AKP
SİYASET 3.11.2022 15:31:00 523 0

AKP'li Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız bir devrimcidir"

AKP'li Çelik, Ankara'da gençlere seslenerek, "Siz üreteceksiniz, çalışacaksınız, okuyacaksınız, ülkenizin yelkenlerini dolduracaksınız, yeni ufuklara giderken. İşte bu özgüven devriminin içine doğdunuz siz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Ankara İl Gençlik Kolları ve Mamak Belediyesince Şehitlik Bilim Merkezi ve Uyanık Kütüphane'de düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda konuştu.
Genç insanlar başta olmak üzere, her yaştan insanın enerjisi Türkiye'nin enerjisi haline getirildiğinde, ülkenin önünde duracak hiçbir gücün olamayacağını vurgulayan Çelik, "3 Kasım'ın arifesinde, iktidara gelişimizin yıl dönümünde Cumhurbaşkanımız Türkiye'de çok büyük işler gerçekleştirdi ama bütün bunların başında gerçekleştirdiği şey, bir özgüven devrimidir. Cumhurbaşkanımız bir devrimcidir" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere, "Sizlere baktığım zaman muhafazakar devrimciler görüyorum." dediğini aktaran AK Parti Sözcüsü Çelik, "Bu ne demek? Bu, Türkiye'yi Türkiye yapan değerlere, bu ülkeyi bize vatan, memleket yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkmak, her ne pahasına olursa olsun bunları muhafaza etmek ama aynı zamanda da Türkiye'nin önünde bir engel, özgüvenini kıran bir şey varsa da devrimci tavırla gereken reformları gerçekleştirmek" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir konuşma yapmıştı, ilk Cumhurbaşkanımız, ilk devlet başkanımız 28 Ekim'de 99 yıl evvel 'Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' demişti. 99 yıl sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 28 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti'nin ufkunu çizen 'Türkiye Yüzyılı"nı ilan etti. Oy verecek bütün genç arkadaşlarımız, özellikle de ilk defa oy verecekler müthiş bir tarihi statüye, ayrıcalığa sahip. 2023'te, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Türkiye'nin geleceğine yön verecek bir seçime imza atacaksınız ve 'Ben, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Türkiye Yüzyılını kucaklayacak şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na oy verdim.' diyebileceksiniz."
Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde verilen mücadele ile Türkiye'nin vesayet kabusundan kurtulduğunu ifade ederek, "Sınırımızın hemen etrafında DEAŞ ya da PKK gibi terör örgütlerine devletçikler, birtakım yapılar kurdurmaya çalıştılar. Ulusal vesayet dedim ya, bunun ikinci ayağı da bölgesel vesayettir. Birincisini 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle darmadağın ettik, ikincisini 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye darmadağın ettik" şeklinde konuştu.

"Özgüven devriminin içine doğdunuz"

Çelik, ortaya konulan siyasi iradenin ekonomik kalkınmayı beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Hepsinin sırrı demokratik iradedir. Türkiye'nin ne zaman ki demokrasisi sakatlanmıştır, örselenmiştir, Türkiye zayıf ve hasta adam muamelesi görmüştür. Osmanlı İmparatorluğu'nun son zamanlarında bize 'hasta adam, bunların işi bitti' diyorlardı. 'Hasta adam' diyenlere genç, zinde bir Cumhuriyet'i ilan ederek cevap verdik, 'buradayız ve burada kalmaya devam edeceğiz' dedik. En basit savunma ihtiyaçlarımızı söylediğimizde 'bunu kongreye sunmamız, izin almamız lazım, kongreden karar çıkmadı' diyorlar. Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği özgüven devrimi ne dedi? 'Bunu, biz yaparız' dedi ve şimdi daha iyisini yapıyoruz. Her alanda daha iyisini yapıyoruz, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı bu. Türkiye Yüzyılı derken en önemlisi şudur, siz artık ayağınıza takılan prangalarla, siyasi suikastlarla, vesayetlerle, önümüzü kapatan birtakım kumpaslarla uğraşmayacaksınız. Siz üreteceksiniz, çalışacaksınız, okuyacaksınız, ülkenizin yelkenlerini dolduracaksınız, yeni ufuklara giderken. İşte bu özgüven devriminin içine doğdunuz siz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı