Aksa Doğalgaz’dan Kamuoyuna Duyuru
GÜNDEM 11.02.2023 12:28:00 3315 0

Aksa Doğalgaz’dan Kamuoyuna Duyuru

Depremden etkilenen bölgelerinde detaylı kaçak tarama çalışmalarını sürdüren Aksa Doğalgaz Çukurova, 758 bin 768 abonesine güvenle doğal gaz ulaştırmak için acil durum teyakkuzuna geçti.

 

6 Şubat Pazartesi  günü Kahramanmaraş’ta saat 04.17 sularında merkez üssü Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci bir depremle etkilenen Adana, Mersin ve Osmaniye’de gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Aksa Doğalgaz Çukurova Grup Direktörü Sertaç Uraz, “Adana, Mersin ve Osmaniye’ye bağlı il merkezilerine ve ilçelerimize doğal gaz ulaştıran 15 şehir giriş istasyonumuzun, 5278 kilometrelik boru hattı ve ekipmanlardan oluşan tüm şebekemizin kontrollerini hız kesmeden sürdürüyoruz. Faaliyetlerimiz sonucunda şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık” diye konuştu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan çevre illerin yanı sıra Hatay başta olmak üzere Osmaniye, Adana ve Mersin’i etkileyen depremlerin ardından acil eylem planını devreye alarak doğal gazın şehirlere giriş istasyonlarını ve binlerce kilometreyi kapsayan doğal gaz boru hattı dahil tüm şebeke unsurlarını kontrol eden Aksa Doğalgaz Çukurova, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Detaylı çalışmalar 7/24 sürüyor

Faaliyet alanı içerisinde yer alan dört şehrin altyapısında yürüttükleri detaylı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Aksa Doğalgaz Çukurova Grup Direktörü Sertaç Uraz, “Adana, Mersin ve Osmaniye’ye bağlı il merkezilerine ve ilçelerimize doğal gaz ulaştıran 15 şehir giriş istasyonumuzun, 5278 kilometrelik boru hattı ve ekipmanlardan oluşan tüm şebekemizin kontrollerini hız kesmeden sürdürüyoruz. Faaliyetlerimiz sonucunda şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Yaşanan depremin ardından güvenli ve kesintisiz gaz arzının sağlanması için acil eylem planımızı hızla devreye alarak 4 adet kaçak tarama aracıyla şebeke detay kontrollerini gerçekleştirmeye başladık. Güvenlik gerekçesiyle kısmi kesinti gerçekleştirmek durumunda kaldığımız bölgelerde ise hastaneler, fırınlar ve bakımevleri başta olmak üzere kritik tesislere taşıma yöntemi ile CNG/LNG tedarik ederek gaz arzı sağlıyoruz. Bir yandan şebeke kontrollerimiz sürerken Adana’nın yüzde 99,4’üne, Osmaniye’nin yüzde 91,4’üne ve Mersin’in yüzde 100’üne doğal gaz arzı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Depremden en çok etkilenen iller arasında bulunan Hatay bölgesinde abonelerinin yüzde 20,1’ine doğal gaz ulaştırabildiklerini belirten Uraz, sözlerine şöyle devam etti: “BOTAŞ’ın Kahramanmaraş-Gaziantep doğal gaz iletim hattında meydana gelen hasardan dolayı Hatay’a bağlı Antakya, Arsuz, İskenderun, Belen, Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki 34.381 binada bulunan 137.422 abonemize henüz gaz arzı sağlayamıyoruz. Onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra kentte yaşanan depremin etkilerinin büyük olması, hasarlı binaların servis kutularının ve şebekeyi kontrol ettiğimiz vana ve ekipmanların üzerine göçmesi ve en önemlisi hasarlı alanları izole etmek için yapılacak kazı çalışmalarında oluşacak ses ve titreşimlerin arama kurtarma çalışmalarını dolayısıyla yaşam umudunu tehlikeye atarak olumsuz etkileyebileceğinden bu ilimizde kontrollü gaz verme çalışmaları BOTAŞ iletim hatlarının tamiri sonrası yapılacak. Hali hazırda Dörtyol ve Erzin’de abonelerin %99,6’sının gaz akışı devam etmekte olup Reyhanlı bölgemizde şebeke ve kaçak detay kontrollerimizin yüzde 100’ü tamamlanarak gaz verme çalışmaları başladı.”

Uraz, “Bölge halkının bir parçası olarak hep birlikte etkilendiğimiz depremlerden dolayı yaşanan can kayıpları hepimizi derinden üzdü. Her ne kadar aynı zamanda depremin etkisine maruz kalan taraf olsak da görevlerimizi eksiksiz ve hızla yerine getirirken ülkece birlik ve beraberlik seferberliğine biz de katıldık. Çukurova bölgemize gerekli yardımları ulaştırmaya devam ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı