Adım Adım E-ticarete Başlama Rehberi
TANITIM MAKALELERİ 15.03.2023 13:08:00 3228 0

Adım Adım E-ticarete Başlama Rehberi

E-ticaret sektörünün hızlı bir şekilde büyüyüş göstermesi bu sektöre adım atmak isteyen kişilerin de belirli sorulara yanıt aramasını sağladı.

Özellikle daha önce e-ticaret yapanlar hızlı bir şekilde sektöre giriş yapar ve internetten ürün satmaya başlarken e-ticaret hakkında bilgi sahibi olmayanlar ise e-ticarete nasıl başlanır sorusuna yanıt arıyor.

E-ticaret sektöründe önem verilmesi gereken birçok dinamik olduğu için markaların bu noktada dikkatli bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Aksi takdirde işletmeler e-ticaret süreçlerini yönetmek konusunda güçlük çekebiliyor. 

Adım Adım E-ticarete Başlama Rehberi adlı bu yazımızda e-ticarete nasıl başlanır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmeler için e-ticaret sektörü ve e-ticarete başlamak konuları ile ilgili bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ticarete nasıl başlayacağınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Satacağınız Ürünleri Belirleyin

E-ticarete nasıl başlanır sorusuna yanıt arayan kişilerin ilk olarak önem vermesi gereken konular arasında satılacak ürün ve hizmetlerin seçimi yer almaktadır. Çünkü e-ticaret ile satılabilecek olan birçok ürün bulunsa da bu ürünlerin bazıları internetten daha kolay bir şekilde satılmaktadır. 

  • E-ticaret istatistikleri
  • İnternetten satılacak ürün tavsiyeleri
  • Niş ürün grupları
  • Yurtdışında en çok satılan ürünler
  • Niş bir hedef kitleye hitap eden ürünler

E-ticaret sektöründe daha çok satılan ürünleri bulmak için yapmanız gereken araştırmalardır. Bu tür araştırmalar yaparak sizler de e-ticaret için ilk adımınızı atabilir ve ne satacağınıza karar verebilirsiniz.

Şirketinizi Kurun

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak için bir şirkette kurmanız gerekiyor. Türk Ticaret Kanunu’na göre internetten ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin yasal bir şekilde ürün satmak için bir şirketlerinin olması gerekiyor. Aksi takdirde markalar birçok cezai işlemle karşı karşıya kalabiliyor. 

  • Şahıs şirketi
  • Limited şirket
  • Anonim şirket

Türleri ise e-ticaret ile internetten ürün satacak olan kişilerin en çok tercih ettiği şirket türleri olarak biliniyor. Genellikle şirket kurma sermayesi fazla olan kişi ve işletmeler anonim ve limited şirketlerine yönelirken az sermaye ile e-ticaret yapacaklar ise şahıs şirketi kurmaya yöneliyor.

E-ticaret Sitenizi Açın

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak için kişi ve işletmelerin bir e-ticaret sitesine ihtiyacı bulunuyor. Bu noktada e-ticaret sitesi kurmak için markaların belirli yöntemler ile online satış sitelerini hayata geçirmeleri gerekiyor:

  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • E-ticaret paketleri
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar

Online mağazanızı kurarken tercih edebileceğiniz yöntemler arasında bulunuyor. Genellikle bu yöntemler arasında yer alan e-ticaret paketleri e-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak markalar tarafından daha çok tercih ediliyor. Çünkü e-ticaret paketleri içinde markaların e-ticaret süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütebilecekleri birçok özellik bulunuyor. Sizler de e-ticarete başlamak ve internetten ürün satışı yapmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax gibi profesyonel e-ticaret paketleri ile kurabilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Tasarımı Yapın

E-ticaret paketinizi seçtikten sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da e-ticaret sitesi tasarımı yapmak olmalıdır. Çünkü e-ticaret sitesi tasarımı profesyonel bir şekilde yapıldığı takdirde markaların satışları daha kolay bir şekilde artış göstermektedir. Bu noktada işletmelerin önem vermesi gereken konuların bulunduğu da bilinmektedir.

  • Kullanılacak temanın responsive özelliklerde olması
  • Sitede SSL sertifikasına yer verilmesi
  • Kurumsal renklerin ön planda tutulması
  • Ödeme sayfası tasarımının profesyonelce yapılması

E-ticarete nasıl başlanır diyen kişi ve işletmelerin site tasarımı yaparken önem vermesi gereken konular arasında yer alır. Sizler de bu konulara önem vererek sitenizi tasarlayabilir ve e-ticarete başlayabilirsiniz.

Sanal Pos Entegrasyonu Yapın

Site tasarımını yaptıktan ve ürün fiyatlarınızı belirledikten sonra önem vermeniz gereken bir diğer konu da sanal pos entegrasyonu olmalıdır. Çünkü sanal pos entegrasyonu sayesinde markalar e-ticaret siteleri üzerinden tahsilat gerçekleştirilebilmektedir. Belgelerinizi hazırladıktan sonra sizler de bankalara ya da ödeme sistemlerine başvurabilir ve sanal posunu alabilirsiniz. 

Kargo Firmaları ile Anlaşın

İnternetten sattığınız ürün ve hizmetleri müşterilerinize göndermeniz gerektiği için kargo firmaları ile de çalışmanız gerekiyor. Bu noktada e-ticarete nasıl başlanır sorusunda önemli bir adım olan kargo anlaşmalarını yapmak için kişi ve işletmeler kargo firmalarından teklif alıyor ve aldıkları tekliflere göre değerlendirmeler yaparak çalışacakları kargo firmalarına karar veriyor. 

Ticimax ile E-ticaret’e Başlayın

Ticimax e-ticaret altyapısını tercih ederek sizler de e-ticaret sitenizi kurabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde işinizi daha profesyonel yapabilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Adana’da Düğün İçin Uygun Mekan Çeşitleri Nelerdir?

Adım Adım E-ticarete Başlama Rehberi

Zarafeti ile Büyüleyen Altın Yüzükler

Gündemi Değiştiren Teknoloji Haberlerinin Adresi: Webtekno

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı