Aksa Doğalgaz dördüncü kez Düşük Karbon Kahramanı oldu
EKONOMİ 5.05.2023 09:09:00 901 0

Aksa Doğalgaz dördüncü kez Düşük Karbon Kahramanı oldu

Faaliyet gösterdiği dağıtım bölgelerinde hava kalitesinin önemli oranda artmasına olanak sağlayan Aksa Doğalgaz, üst üste dördüncü kez ödüle layık görüldü. “Ödülü Aksa Doğalgaz Başkan Yardımcısı Yücel Yazıcı aldı"

 

Aksa Doğalgaz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği’nin gerçekleştirdiği 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” projesiyle Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nün sahibi oldu. “Ödülü Aksa Doğalgaz Başkan Yardımcısı Yücel Yazıcı aldı"

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğine karşı etkin mücadelede örnek oluşturan kuruluşlara verilen SÜT-D 2023 Düşük Karbon Kahramanları Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülü İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu takdim etti.

Bir yılda 111,8 ton karbon azaltımı 

Sanayileşme, nüfus artışı ve ısınma ihtiyacı gibi sebeplere bağlı gelişen hava kirliliğine karşı temiz ve nefes alınabilen bir hava sahasının önemine dikkat çeken Aksa Doğalgaz, sürdürülebilirlik çalışmalarını iş süreçleriyle birlikte yürütüyor. Aksa Doğalgaz’ın bu bakış açısıyla pilot bölgelerinde hayata geçirdiği “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” projesi kapsamında bir yıl boyunca sayaç okuyan ekiplerinin bir bölümü otomobil yerine elektrikli motosiklet/bisiklet kullandı. Bir yılın sonunda 111,8 ton karbon salım azaltımı sağlanan projenin çıktılarını yakından takip eden Aksa Doğalgaz iyileştirme ve geliştirmelerle birlikte “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” uygulamasını tüm bölgelerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Doğal gaza yüzde 20 oranında yeşil hidrojen 

Aksa Doğalgaz, 2022 yılında 5 milyona yakın abonesinin karbon yoğun yakıtlar yerine doğal gaz kullanmasıyla 9,3 milyon ton daha az karbon salımı gerçekleşmesine katkıda bulundu; bu oran, 392 milyon ağaçtan oluşan bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eşit. Türkiye’nin doğal ve temiz yarınları için çevresel etkileri en az olan enerji kaynaklarına yönelmek Aksa Doğalgaz için tercih olmaktan öte bir konumda yer alıyor. Bir zorunluluk olarak gördüğü çevreci kaynaklardan üretilen enerjilere yönelik bilinçlenmenin önünün açılması gerektiği düşüncesiyle operasyonel adımlarını sistematik biçimde kurgulayan Aksa Doğalgaz, taleplere başarıyla karşılık vermenin yanında çevresel etki için dinamik ve yapıcı projeler üretiyor, bunların sürdürülebilir bir ölçüde yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu nedenle senelerdir çevreci alternatiflere yönelik Ar-Ge çalışmaları yürüten Aksa Doğalgaz’ın GAZBİR-GAZMER bünyesinde uygulamaya aldığı bir diğer projesinde doğal gaza yüzde 20 oranında yeşil hidrojen karıştırılıyor. İlerleyen süreçte bu çalışmayı geliştirerek bir hidrojen köyü kurmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, temiz hava sahası ve çevresel etkinin tüm kolları için etkin çalışmalar ortaya koyuyor. 

Doğal gaz bağlantı bedeli iki ay boyunca 6 taksitli

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il, 260 ilçe ve beldede yeni aboneleri için bağlantı bedeline 6 taksit kampanyası başlattı. Konforlu, ekonomik ve çevreci enerji doğal gazı kullanmak isteyen vatandaşlar, mayıs ve haziran aylarında anlaşmalı banka kredi kartlarını kullanarak yapacakları ödemelerde abone bağlantı bedelinde 6 taksit fırsatından yararlanabilecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı