AKAY, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER BAYRAMINI KUTLADI
YEREL 7.01.2022 13:15:00 734 0

AKAY, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER BAYRAMINI KUTLADI

Bir otelde basına kahvaltı veren Seyhan Belediye Başkanı Akay, toplantıda geride kalan 1000 günün değerlendirmesinde bulundu.

- Akay, “Bu zor günlerde bizler belediye olarak daime çalışan gazetecilerin, yerel basının yanında olmaya çalıştık. Çünkü medyanın gücü, dayandığı sermaye, dayandığı siyaseti aşağı yukarı hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz.  Burada sıkıntıyı çekenler aslında yerel basın. Ve şuanda da gerçek anlamda basın görevini yapmaya çalışanlarda zaten yerel basın” dedi.

- Akay, “ Gerçekten 4. Güce şiddetle ihtiyaç var. Yasam, yargı, yürütmeyi denetleyecek, sonuç itibariyle bunların yanlışlarını, bunların girdiği durumları anlatacak organ basındır” diye konuştu.

HABER:VAHİT ŞAHİN

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını, basın mensuplarına bir otelde verdiği kahvaltıyla kutladı. Akay, kendisinin gençlik yıllarında basının 4.kuvvet olduğunu hatırlatan Akay, “Gerçekten 4. Güce şiddetle ihtiyaç var. Yasam, yargı, yürütmeyi denetleyecek, sonuç itibariyle bunların yanlışlarını, bunların girdiği durumları anlatacak organ basındır” dedi.

Seyhan Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Gökhan Üney’in açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını kutladı.

Akay şunları kaydetti:

“Göreve başladığımız 1000. Gününe rastlamasıyla bu iki olayı birleştirmek istedik.  Çalışan gazeteci dediğimiz zaman gerçekten bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bir kere dünya görüşümüz itibariyle çalışmak, bir şey üretmek en önemli unsur. Günümüz dünyasında çalışmak, bir ürün elde etmek sonuçta bizim içinde bulunduğumuz sıkıntıları giderecek en önemli unsurlardan bir tanesi ve en önemlisi. Ancak çalışma derken bunun getirdiği sıkıntıları da hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz.  Sizler doğrudan doğruya bu işin içerisindesiniz, bunun ne zorlukla yapıldığını tabiri caizse iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Gerçekten yıllar önce, çalışan gazetecileri, gençlik yıllarıma bakıp düşündüğüm zaman çalışan bir gazetecinin hemen çalışmasının dışında hiçbir ilave şeye ihtiyacı yok. Ailesini çok rahatlıkla geçindiriyor. Toplumda çok ciddi değerlere sahip bulunuyordu ve yine gençlik yıllarımın ifadesiyle,  aslında bu bir evrensel ifade, 4. Büyük Kuvveti oluşturuyordu. Ama öyle bir zaman geçirdik ki bu zaman içerisinde 20-30 yıldır her şey bir anda değişirken, neopolitikaların, postmodernizmin getirdiği, çalışan, üreten her şeye değer kaybettirildi. Ve bundan gazetecilerin de nasibini almamamsı mümkün değildi. Tabi tablo böyle olunca bir taraftan bunu yaşadık, bir taraftan da yine aynı politikaların gereği artık 4. Büyük Kuvvetin bir başka kuvvete, sonuçta tırnak içinde söyleyeyim “Biraz emperyalizme hizmet etmesi” açısından başka türlü değerlendirmeye başladı.  Bunun içinde gazetecilik, gazete sahipliği ve basın yayın sahibi olmaları özellikle iş adamlarına yöneltildi, bu iş adamlarıma yöneltilmeden sonra da yavaş yavaş bu işin içindekiler de işin içinde olmaya başladılar.

Bu bir başlangıçtı ancak daha sonra da öyle bir noktaya geldi ki şuanda bu işle uğraşan çalışan gazetecilerin tek başına gazetecilik yaparak da geçinme ve toplumda var olma imkânları da yok oldu. Dolayısıyla bu noktada artık zorunlu olarak her bir yayın organı sahibinin çalışan da mutlaka bir takım gelirlere sahip olması gerekiyor ve şuanda da kısmen yapılan şeyde de yapılan bu. Ancak bu süre içerisinde 4.büyük güç olan yapı içinde başa şeyler de ortaya çıkmaya başladı. Kendi başına ayakta duramayan insanların bir şekilde kendiişlerini, kendi ihalelerini, bir takım çıkarlarını sağlamak amacıyla da maalesef bu şerefli mesleğin yerini almaya çalıştılar ve bu durumda da belli sıkıntılar ortaya çıktı. Elbette onuruyla, şerefiyle bu görevi sürdürenlerin bunlara müsaade etmeyeceği, bunların yanında olmayacağını da hepimiz bir biliyoruz ve en azından buna şiddetle inanıyorum.

Bu zor günlerde bizler belediye olarak daime çalışan gazetecilerin, yerel basının yanında olmaya çalıştık. Çünkü medyanın gücü, dayandığı sermaye, dayandığı siyaseti aşağı yukarı hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz.  Burada sıkıntıyı çekenler aslında yerel basın. Ve şuanda da gerçek anlamda basın görevini yapmaya çalışanlarda zaten yerel basın. Gerçekten 4. Güce şiddetle ihtiyaç var. Yasam, yargı, yürütmeyi denetleyecek, sonuç itibariyle bunların yanlışlarını, bunların girdiği durumları anlatacak organ basındır.

Ancak bunların sıkıntılarını biliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki birçok genelge ile bir takım şeyler yasaklandı, ancak biz bunları değişik yollarla çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda yeterli olmadığımızı biliyoruz, ama elimizden geldiği kadar bu işe devam edeceğiz. Ve yerel basının önemini biliyoruz ve daha da önemli olması için çaba harcıyoruz. Ben sıkıntıların süreç içersinde giderilmesi dileğiyle hepinizin bayramını kutluyorum. Umuyorum bu kutlamalar gerçek bayram niteliğinde olur.”

Akay konuşmasına, hizmetlerinin 1000. gününde Seyhan Belediyesi olarak 2019 yılında faaliyete başladıklarında günlük hizmetleri sürdürmek ve Zeydan Başkan zamanında başlamış olan yapıların bitirilmesi ve bunların işlevsel hale getirilmesiyle ilgili olduğunu söyledi. Bu günü kadar yaptıkları çalışmaların en temelinde bu yolun izlendiğini kaydeden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  “Günlük işlerin yapılması, eksik işlerin tamamlanması, düne ait şeylerin yapılması ve sonra yapılacak olanlardır. Tabi bu yapılanların işinde en önemlisi unsurlardan bir tanesi sosyal yardımlar ve Covit konusunda çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Bunların tamamlanması da bizim için temel görevler arasında oldu” şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye başkanı Akif Kemal Akay, daha sonra 2019 yılında seçildikten itibaren 1000 gün içinde yapılan hizmetleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Basının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıya CHP’nin ve ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları yöneticileri ile bazı meclis üyeleri de katıldı.

(vş)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu