AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALARA ACİL EL ATILMALI
GÜNDEM 5.06.2023 12:00:00 748 0

AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALARA ACİL EL ATILMALI

Adana inşaat sektörünün önde gelen firması Hamidi Grup Yapı İnşaat yönetim kurulu başkanı ve başarılı iş insanı Nurullah Hamidi sektörle alakalı alınması gereken acil önlemleri açıkladı.

Hamidi Grup Yapı İnşaat olarak yaptığı inşaalar ve geçmişten gelen öz güvenle projelerini üreten, geleceği şekillendirecek dönüşümün vurgulanması adına önemli sektör iddiaları olan bir firma olarak, ülkemizdeki deprem anından bugüne kadar olan süreçte yetkililerin acil alması gereken önlemlere dikkat çekti.

Acil yıkılması gereken 13 ilde 153 bin 506 bağımsız birimin ağır hasarlı ve yıkık olduğu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edilen rakamdır. Resmî kurumlarca 418 kişinin hayatını kaybettiği Adana’da, 5 bin 136 binanın orta, 2 bin 869 binanın da ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Bu rakamların önümüzdeki günlerde vahim sonuçlara yol açacağını belirten Nurullah Hamidi konunun hassasiyetinin altını çizdi.

AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALARA ACİL EL ATILMALI

DAİMFED Mali ve İdari İşler Başkanı veHamidi Grup Yapı yönetim kurulu başkanı Nurullah Hamidi ‘‘açıklanan rakamlara göre sadece orta hasarlı 5 bin 136 binanın, tahmini beş daire üzerinden ortalama hesapla 100 bin insanın yaşam alanına denk düşmektedir. Buna ağır hasarlı 2 bin 869 binayı da eklersek sayı daha da yükseliyor. Bu 100 binin üzerinde insanın yaşam alanlarından kopması demektir. Bu kadar insanın barınma sorununun acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. Hasarlı binada artık yaşaması mümkün olmayan insanlar için acilen çözüm üretilmesi gerekiyor. Öncelik olarak ağır ve orta hasarlı binaların yıkım işleri ivedilikle yapılmalıdır. Deprem felaketinin üzerinden aylar geçmesine rağmen durağanlık ve belirsizlik vatandaşlarımızda paniğe yol açma raddesine gelmiştir” dedi.

YENİ BİR SÜREÇ YENİ UMUTLAR OLSUN

Nurullah Hamidi açıklamasında; “Ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilmesi için büyük yıkıma uğramış alanların eski haline nasıl getirileceği konusundaki karışıklık ve belirsizlik devam ediyor. Az, orta ve ağır hasarlı binaların akıbeti konusunda da yine tam bir belirsizlik hâkim. Ağır hasarlı binaların yıkımlarının devam edeceği düşünülse de orta ve az hasarlı yapılarla ilgili nasıl bir yol izleneceği her kademedeki yetkililerin çelişkili, karmaşık açıklamaları belirsizliğin devam edeceğini gösteriyor. Ancak böyle olmamalıdır. Net ve kararlı adımlarla süreç aşılmalıdır. Bu doğrultuda yaşadığımız seçim sürecinin sonucunda yeni umutların olması gerekmektedir” ifadelerinde bulundu.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı