AKP
SİYASET 15.12.2020 12:22:00 585 0

AKP'li Kaynarca,"Yatırım karşıtı muhalefet anlayışıyla mücadele ediyoruz"

Kaynarca, "CHP, hangi ilaç ve ithalat lobilerinin sözcülüğünü yapıyor olabilir? Türkiye'nin 400 milyon avrosu, her yıl ithalat lobileri eliyle yurt dışına giderken CHP hiç olmazsa bu konuda milli bir duruş sergileyemez mi?" dedi

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın, Silivri'deki arazi tahsisine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı yargıya taşıyacaklarını açıkladığını anımsatarak, "Türkiye'de ne yazık ki yatırım karşıtı muhalefet anlayışıyla sürekli mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı.
MAXICELLS firmasının, yerli plazmadan kan ürünleri üretimi gibi öncelikli bir alanda 456 milyon avroluk yatırım gerçekleştirmek için başvuruda bulunduğunu, başvuru ölçütleri doğrultusunda da münferit yatırım yeri tahsisinin kabul gördüğünü anlatan Kaynarca, şartları taşıyan bütün yatırımlar için başvurulması halinde bu tahsisten faydalanılabildiğini, bu firmaya özel bir durum olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bu yatırımla yıllık 400 milyon avroluk ithalatın önüne geçileceğini vurgulayan Kaynarca, bu tesiste 400'ü aşkın kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Kaynarca, "Yerli plazma alanındaki üretim ihtiyacını karşılamak üzere bir firmamız tamamen teknolojik, bacasız sanayi içeren bir yatırımı Silivri'de gerçekleştirecek. CHP, sanki ortada bir arazi peşkeşi varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ortada bir arazinin bir şirkete devri yok, tamamen kamu yararı içeren, ciddi bir yatırım karşılığı yer tahsisi var. Endüstri Bölgeleri Kanunu'na uygun bir şekilde münferit yatırım yeri tahsisi gerçekleştirilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.
Bedelsiz bir tapu devrinin asla olmadığının altını çizen Kaynarca, ilk tahsiste yıllık cüzi de olsa bir kiralama ücretinin ödendiğini bildirdi.
Tesiste, en çok ihtiyaç duyulan, en yüksek maliyetli 4 ana plazma ürününün üretileceğini belirten Kaynarca, bu tesisten dünyada sadece 13 tane olduğunu, birinin de Türkiye'de olacağını vurguladı.
Model alınan Almanya örneklerine bakıldığında projenin çevre kirliliği oluşturmadığını ifade eden Kaynarca, "172 dönümlük arazinin sadece 20 dönümünde işletme için yapılacak fabrika gözüküyor." dedi.
Kızılay'ın bu milli projenin en değerli paydaşlarından biri olduğuna işaret eden Kaynarca, "Türkiye'nin sağlıkta en büyük yerlileşme adımlarından birine, milli bir projeye CHP ve onun İl Başkanı neden karşı çıkar? CHP, hangi ilaç ve ithalat lobilerinin sözcülüğünü yapıyor olabilir? Türkiye'nin 400 milyon avrosu, her yıl ithalat lobileri eliyle yurt dışına giderken CHP hiç olmazsa bu konuda milli bir duruş sergileyemez mi?" sorularını yöneltti.
Tülay Kaynarca, taciz ve tecavüz iddialarını örtbas ettiği ortaya çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun gündem değiştirme çabasının gözlerden kaçmadığını kaydetti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı