,”Bu sergiyi açmamızın üç nedeni var. İlki bir tabip mücadelesi sırasında, o zaman aşı yoktu, hayatını kaybediyor. Bunun Hasan Tahsin’in kurşun sıkmasından farkı yok bence. İkincisi bu kişi sıradan bir insan değil, tabip odasının başkanı. Üçüncüsü ise bir fotoğraf sevdalısı. Dolayısıyla Nazilli Fotoğraf Derneğinin üyesi. Esat Ülkü’nün nezdinde bu uğurda canını kaybeden sağlık çalışılanların önünde saygıyla eğilerek bu sergiyi açıyoruz” dedi.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet Çıbık da, görevi başında iken hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü’nün eksikliğini her zaman yaşadıklarını ifade ederek,”Ama onu güzel hatıralarıyla, onun renkli kişiliğiyle, onu böyle güzel anmalarla, hem hekimliği, hem sanatçılığıyla, her yönüyle sürekli yaşadığına inanıyoruz” dedi.

Aydın Tabip Odası ve Nazilli Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Mersin ise, tüm dünyada büyük bir bela ile uğraştığını, bu belanın 400’den fazla sağlık personelinin canının aldığını söyledi. Mersin, “Ama bizim için en acısı Esat Abimiz oldu. Keşke Esat Abimin sergisine birlikte gelseydik de burada birlikte şen şakrak güzellikleri birlikte yaşasaydık. Ama bu olumsuzluklar içinde olsak da sanat her zaman var ve var olmaya ve gücünü göstermeye devam edecektir” diye konuştu.

CHP önceki dönem Adana Milletvekillerinden İbrahim Özdiş, “Her şeye rağmen çok güzel bir akşam etkinliğindeyiz. Bu ülkenin hekimleri sizler olduktan sonra bu ülkenin sağlığını da hep beraber kurtaracağız.  İyi ki varsınız, iyi ki buradayız” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü’nün görevi başında vefat eden tek başkanı olduğunu belirterek, “Bu bizi çok üzüyor. 200 hekim yoldaşımızı ve düne kadar toplam 524 sağlıkçımızı kaybettik” dedi.

Türk Tabibler Birliği Odası 2. Başkanı Ali İhsan Ökten yaptığı konuşamadan sonra “Corona Yoğun Bakımda Bir Gün” adlı fotoğraflardan oluşan sunum yaptı.

Daha sonra Coronadan ölen Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü’nün 20 eserden oluşan “Siyah-Beyaz Dünyam” adlı serginin açılışı yapıldı.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı