Akşener
SİYASET 9.11.2021 11:17:00 421 0

Akşener'den Lütfü Türkkan açıklaması

Akşener, 'Evet Lütfü Bey bir hata yaptı. Karşısında genel başkanına küfür etmiş ahlaksız bir adam da olsa sinirlerine hakim olmalıydı. AK Parti'nin provokasyonuyla talihsiz bir olay yaşadık' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Karşımızda bütün değerleri ayaklar altına almış kirli bir zihniyet var. Her kim ki bu değerlerden koparsa yapamayacağı çirkinlik yoktur. Geçen hafta bu durumu hatırlatmış ve uyarmıştım. Milletimizin ayağına gitmemizden, vatandaşımıza kulak vermemizden rahatsızlar. Bunu iktidarları için en büyük tehlike olarak görüyorlar. Onun için her tür çirkinliği yapacaklar.
Geçtiğimiz Cuma AK Parti'nin planlı provokasyonuyla talihsiz bir olay yaşadık. Mal bulmuş mağribi gibi tepinip duruyorlar. Evet Lütfü Bey bir hata yaptı. Olgunluk gösterdi, çıkıp özür diledi. Karşısında genel başkanına küfür etmiş ahlaksız bir adam da olsa sinirlerine hakim olması gerekirdi. Maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü. Bu olay vesilesiyle başta Sayın Erdoğan ve çevresindekiler gönüllerindeki şehit, şehit yakını ve kadın sevgisini keşfetmiş oldu. Mağribilerin başındaki, Kabine toplantısında muhalefetten STK'ya kadar demediğini bırakmadı.
Hatta, bu yeni keşfedilmiş hassasiyete, kendilerini öyle bir kaptırdılar ki; bu mağribilerin başı olan Beyefendi, kısa ve orta dönemli bir hafıza kaybı yaşıyor olsa gerek; dün akşam, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, muhalefetten, STK’lara, kim varsa, demediğini bırakmadı. Utanmadan işi, kendi eliyle rafa kaldırdığı, İstanbul Sözleşmesi’ne kadar getirdi. Hatta kantarın topuzunu kaçırıp, Lütfü Bey’in kredi borcunu açıklayarak, kanunları bile çiğnedi.
Sözüm ona, ahlak timsali bu Bey, son dönemde alışkanlık haline getirdiği üzere, bir de kolaj video hazırlatmış, onu izletti. Hal böyle olunca, bugün biz de, kendisinin hafızasını tazelemek üzere, bir video hazırladık."
Akşener sözlerinin ardından bir video izletti. Videoda Erdoğan'ın iktidarı boyunca yurttaşlara sarf ettiği çirkin sözlere yer verildi. NTV video izletildiği sırada yayını yarıda kesti.

Akşener'den Erdoğan'a: Sen ve arkadaşların için de aynı sorumluluğu al
Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her dükkanın içinde A Haber'e provokasyon yaptırabilirsiniz. Porno sitesi gezenlere, orada yavşak yavşak konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Yaptırın. Sizden korkan sizin gibi olsun!
Onlar, hatalarında üste çıkmaya çalışır, başkalarını suçlarlar, biz, hatamız olduğunda, sorumluluğunu alırız. Onlar, hatalarının üzerine, türlü yalanlarla tüy dikerler, biz, hatalarımızı telafi ederiz. İşte tam da o nedenle, onlar hatalarında boğulup, tıpış tıpış giderken, biz, hatalarımızdan aldığımız derslerle, her geçen gün büyüyoruz. Bu vesileyle, buradan, iktidarın başındaki, bu pek bir duyarlı beyefendiye, bir çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfü Bey’in hatasından, siyasi rant kovalayacağına; milletin gözünde kaybettiğin itibarı, sahte kabadayılık şovlarıyla kazanmaya çalışacağına; hazır, şehitlerimiz, şehit ailelerimiz ve milletimiz için, yepyeni bir hassasiyet geliştirmişken; Fırsat bu fırsat, gel, atılması gereken bazı adımları, hemen at.
Milletimize küfreden Mehmet Cengiz’in aldığı ihaleleri iptal edip, küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et. Dini değerlerimizle dalga geçen Egemen Bağış’ı, atadığın Büyükelçi görevinden hemen al. Senin zihniyetindeki birinden, istifa etmesini elbette beklemiyorum, ama en azından, daha önce 'kelle' olarak andığın şehitlerimizin ailelerinden, en azından özür dile. Lütfü Bey, bir hata yaptı, sorumluluğunu aldı. Madem o kadar hassassın; O zaman, şimdi sen ve arkadaşların için de, aynı sorumluluğu alma vakti."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli