?AKP HÜKÛMETİ YENİ BİR REJİM OLUŞTURMAK İÇİN OHAL´İ KULLANIYOR?
SİYASET 26.10.2016 17:21:06 325 0

?AKP HÜKÛMETİ YENİ BİR REJİM OLUŞTURMAK İÇİN OHAL´İ KULLANIYOR?

TBMM Genel Kurulunda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili yasanın doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önerge üzerine söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,? AKP Hükûmeti yeni bir rejim oluşturmak için OHAL´i kullanıyor, ancak dikta rejiminde olabi

Tüm bunları yaparken bir yandan da işçileri yandaş sermayenin kaynağı yapmaya çalışıyor. Kısaca, "OHAL´i devlet kendine ilan etti." diyen iktidar; tam aksine, OHAL´i halka ve işçilere baskı aracı olarak kullanıyor? Taşeron işçilerine verilen kadro sözünü hatırlatan Tüm,Hükumetin 1 Kasımda verdiği sözü tutmasını istedi.

Mehmet TÜM Konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

?AKP Hükûmeti yeni bir rejim oluşturmak için OHAL´i kullanıyor, ancak dikta rejiminde olabilecek bir anlayışla hukuk dışı uygulamaları sürdürmeye devam ediyor. Tüm bunları yaparken bir yandan da işçileri yandaş sermayenin kaynağı yapmaya çalışıyor. Kısaca, "OHAL´i devlet kendine ilan etti." diyen iktidar; tam aksine, OHAL´i halka ve işçilere baskı aracı olarak kullanıyor. AKP´nin uyguladığı emek karşıtı politikalarına artık işçiler, emekçiler, emekliler, hiç kimse inanmıyor.

Zorunlu Bireysel Emeklilik Fonu´yla kamusal emekliliği yok edecek ilk adımı siz attınız. Bu uygulamayı Şili´de cuntacı diktatör Pinochet çıkarmıştı, siz de o diktatörü örnek alıyorsunuz ama unutmayınız ki Pinochet´nin emek düşmanı politikaları çöktü, emekçiler perişan oldu. Şimdi, siz işçiler, emekçiler aleyhine ne varsa onu gündeme getiriyorsunuz. Şimdi, sırada kıdem tazminatı hakkının gaspı ve kamu personelinin iş güvencesinin kaldırılması var.

İktidara buradan soruyorum: Sizler işçi sağlığını düşünüyor musunuz? Tabii ki düşünmediğinizi çok iyi biliyoruz çünkü işçi sağlığını savunan emekçileri işten atıyorsunuz. iktidarın gündeminden hiç düşmeyen güvencesizleşme ve esneklik dayatması işçi cinayetlerini ve bu alandaki sorunları daha da büyüteceği açıktır. Aslında, hiçbirimizin can güvenliğinin olmadığı bir ülkede iş güvenliğini konuşmamız ne kadar anlam ifade ediyor, onu da halkımızın takdirine bırakıyorum. , iş sağlığı ve iş güvenliğinde yaşanan onca acıya, katliama rağmen bugüne kadar hiçbir ciddi çözüm üretilememiştir. İş cinayetlerinde Avrupa´da 1´inci sıradayız. 2016 yılının ilk dokuz ayında iş cinayetleri sonucu en az 1.420 işçi yaşamını yitirdi. 2015 yılında 1.730 iş cinayeti yaşandı. 2014 yılında tarihimizin en büyük işçi katliamı olan Soma faciası yaşandı. 2014 yılında toplu işçi ölümlerinde kaybettiğimiz işçi sayısı 1.886´dır.

Değerli arkadaşlar, tüm bu cinayetlerin sorumlusu öncelikle sizler ve siyasal iktidardır ve bu iktidarın her dediğine koşulsuz "Evet." diyen siz AKP´li vekillersiniz.

Sayın Binali Yıldırım Hükûmetinin orta vadeli Hükûmet programında söz verdiğiniz taşeron işçileri adına, iş cinayetlerini önlemek adına, işsizlikle mücadele adına, kısaca emekçiler adına bir tek olumlu cümle geçmemiştir. Hükûmetin çıkardığı orta vadeli program zaten siyasal iktidarın işçilere, emekçilere ve emeklilere bakışını bir kez daha ortaya koymuştur. Buradan Hükûmete bir kez daha sesleniyorum. Ekonomide kamu kaynaklarını yabancı sermayeye peşkeş çekmekten vazgeçiniz. Emekçilerin daha yoksullaşmasına seyirci kalmayınız. Orta vadeli programınızda ekonomiyi canlandırmak ve büyüme hedeflerine ulaşmak için iş sağlığı ve iş güvenliğinden ödün vermek istiyorsunuz. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Bundan emekçiler adına bir an önce vazgeçiniz. Bireysel emeklilik sistemi gibi uygulamalarla kamusal olan ne varsa yok etmeye çalışıyorsunuz. Kiralık işçilik gibi çağ dışı köleci çalışma biçimini yaygınlaştırarak işçileri ölüme, yoksulluğa, açlığa âdeta mahkûm ediyorsunuz. İşsizlik sizin döneminizde çift haneli rakamların altına inmedi. Genç işsiz sayısı 1 milyonu geçti. Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye en çok işsizlik oranıyla zirve yapmaktadır.

Değerli arkadaşlar, bu kürsüden Hükûmete soruyorum. 1 Kasım 2015 yılındaki genel seçimlerde taşeron işçilere kadro vaadi vererek iktidar oldunuz, şimdi Hükûmetin üç yıllık planları arasında ne yazık ki taşeron işçisine kadro sözü yer almamaktadır. Gelin, her konuda olduğu gibi işçileri kandırmaktan vazgeçiniz. Taşeron işçilere verdiğiniz sözü yerine getiriniz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Emekçilerimize her alanda destek vermeye devam edeceğiz. "Günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır/Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez/Yepyeni bir hayat doğar bizde ve her yerde." (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı