Altılı masa İmamoğlu için Saraçhane
SİYASET 15.12.2022 19:22:00 1153 0

Altılı masa İmamoğlu için Saraçhane'de

İmamoğlu'nun yargılandığı davada 'siyasi yasak' ve hapis cezası' kararı sonrası Saraçhane'de bir miting gerçekleştirildi.İmamoğlu "Burası Saraçhane, burası sizin eviniz, burası milletin evi, burada siz ne derseniz o olur" dedi.

 

 


 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "YSK üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. İmamoğlu'nun avukatları istinafa başvuracak. İstinafın kararı onaması durumunda İmamoğlu'na siyasi yasak uygulanacak.

Dün altılı masayı oluşturan parti başkanları, İmamoğlu'na verilen cezaya karşı İstanbul'da Saraçhane’de bir araya gelme kararı almıştı. Binlerce kişi Saraçhane'de buluşurken, Saadet Partisi Genel Başkanı bir mesaj yollayarak katılamayacağını duyurdu. Karamollaoğlu, "Ertelenmesi mümkün olmayan sağlık kontrolüm nedeniyle Saraçhane'deki anlamlı programda olamayacağım. Oradaki herkese canı gönülden selamlarımı iletiyorum. Her daim adalet, herkese adalet" dedi.

Konuşmaların yapılması için kurulan platformda "Millet iradesine sahip çıkıyor" ifadelerine yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB binasına giriş yaptı. Liderleri, İmamoğlu karşıladı.

CHP'nin büyükşehir belediye başkanları ve İstanbul ilçe belediye başkanları da İmamoğlu'na destek için sahneye geldi.

İmamoğlu: Bunlar hasta hasta
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye ilk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi. İmamoğlu "Burası Saraçhane, burası sizin eviniz, burası milletin evi, burada siz ne derseniz o olur" diyerek konuşmasına başladı.

İmamoğlu şöyle konuştu:
"- Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Allah aşkına bu ülkeyi yönetenlerin ey vatandaşlarım sizinle ne dertleri var?

- (Hükümet istifa sloganları üzerine) Öyle kolay kaçmak yok. Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada.

- Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle derdi ne biliyor musunuz. Bunlar hasta hasta. Hem de çok hasta. Bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar.

- Milli irade kendilerinden yana bir karar verirse hiç sorun yok ama başka türlü bir karar çıkarsa bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapsınlar, nafile, nafile, nafile.

- İstanbul, 3.5 yıldır vicdana ve mantığa uygun bir şekilde yönetiliyor. İstanbul'da artık hiçbir zaman İstanbullunun heba edecek bir düzene asla izin vermeyecek. Artık İstanbullunun adaletsiz kısacası insafsız bir yönetime tahammülü yok. Türkiye'de aynen bu şiarla görevini bu şekilde yapan 11 belediye başkanımız sayesinde de Türkiye'de millet israf düzenini istemiyor. 1001 numara çeviriyorlar.

- Cumhuriyet yöneticilerin yani bizlerin hadlerini bildiği bir rejimdir. Kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun halkın oylarıyla seçilmiş bir yöneticiyi hukuksuz bir şekilde görevden almak haddini bilmemek demektir.

- Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Atatürk'ün dediği gibi 'Toplumda en yüksek hürriyetin sağlanması ve korunması için Cumhuriyet kuruldu.' Bu yüksek hürriyeti nasıl kuracağız? Atatürk, 'Milli egemenliğin kurulmasıyla' diyor. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor.

- Türkiye yol ayrımındadır. Milli egemenliği kabul edenlerle, milli iradeye alerjisi olanlar arasında bir yol ayrımındayız. Milli egemenliği, kayıtsız şartsız kabul edenlerin yanında duracaksınız. Hepimize eşit saygı, sevgi duyulmasını istiyorsunuz adres altılı masa.

- Altılı masanın en çalışkan neferi olacağım. Genel başkanlarımın ve hepinizin huzurunda söz veriyorum. Türkiye'nin işte buna çok ihtiyacı var.

- Ben ortak akla, ortak aklın iradesine inanıyorum. Toplumun birlikte barış içinde ortak bir geleceği inşa edebileceğine inanıyorum. Onlardan ve onların dikte ettirdiği yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum. Benim sığınacak mahkemelerim, hakimlerim yok ama çok şanslıyım, benim arkamda 16 milyon hemşerim var, milletimiz var. Bu masanın vatansever liderleri ve onların kurduğu büyük Türkiye İttifakı var.

- Bu dava bana açılmış bir dava değil, bu dava partili davası değil, bu dava ülke davası, bu dava adalet davası..."

İmamoğlu "Her şey çok güzel olacak" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çağırdı.

Kılıçdaroğlu: Adalet ya gelecek ya gelecek
Kılıçdaroğlu 11 madde halinde düşüncelerini aktaracağını belirterek şunları söyledi:

"1) Mevlana der ki; adalet kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur ve kainat onun etrafında döner. Bugün bizi buraya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Ama hepinizin huzurunda söz veriyorum adalet ya gelecek ya gelecek.

2) Adaleti dağıtacak kişi hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Yani yargıç hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bu yapılmadığı takdirde adaletsizlik olur.

3) Adaleti dağıtacak kişi kralın sofrasına, sultanın sofrasına, sarayın sofrasına asla oturmayacak. Çünkü sofraya oturan alimin verdiği fetva yanlıştır ve doğru olmaz.

4) Milli irade. 1921 ve 1924 Anayasalarının birinci maddesi şudur; hakimiyet milletindir. Bugünkü diliyle yeni Anayasa'da ve Meclis'in duvarında yazılı olan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesine bugün darbe vurulmuştur. 16 milyon İstanbullunun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulmuştur. Biz milli iradeyi yeniden ama yeniden inşa edeceğiz.

5) Adalet bugün yaşadığımız Türkiye'de temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür. Çünkü, sokakta herhangi bir vatandaşa sorun bu ülkede adalet var mıdır diye. Emin olun büyük bir kısmı bu ülkede adalet yoktur diyecek. Ama bizler Altılı Masa olarak adalet konusunda kararlıyız ve adaleti bu ülkeye mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

Bugün Türkiye'de hiç kimse kendini güvende hissetmiyor, hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku var. Bu manzarayı bitireceğiz.

6) Yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Ağacın kurdu kendi içindedir. Uyuşturucu baronlarına ses çıkarmazlar, parti teşkilatından gelenleri hakimlik savcılık koltuğuna oturturlar, çetelerle yan yana gezerler. Bu tabloyu değiştireceğiz. Adaletin ağacı görkemli ve sağlıklı olacak.

7) Zulmün artsın ki tez zeval bulasın. Evet zulüm var öteden beri var. Milletvekillerimiz, gazeteciler tutuklandı. İstanbul İl Başkanımız siyasi yasak kapsamına alındı. Bu tablo zulmün arttığı bir tablodur bu da yakında zeval bulacaklar demektir. Onları göndereceğiz.

8) İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar asla ve asla kabule dilemez. Toplumun vicdanı kanamaktadır. Ekrem Başkan hakkında verilen karar bize bir birimlik dahi geri adım attırmayacaktır. Biz Başkanın arkasında duracağız. Çünkü bizim kupon arazi merakımız yok. Her belediye başkanımız halka hizmet eder. Halka hizmet hakka hizmettir.

Hiç kimse Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz.

9) Göndereceğiz. Adaletsizliği kural haline getirenleri, milli iradeye darbe yapanları göndereceğiz. Altılı Masa kararlı bu ülkeye huzuru ve bereketi getireceğiz.

10) Hiç kimse unutmasın ve umutsuzluğa kapılmasın bu bir yüz metre koşusu değil. Bu bir maratondur sonuna geldik. 6 ay sonra maraton bitecek. Yeni bir Türkiye'yi göreceksiniz.

11) Asla başınızı öne eğmeyin önümüzde 6 ay kaldı geliyoruz. Siz de haykırın iktidar, iktidar, iktidar."


Babacan: Bu hukuksuzluğu reddediyorum

Kılıçdaroğlu'ndan sonra kürsüye gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ekrem İmamoğlu'na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddettiğini söyledi. "Bu hukuksuzluğu reddediyorum" diyen Babacan "Daha dünün ezileni" dediği Erdoğan için "şimdi başkalarını ezmeye başlıyor" ifadesini kullandı.

Babacan "Bu millet "Nâzım Hikmetlere, Ahmet Kayalara, Necip Fazıllara, Halide Ediplere zulmedenleri tarihin tozlu sayfalarına gömmüştür" ifadelerini kullandığı konuşmasında "Biz herkes için özgürlük, adalet demek için buradayız" diye konuştu. "Tek imzayla yöneten şu anda artık ülkeyi bataklıklara sürüklemekte. Bu ülkeyi bataklığa düşürmüş durumda" diyen Babacan "Korku mu umut mu? Depresyon mu mutluluk mu? Açlık mı zenginlik mi? Nasıl bir Türkiye'de yaşayacağımızı ilk seçimde bu meydan belirleyecek" diye konuştu.

Gültekin Uysal konuştu

Babacan'ın ardından kürsüye gelen Gültekin Uysal şunları söyledi:

Kalk yiğidim dağ başını duman almış. Aslan payını aslan olmayanlar almış. Aziz İstanbul Fatih'in emaneti kutsal şehir.
Bir tarihi günde buradayız Ay'a ilk ayak basan astronotun dediği gibi. Benim için küçük bir adım ama insanlık tarihi için bir büyük adımdır dediği gibi. Türk milletinin bir önemli yürüyüşünde kilometre taşının bulunduğu noktadayız. Üzüntü içerisindeyim. Bu büyük devlet için bir büyük üzüntü içindeyim. Evlatlarının geleceğini göremeyen annelerin babaların adına üzüntü içindeyim. Bu büyük ülke bu büyük millet bu kadar kötülüğü hak etmiyor.
Zalim zulmünü celladına yaptırırmış. Zalime onun cellatlarına, uçaklarına karşı bir büyük mücadeleyi burada başlatıyoruz. Hep beraber yeter söz milletin diye haykırıyoruz. 2019 yılında aslında Türk demokrasisinin çok partili hayata geçtiğimizden itibaren darbelere rağmen ana kolunu sandıkla ilgili bir büyük tartışma olmamış. Ama 6 Mayıs 2019 Türk demokrasisi için kırılma yaşandığı tarihtir. İstanbul milletin iradesiyle belediye başkanı seçilen İmamoğlu'nun yetkisinin alındığı tarihtir. Ama milli iradenin önüne set çekilmez.

Milli iradenin önüne duvarlar örülmez. Milletin azmi her daim önüne örülmüş duvarları yıkıp atmıştır.

(İmamoğlu'na verilen ceza) Bilsinler ki bu kararın nokta kadar milletin vicdanında milletin vicdanında bir karşılığı yoktur. Bu kararı alanları aldıranları biliyoruz. Herkesin bildiği bir sır. Biliyoruz. Demokrasi ile hukuk ile bu iktidar sahiplerinin ufuklarını gördük. Bakmayın isimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi dediklerine adaletleri batalı çok oldu. Onların adaleti deniz feneri davalarında zaten batmıştı.

İşte burada haykırıyorum. Yarınlarda göreceğiz bu ülkenin kaldırım taşlarında İstanbul başta olmak üzere bu kararları alanlar alnı dik bir şekilde dolaşamayacaklar. Nasıl Yassıada'da sizi buraya tıkan irade böyle istiyor diyorlarsa işte bugün de ortadaki bütün çarpıklıkları ifşa edercesine hakim bir karar veriyor.

Zaman zaman bu iktidarın hukuk reformundan bahsettiğini biliyoruz. Bütçe görüşmelerinde TBMM'de de ifade ettim; siz reform yapmayın sizden bir şey beklemiyoruz siz organize kötülük yapmaktan vazgeçin, FETÖ'cülerin size bıraktığı hukuksuzluk yapmaktan vazgeçin.

İşaret fişeğini bugün buradan yaktığımız hukuk mücadelemizin eninde sonunda milletin iradesiyle tarihin tecelli edeceği gün milletimiz iradesini ortaya koyacaktır. Onların tek bir iddiası ve davaları var. Onlar bir kişinin ailesinin ve şürekasının iktdarı ve mutluluğu için kavga veriyorlar. Bizler bugün ne kadar haklı olduğumuz ne kadar doğru olduğumu ortaya çıkıyor. Altılı Masa etrafında bir araya gelenler demokrasi diye bir kavgası var. Korkusuzca yaşama hürriyeti adına bir meselesi var.

Buradan attığınız adımla beraber Büyük Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da Bandırma vapuruyla İstanbul'dan Samsun'a giderken tarihe not düştüğü gibi not düşüyorsunuz.

Kız Kulesi açıklarında Bandırma vapuru silah taşıyor iddiasıyla aranmak istendiğinde büyük Atatürk aranmasına müsaade eder. Bir şey bulamazlar Bandırma vapuru Karadeniz'e açıldığında işte bugün bizim için de kılavuz olan şu tarihi sözü tarihe nakşettirmiştir: Onlar zannediyor ki biz Anadolu'ya mühimmat ve silah götürüyoruz oysa biz Anadolu'ya mühimmat ve silahtan daha önemli bir şey götürüyoruz. Biz Anadolu'ya cesaret ve irade götürüyoruz.

Atanmış hakimlerin verdikleri kararları hep beraber yerle bir edeceğiz.

Ben bugün burada bulunuyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün büyük ülkenin her şeyini çalanlar sandığı çalmaya karar verdiler ama bilsinler ki dünümüzü çalanlara yarınlarımızı asla çaldırtmayacağız.

Davutoğlu AKP ve MHP seçmenine seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında "Meselemiz sadece sayın İmamoğlu'nun hak ettiği makamı korumak değildir, meselemiz İstanbul seçmeninin iradesini korumak, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik değerlerini korumaktır. Dün yargı bir kez daha siyasallaştı ama bizim meselemiz siyaset üstü bir mesele" dedi. 
Davutoğlu "21 Nisan 1998'de Büyükşehir Belediye binasında hangi değeri savunduysam yine aynı değerler için buradayım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a seslenen Davutoğlu "Sakın ha bize tarafsız ve bağımsız mahkeme kararlar demeyin. İnanmayız" dedi ve Rahip Brunson ve Deniz Yücel davasını hatırlattı.

Yargı mensuplarına seslenen Davutoğlu "Alacağınız karar Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini şekillendirecek" diye konuştu,  "Hiçbir siyasi talimata uymayın" dedi.

AKP seçmenine de seslenen Davutoğlu "Sizler vesayete karşı milli irade dediniz her zaman. Sakın ha asla tahriklere kapılmayın, milli iradeyi esir alanlara karşı sesinizi yükseltin" dedi.

AKP seçmenine "Sizin kazanımlarınız yozlaşmış bir iktidarın teminatında olamaz" diyen Davutoğlu, MHP seçmenine de "Milli hakimiyetin esası milli iradedir. Kim ki milli iradeye el uzatırsa gerçek terörist, gerçek vatan düşmanı odur" diye seslendi.

Davutoğlu altılı masaya ilişkin iktidara seslenerek "Bu masa sizin kurtlar sofrası masanız değildir, bu masa Halil İbrahim masasıdır. Dağılmayacak, dağılmayacak, dağılmayacak" diye konuştu.

Akşener: Milletin iradesi burada
 

Akşener "Milletin iradesi burada, Ekrem kardeşimin yanında" diye konuştu.
Saraçhane'de konuşan Akşener şunları söyledi:

100 yıl önce olduğu gibi bugün de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyenler burada. Saraçhane'de. Ama o 100 yıl önce verilen kararın, ilkenin, iradenin temsilcileri kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar burada ve İstanbul'dan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye haykıranların o sesini duymayanların, onların saraylara kapandığı anda milletin sesini duymadığı anda biz Saraçhane'deyiz. Bir tiyatroya, bir haksızlığa, kara cüppelerini saranlara buradan seslenen İstanbullular, diyorsunuz ki saray sizinse Saraçhane bizimdir. Diyorsunuz ki zulüm sizinse haksızlık sizinse sandık bizimdir.

16 milyon İstanbullunun iradesi burada ve millet burada. Milletin sesi burada. Demokrasi burada. İrade burada. Milletin iradesi burada ve Ekrem kardeşimin yanında.  

"GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"

Evet, gençler diyor ki yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.

Haksız yere Ekrem kardeşimi yargılasalar, cezalandırsalar da bu ses, bu yürek, bu demokrasi aşkı, bu sandıkta verilecek cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki artık 16 milyon İstanbul'un dışında 85 milyon Türkiye'nin de senin yanında olduğunu burada Saraçhane'de görüyoruz.

Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Hele aziz milletimizde hiç sürmez. Geldikleri gibi giderler. Geldikleri gibi gittiler. Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı