AKP’li Gündoğan kent trafik sorununa dikkat çekti
SİYASET 14.03.2021 12:46:00 588 0

AKP’li Gündoğan kent trafik sorununa dikkat çekti

AKP Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, Girne Köprüsü’nün bir an evvel tamamlanması ve Türkmenbaşı yollarındaki otoyol bağlantılarının tamamlanması üst geçitlerin bakımlarının yapılması konusunu dile getirdi.

Kentteki trafik sorununa dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, “Pandemi döneminde insanların hava almak istediklerinde açık alanlara gitmek istediklerinde yaşadıkları trafik sorununa değindi. Bu trafik sorununa meclis olarak katkı koymak istediklerini söyleyen Gündoğan, trafik sorunu belki Ulaşım Master Planı çalışmasını beklemeden kısa vadede nasıl çözümler üretebiliriz. Bunu idarenin kamuoyuyla paylaşması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu anlamda bazı uzun vadede çözülecek işlerin, kısa vade beklentilerini kamuoyunun duyması, hem belediye çalışanları, hem belediyemiz açısından faydalı olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.  
Sözleşmeli personellerin alamadığı alacaklarının olduğunu kaydeden Gündoğan, “Sözleşmeli personellerimizin alamadığı ve ne zaman alacakları konusunda bize kaygılarını dile getirmelerinden duyduğumuz mutsuzluğu buradan dile getirmek istiyorum. İrade bir kez daha duyarlı yaklaşır, mahkemeden dönen, alacakları belirlenmiş arkadaşlarımızın ücretlerini almaları konusunda duyarlı yaklaşırsa bu bizi değil belediyenin çalışanlarını da mutlu edecektir. Moral motivasyon açısından çalışanlar için bu konu önemlidir” dedi.
İhtisas kadrolarının değişimi konusuna dikkat çeken Gündoğan, “Kadro kararıyla ilgili bir karar geçti meclisten. Daha öncede bu kararla ilgili kanunen isimleri değişen kadroların ihtisas isimleri değiştirilmişti. Ama son günlerde dikkatimi çeken bir husus var. Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürlüğü, Kültür Daire Başkanlığında olması gerekirken, başka bir dairenin şube müdürü olarak görünüyor. Burada bir yanlış yapıldığı kanaatindeyim. Çünkü, ‘Meclis kararıyla yapılacak aktarmalar yetkisine baktığınız zaman bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyi arasında yapılan aktarmalar kurumsal kodlar ve tüm düzeyler arasında ki aktarmalar, ek ödenekler bunlar meclis kararıyla yapılır’ deniliyor yasada.  Tabi bu şube müdürlüğünün başka bir dairenin şube müdürlüğüne bağlı şube müdürlüğü olması aynı zamanda performans kitapçığında da görüldüğü gibi orada da duruyor. Burada bir suç işleniyor. İdarenin bu yanlıştan vazgeçmesi açısından gerekirse bu meclisin bu kararı bir teklifle düzeltmesinden yanayım. Çünkü neticede belediye hepimizin belediyesi. Burada Milletimiz Zeydan Karalar’ı başkan olarak seçmiştir ama bizi de Cumhur İttifakı olarak denetleyici seçti. Bu yanlışın düzeltileceğinin faydalı olacağı kanaatindeyim. Kültür Varlıkları Turizm Şube Müdürlüğü, daha önce Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndayken, şimdi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın altında yer alıyor. Bir teklif ile bunun düzeltilebileceğini öneriyorum. Belediyenin iyi yönetilemediğini düşünüyorum. Bu idari yapılanma konusunda değerli başkanımız biraz daha dikkat ederse, en azından hızlıca iki yıl süreyle bu kadrolaşmanın hızlıca  tamamlanması gerekir” ifadelerini kullandı.  
Daire başkanlarının aynı zaman da şube müdürü olarak göründüklerini kaydeden Gündoğan sözlerini şöyle tamamladı:
“Mezarlıklar Daire Başkanımız aynı zamanda mezarlıklarda bulunan iki şubenin de şube müdürlüğünü yapıyordu geçen haftaya kadar. Bu hafta ise bir şube müdürlülüğünü yapıyor. Ayrıca Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız, yine Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şubesi Sosyal Hizmetler Yardımlaşma Şube Müdürlüğü görevini yapıyor. Yani siz avukatsınız, hakimsiniz, savcısınız, bütün kararları siz veriyorsunuz. Harcama yetkisi de sizde, denetleme yetkisi de sizde. Yazı İşleri’nde de aynı durum söz konusu. Muhtarlık İşleri Daire Başkanımız aynı zamanda Ceyhan İlçesi şube müdürü. İtfaiye Daire Başkanımız aynı zamanda İtfaiye Yangın İşleri Şube Müdürlüğü görevini yapıyor.  Yine İtfaiyede Arama Kurtarma Şube Müdürümüz,  İtfaiye Ruhsat ve Önleme Şube Müdürlüğü görevinde yer alıyor.  Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığını bu meclis kadına yönelik pozitif bir kararla kurulmasına onay verdik. Daire başkanı da, şube müdürü de hala atanmış değil. Zabıta Daire Başkanımız, başkanlığına bağlı iki şubenin de müdürlüğünü yapıyor. Yine zabıtada bir şube müdürümüz, başka bir şubenin de müdürü olarak görev yapıyor.
 Belediyemizin Genel Sekreter Yardımcısı aynı zamanda iki tanede daire başkanlığı görevini yapıyor. Gençlik Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bunlar.  Denetimdeki arkadaşların bu söylediklerimi kayda almalarını istiyorum. İradeye katkı koyalım diye söylüyorum bunları. Bunlar belediyenin yönetim şemasında yer alıyor. Ulaşım Daire Başkanlığı’nda görevli bir şube müdürümüz, aynı zamanda Ulaşım Destek Şube Müdürlüğü görevinde yer alıyor. Bu örnekler çok takip ediyoruz. Belki düzelir diye bekliyoruz. Çünkü neden takip ediyoruz. Belediye Başkanının görevleri arasındaki tanımlamada derki üst düzey yöneticileri atadıktan sonra meclise bilgi verir diyor. Bu bilgi şuana kadar bize gelmedi. Kim nerede kimi yönetiyor bilmiyorduk. Bakınca zaten 3-5 kişinin bütün belediyeyi yönettiğini gördük. Bir suça maruz kalmalarını istemeyiz. Cumhur İttifakı olarak alınan her kararda, gidecek bütün hizmetlerde sonuna kadar alacağı bütün kararların yanında olacaktır.”  

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı