AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ 2023 YILI BÜTÇESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA
SİYASET 2.11.2022 13:29:00 672 0

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ 2023 YILI BÜTÇESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA

Komisyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesi ele alınacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlığının 2023 bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.
Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Komisyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesi ele alınacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlığının 2023 bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2023 bütçeleri kabul edildi

 

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Komisyonda, Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Spor Toto Teşkilat Başkanlığının Sayıştay raporu ele alınacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığının bütçesinin sunumuna başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Kasapoğlu, 81 il 254 ilçede bir gurur abidesi gibi yükselen 800 öğrenci yurduyla, 850 binden fazla yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt hizmetini gençlere sunduklarını bildirdi.

Bu ölçekte bir hizmetin, dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığına dikkati çeken Kasapoğlu, "Bize en yakın Avrupa ülkesinde, bizimkinin ancak yarısı kadar bir yurt kapasitesi var. Dünyada 36 ülkenin nüfusu ise bizim yurt kapasitemizin altında kalıyor. 2002'de yalnız 190 adet ve 182 bin kapasiteye sahip yurtları, 21 senede sadece büyütmekle kalmadık, aynı zamanda eski yurtları yıkarak tamamını modernize ettik.Yurtlarımıza tam donanımlı bir yaşam merkezi olma vasfı kazandırdık. Yurtlarda ücretsiz internet, güvenlik, temizlik, eğitim ve atölye çalışmaları gibi imkanları gençlerimize sunuyoruz. Düzenli aralıklarla sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, uyum programları, çeşitli kamp programları ve psikososyal destek çalışmaları yürütüyoruz." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yurtlara başvuran öğrencilerin tamamının yerleştirildiğini söyledi.

Kasapoğlu, son 21 yılda sporda çok ciddi mesafe alındığına işaret ederek, "Spor politikalarında, spor tesislerinde, sporcu yetiştirme sisteminde en modern, en kaliteli, en teknolojik bilimsel yaklaşımları gerçekleştirdik. 21 sene önce maalesef sporda pek çok eksiklik vardı. Tesis yoktu, imkan yoktu, yeteri kadar antrenör yoktu; bırakın sahaları, kortları, pistleri, salonları, stadyumları… Pek çok vilayetimizde bir futbol topu dahi çok değerliydi. Uluslararası başarı için sporcu çıkaramıyor, branşlarda ülkemizi temsil edecek sporcu bulamıyorduk." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde milletvekilleri söz aldı.
CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinin geçen yıl 27 milyar lirayken, bu yıl 66 milyar liraya çıktığını ancak artan rakamın, enflasyon altında ezildiğini ileri sürdü.

Gençlerin, beklentilerini, umutlarını, hayallerini gerçekleştiremediğini ve bu durumun kendilerini güvensiz hissetmelerine neden olduğunu savunan Emecan, "Türkiye'de gençlerin yarısından fazlası mutsuz. Yapılan bir araştırmaya göre, işsizlik cumhuriyet tarihinin zirvesinde maalesef ve gençler işsizlikle boğuşuyor. Alınan yanlış ekonomik kararlar işsizliği ciddi anlamda tetikledi ve cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine getirdi. Gencimiz çalışmaktan artık ümidini kesmiş, ne okuyor ne iş arıyor? Ailesinin maddi imkanlarıyla yaşıyor." diye konuştu.

Emecan, sorunlar yumağı içindeki gençlerin Türkiye'yi terk ettiğini, yurt dışına gidenlerin büyük çoğunluğunu, iyi eğitimli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oluşturduğunu belirterek, "Son dönemde yurt dışına göç eden yurttaşlarla ilgili yapılan araştırmalara göre bu göçün arkasında yatan asıl sebebin, Türkiye'nin kötüleşen politik ve ekonomik durumu olduğu görülüyor." ifadesini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ da Türkiye'de kaçakçılık ve uyuşturucu madde kullanımının son yıllarda yaygınlaştığını, özellikle madde bağımlılığı yaşının 11'e kadar indiğini savunarak, "Eğer iddia edildiği gibi kaçakçılık ve uyuşturucu maddeyle ilgili mücadele ediliyorsa neden bu sorunlar engellenemiyor? Madem ki gerçekten gençlerin geleceğini düşünüyorsunuz, o zaman gelin genç yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar üretelim." dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de Kovid-19 süreciyle başlayan ekonomik zorluklardan en fazla gençlerin etkilendiğini söyledi.
Gençlerin, dünya imkanlarından farklı ülkelerdeki akranları gibi faydalanmak istediklerinde olmadık hakaret ve yakıştırmalara maruz kaldıklarını kaydeden Örs, "Gençlerimiz Türk olmaktan gurur duyan ama Türkiye'de yaşamaktan yorulmuş bir gençlik haline geldi. Gençler 'gelecek için bir umudum kalmadı' diyor. Bugün gençler kendilerini özgür hissetmiyor, yurt dışında geleceğini arıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Örs, Türkiye'de üniversite mezunu işsiz oranının yüzde 12,4 olduğunu, yaşadıkları zorluklara rağmen eğitimini tamamlayanların ise eğitim alanlarında çalışamadığını söyledi.

İYİ Partili Örs, istikrarsız ekonomi sebebiyle gençlerin teknolojiye erişimde zorlandığını, yetersiz altyapı imkanlarına ödenen ücretlerin, öğrencilerin dünyadaki akranlarıyla yarışabilme ihtimalini sınırladığını ifade etti.
 

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı