AKP MİLLETVEKİLLERİNDEN İLKER BAŞBUĞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
7.02.2020 19:44:00 603 0

AKP MİLLETVEKİLLERİNDEN İLKER BAŞBUĞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AKP, Eski Genelkurmay Başkanının  askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının yolunu açan düzenlemeyi, "FETÖ'nün siyasi ayağı" için örnek göstermesiyle ilgili açıklamalarını yargıya taşıdı.

Başbuğ'un işaret ettiği düzenlemeyle ilgili önergede imzası bulunan 6 AKP milletvekili, Başbuğ hakkında "hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Şubat'taki grup toplantısında, tüm partili milletvekillerinin Başbuğ hakkında dava açma çağrısı yapmasının ardından, AKP milletvekilleri harekete geçti.

Sabah saatlerinde de söz konusu yasal düzenlemeyle ilgili önergede imzası bulunan milletvekilleri, avukatlarıyla birlikte parti genel merkezinde bir toplantı yaptı.

2009’daki yasa teklifinin altında imzası bulunan AKP milletvekilleri Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Ahmet Müfit Doğan ve Yahya Doğan, avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusu dilekçesi verdi. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, İlker Başbuğ hakkında kamu görevlesine görevinden dolayı hakaret suçundan dava açılması istendi. Dilekçede, “TBMM’nin iradesiyle yasalaşan kanun tasarası ve değişiklik önergelerinin FETÖ’nün direktifiyle hazırlandığını iddia etmek, 15 Temmuz gecesinde FETÖ’ye karşı kahramanca direnen ve bu nedenle bombalanan Gazi Meclisimize ve onun mensuplarına açık bir saygısızlık olup bu nitelikteki bir ithamın Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişiden sadır olması büyük bir talihsizliktir” denildi.

Söz konusu kanun tasarısı ve değişiklik önergelerinin, demokratik standarların yükseltilmesi, yargıda sivilleşmenin sağlanması, hukuk devletinin tüm kural ve kurumlarıyla hayata geçirilmesi amacıyla hazırlandığı savunulan dilekçede, bunun Meclis’in iradesiyle yasalaştığı belirtildi. “Değişiklik önergelerinin ne teklif aşamasında ne de yasalaşması sürecinde herhangi bir örgütün etkisi söz konusu olmamıştır.” ifadesi kullanılan dilekçede, milletvekillerinin yasama faaliyetleri nedeniyle hiçbir şekilde suçlanamayacağının açık bir şekide düzenlendiği kaydedildi. Dilekçede, “Milletvekillerinin yasama faaliyetlerinden dolayı suçlanması ancak anti-demokratik rejimlerde ve vesayet rejimlerde ve vesayet düzeninin geçerli olduğu ülkelerde söz konusu olabilir. Şüphelinin bu doğrultudaki açıklamaları, vesayet düzeninin özleminin bir yansıması olarak deerlendirilmelidir” denildi.

FETÖ ile mücadele edenleri, asılsız ithamlarla itibarsızlaştırmanın  FETÖ ile mücaeleye zarar verdiği ve FETÖ’ye hizmet ettiği savunulan dilekçede, “Örgütün belirlenmiş bir strateji çerçevesinde, FETÖ ile mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Ak Parti’yi, milletvekillerini asılsız ithamlarla itibarsızlaştırmaya çalıştığı ve bu şekilde FETÖ ile mücadeleyi akamete uğratmayı çalıştığı bilinen bir gerçektir. FETÖ ile mücadele iddiasında bulunan herkesin, FETÖ ile mücadeleyi zaafa veya akamete uğratacak davranışlardan özenle kaçınması milletimizin ortak beklentisidir” değerlendirmesi yapıldı.

İlker Başbuğ’un açıklamalarının hakaret suçunun unsurlarını içerdiği savunulan dilekçede, bu nedenle şüphelinin açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı savunuldu. Dilekçede, “Sonuç olarak şüpheli, ifade özgürlüğünün sınırlarını aşarak, müvekkilimizin onur şeref ve saygınlığını rencide etmek suretiyle atılı suçu alenen işlemiştir” denildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı