Ali Nejat Ölçen´den, ?GAFLET İÇİNDEKİ 1128 ADET BİLİMCİLER,? Yorumu
SİYASET 15.01.2016 15:40:52 2360 0

Ali Nejat Ölçen´den, ?GAFLET İÇİNDEKİ 1128 ADET BİLİMCİLER,? Yorumu

XV) ve .(XVI) Dönemlerde İstanbul milletvekili olarak parlamentoda görev yapan araştırmacı yazar Dr. Ali Nejat Ölçen Akademsiyenler Bildirisini Güneydoğu´da yaşanan çatışmaların geçmişi ve bugünü çerçevesinde eleştirdi

Ölçen değerlendirmesinde şu görüşleri gündeme getirdi:

?Büyük Orta Doğu Projesinde şu bilinmelidir ki:

Ortadoğu yöremizde "gerilla" savaşını yürürlüğe koyan PKK değil, onu kullanan ABD´dir. ABD´nin kimi zaman denetiminden çıkarak, içinde öğrencilerin bulunduğu okulu yakabilmekte ve halkın göç etmesine yol açan yıkım eylemlerini uygulamaya koyabilmektedirler. PKK´nın başarısızlığının temel nedeni yöre halkına da büyük zararlar vererek ABD´nin taşeronluğunu üstlenmiş olmasıdır.

Güney Doğu Anadolu´muzda halkımızı yaşamdan küstüren PKK vahşetini görmezden gelen 1128 bilimci, eğer ABD´de olsaydı, ve Kızılderililere uygulanan zulmü dile getirmeye girişselerdi başlarına ne geleceğini bilebilirler miydi?

Önce onlara kimi gerçekleri anımsatmak gerekecek.

1.R.T.Erdoğan, başbakan iken kendisini BOP´un eş başkanı olduğunu ve de kendisine görev verdiğini açıklamış ve ne yazık ki, CHP ve MHP´den hiç kimse, genel başkanları dahil "TBMM dışında Size hiç kimse görev veremez, ve de kimin görev verdiğini açıklamalısınız "diyememiştir!

2.Bir süre sonra Çankaya´da Abdullah Gül, konuyu "iyi şeyler olacak" diye açıklamış ve Başbakan R.T.Erdoğan de bunu "açılım" olarak çadır içinde yargı yoluyla PKK´nın silahlarını bırakacağını müjdelemişti. Açılımı korumak amacıyla PKK´nın kimi tahripkâr eylemlerine müdahale edilmemesi kararını veren kim di?

3.Aynı Başbakan R.T.Erdoğan, PKK ile masaya oturulduğunu söyleyenleri şerefsizlik le suçlamış ve kısa bir süre sonra buyruğundaki MİT başkanıyla görüşme yapıldığı anlaşılmıştı.

4.ABD kökenli açılımı kolaylıkla yürütebilmek için yasalarda değişiklik yapmak, Bilgisayarlara yapıştırılan uyduruk belgeler suç kanıtı olmalı, gizli tanıkların kim olduğu bilinmeden açıklamaları el arabasıyla yargıya taşınırken ve Genel Kurmay Başkanının terörist olduğu kanıtlanırken (!) Ordu Komutanları, Parti Başkan ve Genel sekreteri, aydınların iktidar karşıtları tutuklanıp Silivri zindanlarına atılırken, gizli tanığın bilinmemesi için Devlete kimlik değişikliği yapması biçiminde sahtekârlık hakkı tanınırken (5726 sayılı yasa ile) sizler 1128 kişi nerelerdeydiniz; ABD Dışişleri Bakanı Bayan Clinton"aşırı" gitmişsiniz dediğinde... Nereydiniz!

5.Açılımın, Güney Doğuda, Diyarbakır´ı, Şırnak´ı Cizre´yi,Sur,Nusaybin ve Silopiyi harabeye çevirirken Diyarbakır´ın Çınar ilçesinde patlayıcı bomba 1 polisin, 3 küçük çocuğu ve 2 yurttaşımız can verirken bildirinizdeki imzalarınızın utancını duyabildiniz mi?

6.Bugün ABD´nin milis gücü PKK ile BOP´un uygulanmasını üstlenerek Gerilla savaşını başlatmıştır. Güney Doğu´da ABD ile Türk Ordusu hesaplaşmaktadır. Sizler hangi taraftasınız? Böylesi hesaplaşmanın bir tek sorumlusu vardır: Açılım´ın mucidi AKP iktidarı. Cematle elbirliği içinde Ordumuzu kendisini koruyamaz aydınlarımızı konuşamaz duruma getiren AKP iktidarıdır. Bu iktidar PKK karşısında Devletimiz kendisini koruma hakkını kullanmaktadır deme hakkını yitirmiştir çünkü bugünkü sonucun baş sorumlusudur AKP iktidarı.

7.Yer yüzünde hiçbir ülke Türkiyemiz kadar kendi içinde hain yetiştirememiştir. Şunu biliniz ki Güney Doğu Anadolu´muzda ABD´nin kara gücü PKK tükenip yok oluncaya kadar Türk Ordusu üzerine düşen görevi başarıyla sürdürecektir. Çünkü bu bir savaştır ve savaşı başlatan ABD´nin güdümündeki PKK´dır ve Kürt yurttaşlarımızı PKK´nın elinden ve onun TBMM´deki uzantısı büyük toprak ağalarının ikiyüzlü Parti´nin politikasından kurtarılacaktır. Çünkü:

8.Mustafa Kemal Atatürk´ün Türkiye Cumhuriyeti Devletine çizdiği Misak-ı Milli Sınırları içindeki yurttaşlarıyla birlikte bölünmeksizin barış içinde yaşamalarının tüm gerekleri yerine getirilecektir.

Böyle Biline Çare Buluna.

Dr. Ölçen

 

Ali Nejat Ölçen .(XV) ve .(XVI) Dönem İstanbul milletvekili, araştırmacı yazar.olup   Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim görevlisidir. Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHAK) kurucu üyesidir.

İslâmda Karanlığın Başlangıcı ve Türk İslam Sentezi (Ekin Yayınları) - Kemalizm´in Ekonomisi(Güldikeni Yayınları) - Devlet Yokuşu (Doruk Yayınları)-Ecevit Çemberinde Politika Politika Çemberinde Ecevit (Ümit Yayıncılık) - Kendini Yok Eden Osmanlı 1535-1914 (Ümit Yayıncılık) - Osmanlı Meclisi Mebusanında İttihat ve Terakki´nin Zorbalığı ve Siyasal İşkenceler (Güldikeni Yayınları) adlı kitapların yazarıdır

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli