AKP ? CHP SÖZCÜLERİNİN ?YÜCE DİVAN, YASSIADA´ TARTIŞMASI
SİYASET 5.05.2019 15:39:26 418 0

AKP ? CHP SÖZCÜLERİNİN ?YÜCE DİVAN, YASSIADA´ TARTIŞMASI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik´in Yassıada´ya atıf yapan twitter paylaşımının ardından Faik Öztrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ?Ülkeye demokrasiyi getiren CHP´yi vesayetçilikle suçlaması milletin aklıyla alay etmektir,?ifadesine yer verdi.

 Çelik´in sözlerini, ?Partisinin hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının açık bir tezahürü? olduğuna dikkat çeken  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Faik Öztrak´ın açıklamalarında şunları söyledi:

?72 yıl sonra tarafsız Cumhurbaşkanlığı makamına partilerinin genel başkanını oturtarak, ülkeyi cuntaların bile cüret edemediği bir tek adam parti devleti rejimi vesayeti altına sokanların, ülkeye demokrasiyi getiren CHP´yi vesayetçilikle suçlaması milletin aklıyla alay etmektir.

İstanbul sandıkta İmamoğlu deyince, devlet memurlarına temelden yoksun kumpas dosyaları hazırlatacaksın, YSK´ya ?seçimi tekrarlatmazsan aklanamazsın? deyip zan altında bırakacaksın, sonra da bu siyasi mızıkçılığı vesayet çığırtkanlığıyla örteceksin? Milletle alay etmeyin.

Söylediğimiz açıktır. Milletin divanı sandıktır. Sandıktan çıkan iradeyi masa başında çalmak için kumpas kuranların, hukuk cinayeti işleyenlerin, demokratik nizam içinde hesap verme sürecinin ulaşabileceği hukuki bir adresi belirttik.

Siyasetçiler hukuk dışına çıktığında hesap vereceği Anayasal kurum olan Yüce Divan´ın adı geçtiğinde, AKP Sözcüsünün aklına, darbe mahkemelerinin zulmünün gelmesi, basit bir siyasi manipülasyon değil, partisinin hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının açık bir tezahürüdür.?

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında Öztrak´ın ?Bir hukuk cinayeti tasarlanmış, hatırlayın hem de 2 Nisan´da Dolmabahçe´de bu hukuk cinayetinin eyleme geçirilmesi için düğmeye basılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi´nin sandıkta kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini masada çalmak için bu düğmeye basılmıştı. Ben buradan açıkça söylüyorum, bu cinayete azmettiren de, bu cinayeti işleyenler de sonunda soluğu Yüce Divan´da alabilirler,? sözlerinin  Yassıada zihniyetinin tek pusulaları olduğunu gösterdiğini ileri sürmüştü.

Bu sözler üzerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"CHP sözcüsü dün yaptığı açıklamayla partisindeki ´Yassıada zihniyeti´nin hiç değişmediğini gösterdi." ifadesini kullandı ve  Çelik, AK Parti´nin hukuk içinde hak arama sürecine iftira atıldığını, "Yüce Divana gidersiniz" diye tehdit siyasetinin sürdürüldüğünü vurguladı.

Şantaj siyaseti ile tehdit siyaseti arasında gidip gelen bu zihniyetin her gün daha da saldırganlaştığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Hakimlere ´Kızılay´da yürüyemezsiniz´ diyerek açıkça saldırıyor. En ufak fırsat bulduklarında hukukun yerine vesayet, demokrasinin yerine tehdit, ´milletin divanı´ yerine ´Yassıada divanı´ koymaya çalışıyorlar. CHP´nin gizli tüzüğünde vesayet, tehdit ve Yassıada zihniyeti dışında ne var ki... Hakimleri Kızılay´da yürütmemekten bahseden, hukukun işletilmesini Yüce Divan´la tehdit eden CHP yönetimi, sadece kendi zihniyetini açığa çıkarıyor. CHP yöneticilerinin sözleri, Yassıada zihniyetinin tek pusulaları olduğunu gösteriyor.


Tüm bunların tek hayırlı tarafı demokrasi mücadelesini ne kadar güçlü tutmamız gerektiğini bir kere daha hatırlatmasıdır. Yassıada zihniyeti sahneye çıkmak için fırsat kolluyor. Demokrasi mücadelemizin buna karşı daha da güçlenmesi gerekiyor. Demokrasi nehri, hukuk yatağında akar, biz buna inanıyoruz. CHP, millet iradesinin sınırının Yassıada zihniyeti olduğuna inanmaya devam etsin. Biz de bu zihniyete karşı mücadeleye devam edeceğiz."

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli