ALİ BABACAN’DAN ERDOĞAN’A AİHM SORULARI
SİYASET 6.02.2022 15:27:00 569 0

ALİ BABACAN’DAN ERDOĞAN’A AİHM SORULARI

DEVA Partisi lideri, “AİHM onca yıldır bizim mahkememize saygısızlık etmiyordu da şimdi mi ediyor? Madem öyle siz kendiniz zamanında 3 defa neden başvurdunuz?,” dedi

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin 1. Olağan Adana İl Kongresinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve iş insanı Osman Kavala ile ilgili olarak, "Bizim mahkeme kararlarımızı tanımayanı biz de tanımayız. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz" açıklamalarına tepki gösterdi ve, ''AİHM onca yıldır bizim mahkememize saygısızlık etmiyordu da şimdi mi ediyor? Madem öyle kendiniz zamanında 3 defa neden başvurdunuz? Sayın Erdoğan başvurunca sorun yok ama başkası başvurunca sorun var'' diye konuştu.

Babacan'ın İl kongresindeki konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Gençlerimizin hayallerini ellerinden aldılar. Gençler bu otoriter ortaklık tarafından dışlanıyor. Kitap fiyatları olmuş ateş pahası. Gençlerden kitap almak isteyen kaç tanesi önümü kesti artık paramız kitap alamaya yetmiyor dedi. Bir kahve içmeye çıkamıyorlar. Bu ülkenin gençlerine reva görülen bunlar mı?

Bu kahredici tabloyu partili medyada görebiliyor musunuz? Onların derdi başka paralı asker patronlarını dinliyorlar. Şunu yazma diyorlar yazmıyorlar. Vatana millete hayırlı bir iş yapmaya zamanları yok.

Torpili olmadığı için devlet kapılarından reddedilen işsizliğe mahkum edilen bu adaletsizliği de sona erdireceğiz, mülakat sistemini de çöpe atacağız. Yazılı sınav neyse o. Mülakat ülkede fiilen işini yürütmeye çalışanların sistemi haline gelmiş durumda. Gençleri kalıplara sokmaya çalışan dar zihniyeti tarihe gömeceğiz.

Son 7-8 yıldır ülkemiz lig düşüyor. Her bir gencin hakkı hukuku için ötekileştirilmemesi için mücadele veriyoruz. Elin batılısı Asyalısı bizim gençlerimizden daha zeki kabiliyetli diye mi daha iyi yaşıyorlar? Hayır. Başta ekonomi olmak üzere, politikadan sağlığa her alanda çalışıyoruz. İnternet hem ucuz hem hızlı olacak. Gasp edilmiş tüm özgürlükleri de iade edeceğiz.

Beka ayakta kalmak demek. Gençlerin terk etmek istedikleri ülke ayakta kalabilir mi allah aşkına? Biz Türkiye'yi gençlerin ülkelerinde kalmak istedikleri ülke haline getireceğiz. Yaptık daha iyisini yapacağız. Eskiden Avrupa'dan erasmusla gelen öğrenciler kuyruğa giriyordu Türkiye'ye gelmek için. Türkiye'yi daha da güçlü şekilde Dünya'nın cazibe haline biz getireceğiz inşallah.

Sayın Erdoğan, kendi vatandaşımızın haklarını ihlal ettiği yetmemiş gibi bağlı olduğumuz Uluslararası sözleşmeyi de ihlal ediyor. Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine uyacağız diye taahhüt vermemiş miyiz? Vermişiz. Ortağı olduğumuz bizim de içinde olduğumuz bir kurum. TC'nin kendi anayasasının hükmü. Kimse bize zorla yaptırmıyor. Rahmetli Özal neden AİHM'e başvuru hakkını getirdi bu ülkeye. İktidara geleceklerin bu vatandaşa zulüm etmesin diye getirmiş.

AİHM onca yıldır bizim mahkememize saygısızlık etmiyordu da şimdi mi ediyor? Madem öyle siz kendiniz zamanında 3 defa neden başvurdunuz? Bir şiir okuduğunuzda siz de AİHM'in kapısını çaldınız; hemde 3 defa çaldınız. Kendi sıkışınca başvurmuş. Sayın Erdoğan başvurunca sorun yok ama başkası başvurunca sorun var. İşine gelmeyince başkalarına şöyle böyle de.

Burada mesela 84 milyonun hakkını hukukunu ilgilendiren ülkemizin uluslararası itibarını koruyacak bir durumdan bahsediyoruz. Hiç şüpheniz olmasın bu yanlış istikameti durduracağız. Türkiye'nin uzun vadeli hedefe ihtiyacı var. İlk olarak şu bozulan siyasi diyalogumuzu düzelteceğiz. Avrupa Birliği ile vize başvurusunun kalkması için de çalışacağız.

Tarım eylem planını gerçekleştirdik. Atacağımız her adımı hesaplıyoruz. Çiftçimize destek ödemelerini artıracağız. Çiftçimizin kredi borçlarını iki yıl ödemesiz olmak üzere sıfır faizle taksitlendireceğiz. Gümre maliyetinin yarısını biz karşılayacağız. Bir adımda sulamada atacağız, düşük tarife uygulayacağız. Biliyorsunuz iklim değişikliği nedeniyle ekim dikim zamanı değişti. Kuraklık önemli bir sorun.

Ülkemizdeki bütün sulama yatırımlarını alt alta yazın, toplayın bir Kanal İstanbul parası etmiyor. İktidarımızın ilk 5 yılında Türkiye'deki tüm tarımsal sulama projelerini tamamlayacağız. Bu iş öncelik meselesi. Öncelik toprak mı tarım mı çiftçi mi yoksa rant mı? Şu anda bunların önceliği rant. 'Kanal İstanbul'da 500 bin kişilik şehir kuracağız' diyor. Niye? Gayrimenkul, rant! İnşallah biz toprağı suyla buluşturacağız.''

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı