AKP
SİYASET 10.08.2022 09:35:00 546 0

AKP'li Çelik,"Göç meselesi, başı boş bir mesele değildir"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik,Türkiye'nin ülkemizde misafir ettiği Suriyeli kardeşlerimizi, Suriye'ye döndürmeyle ilgili de bir politikası vardır. Burada güvenli alan oluşturulduktan sonra bu zaten gerçekleşecektir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, genel merkezde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.
"Zafer Partisi Genel Başkanı, 900 bin Suriyelinin oy kullanması için vatandaş yapıldığı iddiasını ortaya attı. Bu iddia verilerle çürütüldü. Bu açıklamaları değerlendirebilir misiniz?" sorusu üzerine Çelik, şöyle konuştu:

"Dünyanın her tarafında göç politikası eleştirilebilir, bu başka bir şeydir ama ırkçı bir kışkırtma içinde bulunmak başka bir şeydir. Bu, demokratik, meşru bir siyaset içinde kabul edilemez. Türkiye'nin bir göç politikası vardır. Türkiye, bu göç politikasını da kurumlarıyla entegre bir şekilde uygulamaktadır. Göç meselesi, başı boş bir mesele değildir, bunların zannettiği ya da iddia ettiği gibi.

Türkiye'nin ülkemizde misafir ettiği Suriyeli kardeşlerimizi, Suriye'ye döndürmeyle ilgili de bir politikası vardır. Burada güvenli alan oluşturulduktan sonra bu zaten gerçekleşecektir. İnsanları, namluların, tankların önüne sürecek değiliz ama Türkiye'nin içerisinde bu süreç devam ederken, bu meseleyi sağduyuyla, göç politikasıyla, kurumların kapasitesiyle yönetebilecek durumdayız ve bunu yönetiyoruz. Birtakım her yerde olabilecek asayiş olayları, her ülkede olabilecek günlük olayları kışkırtarak, bir ırkçılık, faşizm, çatışma körüklemeye çalışmak olmaz. Hele de siyasetçilerin ağzından 'iç savaş' gibi lafların çıkması son derece sorumsuzcadır, milletimizin iyiliğine değildir bu laflar, devletimizin iyiliğine değildir. Türkiye'nin bu konularda bağışıklık sistemi çok yüksektir."

Bu konuda herkesin sağduyulu olması gerektiğini belirten Çelik, bunun kışkırtıcılık ve siyasi mesele olamayacağını ifade etti.

"Bu son derece riskli, son derece tehlikeli bir ifade"

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bir gazeteye 'Bizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok. Her bir seçmeni biliyoruz.' şeklinde açıklama yaptı. Bunu değerlendirir misiniz?" sorusu üzerine de Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlginç bir şey, 'Yüksek Seçim Kurulunun elinde olmayan bilgiler bizde var.' diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Bu son derece riskli, son derece tehlikeli bir ifade. Yüksek Seçim Kurulunun elinde olmayan bilgilere Sayın Kılıçdaroğlu nasıl erişmiş, YSK'nın elinde olmayan seçmen bilgilerini hangi yolla elde etmiş, bu bilgilerin korunması nasıl gerçekleşiyor? Dolayısıyla, bundan bahsettiği zaman, bütün bunlarla ilgili bir açıklama ihtiyacı ortaya çıkıyor.

Bir siyasi parti genel başkanın bu ifadeleri kullanırken, son derece sorumlu kullanması gerekir. Normalde Yüksek Seçim Kurulunun elinde olmayan bir veriye erişebilmek zaten başlı başına hem siyasi hem hukuki açıdan hem başka açılardan sorunlu bir ifade. Bunu topluma izah ederek sorumlu bir şekilde paylaşmaları gerekiyor."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı